Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı'dan İBB'ye tepki: Allah rızası için bitirin, vatandaş bizden biliyor - Son Dakika
Politika

Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı'dan İBB'ye tepki: Allah rızası için bitirin, vatandaş bizden biliyor

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2019 yerel seçimleri öncesi Tuzla'da vatandaşlara vermiş olduğu hiçbir sözü yerine getirmediğini dile getirerek sürekli bahaneler üretmesine sert bir dille eleştirdi. İmamoğlu'nun İBB'yi "uyku modu"na aldığını ifade eden Yazıcı, "Alınan bir işin yapılması gerekiyor. Allah rızası için, İstanbullu için şunları bitirin artık ya. Vatandaş bitmeyen yolları bizden kaynaklı zannediyor" dedi.

16.10.2021 12:36  Güncelleme: 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tuzla Belediye Meclisi'nin Ekim Ayı Toplantıları'nın 3'üncü Birleşimi 2022 Yılı Performans ve Bütçe görüşmelerinde konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2019 yerel seçimleri öncesi Tuzla'da vatandaşlara vermiş olduğu hiçbir sözü yerine getirmediğini ifade ederek sürekli bahaneler üretmesine sert eleştirilerde bulundu.

"LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMÜYOR"

İBB Başkanı İmamoğlu'nun seçildiği günden itibaren İBB'yi uyku modu'na aldığını ifade eden Başkan Yazıcı, enkaz edebiyatı yapılmasına da sert tepki göstererek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı sırada hükümet tarafından paralarının kesildiğini ancak hizmet yapmayı bırakmadığını hatırlatarak şunları söyledi. "Dünyada ve yerel yönetimlerde en şaşırılacak cümle 'Enkaz devraldım' cümlesidir. Almasaydınız. Hikaye yapmayın lütfen. Bu vatandaşı ya kandırdınız ya da bildiğiniz bir şey vardı. Niye bahane ediyorsunuz. Bulun ve yapın. Recep Tayyip Erdoğan, İBB Başkanlığı'nı kaç yıl yaptı biliyor musunuz? Üç yıl yaptı. Üç yıl da merkezi hükümet kaç defa parasını vermedi. Merkezi hükümetten E-5 hattını istedi vermedi, parasını istedi yine vermediler. Ama Recep Tayyip Erdoğan, bu milleti çöpten çukurdan, çamurdan hepsinden kendi gayreti ve çabası ile kurtardı. Bunları yaptı ki bu millet ülkenin başına getirdi. Bu iş kolay değil. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Üç yılda yaptı bunları" dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İBB'ye bitmeyen yol tepkisi: Allah rızası için bitirin, vatandaş bizden biliyor

"İBB UYKU MODUNDA DEVAM EDİYOR"

İBB'nin Tuzla'da AK Parti döneminde başlatılan projelerin bile 28 geçmesine rağmen hiçbirinin tamamlanmadığını örnekler vererek açıklayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Tuzla'da yan yollar bitmedi, köprüler bitmedi, ulaşım sorunları çözülmedi. İBB uyku modunda devam ediyor. Bir yasa vardı, Campbell Yasası; 'Ne kadar az iş yaparsanız işleriniz o kadar yolunda gider' Mevcut İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu yasayı uyguluyor sanırım. Ne kadar az iş yaparsanız işler o kadar yolunda gidiyor. Her şey çok müthiş diyor ama 13 bin kişiyi işten atıp, 45 bin kişiyi işe alıyorsunuz. Bir çalışanı dahi işten çıkarmayacağım diye söz veriyorsunuz. Bu hangi nesnel akla uyar bilmiyorum. Bunları hatırlatıp seçimden önce böyle demiştiniz deyince de İBB hemen uyku modundan, sessiz moda geçiyor" ifadelerini kullandı.

"TUZLA METROSU İÇİN 150 MİLYON EUROLUK KREDİ TALEP EDİLDİ"

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İBB'nin Tuzla Metrosu için 150 milyon euroluk kredi talep ettiğini belirterek, şunları söyledi: "Sayın İmamoğlu, seçim zamanı Tuzla'ya gelince şu söylendi. 'Tuzla Metrosu'nu çok önemsiyoruz. Tuzla Metrosu'nu mutlaka ilk 5 yılda Tuzla'ya getireceğiz. Sadece Tavşantepe Tuzla Metrosu değil, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Tuzla Organize Sanayi'ye Metro Hattı'nı getireceğiz' dendi. Fakat 2022 performans raporundan söylüyorum, törenler yapıldı. TBM Cihazları açıldı. 580 milyon dolar kredi alındı. Bütün bunlarla beraber, duyurular yapıldı. Durdurulmayan metrolar için, 'Durdurulan metroları başlatacağız' denildi. Ancak kitapçıklarda farklı farklı tarihler görmeye başladı. Bu biraz düzeltildi. 2024 yılına kadar Tavşantepe'ye kadar bir hat yapılacak. 2024-2029 yılında Tuzla Hattı'nın bitirileceği söyleniyor. Bu kitapçıkta var. Bütçe konusuna baktığımız zaman, İBB 580 milyon dolar kredi alınca Tuzla Metrosu da vardı içerisinde. Dün İBB Meclisi'nde Tuzla Hattı için 150 milyon euro daha kredi talep edildi"

