Tuzdaki Plastik Tehlike - Son Dakika
Güncel

Tuzdaki Plastik Tehlike

Tuzdaki Plastik Tehlike

Anadolu Tuz Madencileri Derneği Başkanı Bülent Yılmaz, deniz, kaya ve göl tuzlarında karşılaşılan mikro plastik partiküllere kaynak tuzlarında karşılaşılmadığını söyledi.

12.11.2018 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Tuz Madencileri Derneği Başkanı Bülent Yılmaz, deniz, kaya ve göl tuzlarında karşılaşılan mikro plastik partiküllere kaynak tuzlarında karşılaşılmadığını söyledi.

Doğal yöntemlerle kaynak tuzu üretimi yapan ve Anadolu Tuz Madencileri Derneği Başkanlığı görevini yürüten Bülent Yılmaz, Türkiye'de yapılan araştırmalarda piyasada satılan 16 markanın ürettiği sofra tuzunda mikro plastiğe rastlanıldığı hatırlatarak, mikro plastik parçacıklarının oluşumunda insanların doğaya plastik atık atmasının ve üretim biçiminin etkili olduğunu belirtti. Yılmaz, asırlardır doğal yöntemler ile üretilen doğal kaynak tuzlarında mikro plastik partiküllere rastlanılmadığını ve insanların gönül rahatlığı ile tüketebileceğini söyledi.

Bülent Yılmaz, tuzlarda mikro plastik partiküllere rastlanmaması için doğaya plastik atılmamasının ve tuz üretiminde de plastik kullanılmamasının önemine değinerek, "Dünya çapında yapılan bir araştırma Mart 2018 'de yayınlandı. Bu araştırmada tuz içerisinde mikro plastik partiküller bileşenleri tespit edildi. Bu bileşene ise yurdumuzda 16 firmanın ürettiği tuzda rastlanıldı. Çukurova Üniversitesinden Sedat hocamız, yaptığı çalışmayı araştırmalar merkezine gönderiyor. Araştırma merkezide bizim ülkemizde deniz suyundan, kaya tuzundan ve göl sularından üretilen tuzlarda bu partiküllere rastlandığını açıkladı. Bu mikro plastik partiküllere 16 farklı markanın ürettiği tuzda rastlandığı yazıyor. Halkımızın elbette bu tuzları tüketmemesi için önerilerimiz var. Bunlardan en önemlisi doğal kaynak tuzlarının tüketilmesidir."dedi.

"Doğal kaynak tuzları gönül rahatlığıyla tüketilebilir"

Yılmaz, doğal yöntemlerle üretilen doğal kaynak tuzlarında mikro plastik partiküllere rastlanmadığını ve insanların doğal kaynak tuzlarını gönül rahatlığı ile tüketebileceğini belirtip, "Doğal kaynak tuzu olarak adlandırdığımız yer altı doğal kaynak tuzları bizim ilimizde de var. Bu tuzlarda plastik partiküller görülmüyor. Sebebi ise tamamen doğal yöntemlerle üretiliyor olması. Yeryüzüne doğal yöntemle çıkan suların güneş ve rüzgar sirkülasyonu ile solar yöntem ile elde ediliyor olması. Buna benzer yöntemlerle üretilen ve partiküllerin çıkmadığı tuz ise Fransa'da sahil kısmında bulunan tuzlada üretilen tuzdur. Burada üretilen tuzlar Türkiye'deki kaynak tuzlarına benzer. Bu üretilen doğal kaynak tuzlarını vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla tüketebilir" şeklinde konuştu. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tuzdaki Plastik Tehlike - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mudanya'da Radar Hız Denetimlerinde 20 Sürücüye 81 Bin Lira Cezai İşlem Uygulandı
    10:41 Mudanya'da Radar Hız Denetimlerinde 20 Sürücüye 81 Bin Lira Cezai İşlem Uygulandı

    Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri, Bursa Asfaltı Mudanya istikametinde gerçekleştirdikleri denetimlerde aşırı hız yapan sürücülere cezai işlem uyguladı. Halkın güvenliği açısından önemli olan bu denetimlerin devam edeceği belirtildi.

  • Karaman'ın Ermenek ilçesinde otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    10:41 Karaman'ın Ermenek ilçesinde otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesi girişinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada, motosiklet sürücüsü ve arkasında yolcu olarak bulunan bir kişi yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Kütahya Belediye Başkanı İsraf Kültürüne Son Verecek
    10:39 Kütahya Belediye Başkanı İsraf Kültürüne Son Verecek

    Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, israf kültürünü ortadan kaldırmak için makam araçlarını havuza aldıklarını ve bütün ihaleleri durdurduklarını açıkladı. Başkan Kahveci, usulsüzlük ve yolsuzluklara bulaşanların hesap vereceğini belirtti.

  • Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, vatandaşların rahatı için gece gündüz çalışacak
    10:39 Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, vatandaşların rahatı için gece gündüz çalışacak

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, belediye dış birimlerini ziyaret ederek çalışmaları değerlendirdi ve gece gündüz çalışacaklarını ifade etti.

  • Antalya'da teleferik kazası sonrası Karadeniz Bölgesi'nde tatbikat yapıldı
    10:38 Antalya'da teleferik kazası sonrası Karadeniz Bölgesi'nde tatbikat yapıldı

    Antalya'da meydana gelen teleferik kazasının ardından Karadeniz Bölgesi'ndeki en uzun mesafeli teleferik tesisinde tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikatta arıza durumunda mahsur kalan vatandaşların kurtarılması senaryosu uygulandı. İstasyon görevlisi, teleferik sistemlerinin güvenli olduğunu ve kurtarma işlemlerinin hızlı bir şekilde gerçekleştirilebildiğini belirtti.

  • Gaziantep'te 2 milyon lira değerinde sahte deterjan ele geçirildi
    10:36 Gaziantep'te 2 milyon lira değerinde sahte deterjan ele geçirildi

    Gaziantep'te jandarma ekiplerinin bir iş yerine yaptığı operasyonda piyasa sürülmeye hazır halde ve 2 Milyon 350 bin TL değerinde sahte deterjan ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 şüpheli gözaltına alındı. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde kaçakçılıkla mücadeleye yönelik operasyon kapsamında Oğuzeli ilçesindeki bir iş yerine baskın yapıldı. Baskın sırasında yapılan aramalarda piyasaya sürülmeye hazır halde ve 2 Milyon 350 bin TL değerinde 10 bin 950 kilogram sahte markalı deterjan ve 66 bin 430 adet çeşitli markalara ait ambalaj ele geçirildi. Operasyon sonucunda iş yeri sahibi Y.I. isimli şahıs gözaltına alındı. Yakalanan Y.I. isimli şüpheli şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı'da KAYMEK kursiyerleri ve esnaflarla buluştu
    10:36 Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı'da KAYMEK kursiyerleri ve esnaflarla buluştu

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Pınarbaşı Sosyal Yaşam Merkezi'ni ziyaret ederek KAYMEK kursiyerleri ile bir araya geldi. İlçe esnafları ile de buluşan Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı'da çalışmaları süren park bahçe düzenlemelerini de yerinde inceledi ve çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

  • Belediye başkanı sular gelene kadar musluk başında bekledi
    10:35 Belediye başkanı sular gelene kadar musluk başında bekledi

    Deprem bölgesi Adıyaman'da, konteyner kentte yaşanılan su sorununu dile getirmek isteyen vatandaşların yaptığı eylem yerine gelen Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, sular gelene kadar muslukların başında bekledi.


Advertisement