"İSTANBUL HALKI İÇİN ŞUNLARI BİTİRİN"

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Tuzla'daki yan yolları biz seçimlere yetiştirmeye çalışıyorduk. Hala yüzde 70'lerde. İBB Tuzla halkının sabah bir saat, akşam bir saatini alıyor. Alınan bir işin yapılması gerekiyor. 280 bin Tuzlalı, buradan geçen milyonlarca İstanbullu için şunları bitirin. Tuzla halkı adına istiyorum. Allah rızası için şunları bitirin artık ya. Vatandaş bitmeyen yolları bizden kaynaklı zannediyor. 28 ay geçmiş yan yol hala açılmamış. 280 bin Tuzlalı 1-2 saat oralarda zaman kaybediyor. Yan yollar biterse en azından alt ile üst arasında geçişler rahatlayacak. Bitirin şunu artık. Maalesef şunu görüyorum. İBB, uyku modunda, hiç bir şey yok" dedi.

"TUZLA'NIN BİRİNCİ PROBLEMİ ULAŞIMDIR, BU DA İBB'NİN MESELEDİR"

Tuzla'daki birinci problemin ulaşım olduğunu ve bunun çözüm noktasının İBB olduğunu belirten Başkan Yazıcı, açıklamasına şöyle devam etti: "Geçen ay itibariyle kamuoyu yoklaması yaptım. Tuzla'da birinci problem ulaşımdır. Bu da İBB'nin meseledir. Eminim, 10 tane 20 tane kamuoyu yoklaması yaptırın Tuzla'da birinci problem ulaşım çıkar. Ulaşım meselesinde, metroyu da yan yolları da, İDO'yu da gündeme getireceğiz. İETT seferlerini de hep birlikte gündeme getireceğiz. İBB, Tuzla'daki İETT hatlarından bir tanesi artırıldı mı? Yoksa azaltıldı mı? Yeni bir hat konuldu mu?

"TUZLA'DAKİ KOKU SORUNU İÇİN NE YAPTINIZ?"

Tuzla'daki koku sorununu hiç gündeme getirmiyorsunuz ama bu sorun artık ortadan kalksın. Tuzla'da katı atık yakma sistemi, 2017 itibariyle başlanmıştı. 2019'a yetiştirilmeye çalışılan projelerden bir tanesiydi. Ama ben bakıyorum yok. İBB Başkanı, 'Biz bu kokuyu gidereceğiz' demişti. Zaten yıllara bağlı olarak azalmıştı. Bir Meclis Üyesi arkadaşımız, sosyal medya üzerinden 'Tuzla'da koku bitti' dedi. Ne yaptınız da bitti? Tuzla'da koku ile alakalı ne yaptınız? AK Parti döneminde başlayan katı atık yakma sistemi bitmek üzere diye faaliyet kitapçığında gördüm. O bile bitmedi."

Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı\'dan İBB\'ye tepki: Allah rızası için bitirin, vatandaş bizden biliyor

Son Dakika Politika Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı'dan İBB'ye tepki: Allah rızası için bitirin, vatandaş bizden biliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Turizmi çeşitlendiriyoruz
    20:45 Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Turizmi çeşitlendiriyoruz

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'da bir otelde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, turizmi çeşitlendirmek için kültür, tarih, sağlık, doğa, inanç, gastronomi, spor gibi alanlarla çalıştıklarını belirtti. Ersoy, ayrıca yerel yönetimlerin Antalya'nın turizm potansiyelini artırmak için daha başarılı çalışmalar yapması gerektiğini vurguladı.

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor
    20:45 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret ederek Malpraktis Yasası hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, dünyada benzeri olmayan şekliyle Malpraktis'in Türkiye'de çözüldüğünü belirtti.

  • Antalya, Tüm Zamanların En Yüksek Ziyaretçi Sayısına Ulaştı
    20:35 Antalya, Tüm Zamanların En Yüksek Ziyaretçi Sayısına Ulaştı

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Antalya'da transfer yolcular dahil 16 milyonu aşkın ziyaretçiyle rekor kırarak tüm zamanların en yüksek ziyaretçi sayısına ulaştık. İnşallah bu yıl daha da yüksek rakamlara ulaşacağız" dedi.

  • Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur
    20:33 Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'daki iftar programında Mansur Yavaş'a yüklenerek, onun artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olduğunu söyledi. Akşener, seçimlerde hür ve müstakil bir şekilde yer alacaklarını vurgulayarak, ittifak siyasetine karşı durduklarını belirtti.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı
    20:31 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memleketi Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığının düzenlediği iftar programına katıldı. Göktaş, programda yaptığı konuşmada, ilçede sosyal belediyecilik projelerinin başarılı bir şekilde uygulandığını vurguladı. Ayrıca, Emirdağ'ın ve Afyonkarahisar'ın gelişmesi için destek istedi ve AK Parti belediyeciliğiyle birbirinden güzel projelerin hayata geçirileceğini belirtti.


Advertisement