Tuzla Belediyesi'nden Eğitime Tam Destek - Son Dakika
Yerel

Tuzla Belediyesi'nden Eğitime Tam Destek

Tuzla Belediyesi\'nden Eğitime Tam Destek

Tuzla Belediyesi tarafından 56 okula açık alan masa tenisi, basketbol potası ve açık alan satranç takımı kurulumu yapıldı.

16.12.2015 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tuzla Belediyesi tarafından 56 okula açık alan masa tenisi, basketbol potası ve açık alan satranç takımı kurulumu yapıldı.

Okullara yapılan çalışmaların toplu açılış töreni, Halil Türkkan İmam Hatip Ortaokulu'nda gerçekleştirildi. Törene, Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Pilot Okul olarak seçilen Halil Türkkan İmam Hatip Ortaokulu'na 2 adet Basketbol Potası, 1 adet açık alan Masa Tenisi, 1 adet açık alan satranç takımı kuruldu. Okulda bulunan sera içerisine toprak ve gübre takviyesi yapılarak öğrencilerin kullanabileceği hobi bahçesi oluşturuldu. Öğrencilerin hayvanları daha iyi tanıyabilmeleri için mevcut hayvanat bahçesi iyileştirildi ve yürüyüş yolu yapılarak düzenli bir hale getirildi. Öğrencilerin doğayla iç içe yaşamalarını sağlamak amacıyla 135 metre kare rulo çim serimi, 135 adet altuni taflan, 50 adet gül, 6 adet berberis, 30 kasa mevsimlik çiçek dikimi ve 40 metrelik yürüyüş yolu ile peyzaj düzenleme çalışması yapıldı.

Açılış sonrası Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı çocuklarla birlikte satranç ve basketbol oynadı.

Toplu açılışta konuşma yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "'Bana Bir Harf öğretenin kulu, kölesi olurum' diyen bir medeniyetin evlatları olarak bizler eğitime önem vermeye başladık. Sevgili gençler hep şunu söyledik. Biz belediyeciliğin aslında çokta fazla ilgilenmediği eğitim kısmını biz çok önem vermeyi istedik. Siz bizim için önemlisiniz. Çünkü yeni nesiller bizim için şimdiden hazırlanması gereken ve onların eğitimine vereceğimiz her türlü desteğin bu ülkeye, bu millete en güzel hizmet olduğunu inandığımız için biz bunu yaptık. Eğitim çalışmalarımızı eğitime yatırımları hep geliştirmeye çalıştık. Biz sizden özellikle bir şey istiyoruz sevgili gençleri kendinizi yetiştirin, ailenize bir defa hayırlı bir evlat olabilmek için onları asla kırmadan yaşamınızı devam ettirin. Bu ülkeye, bu millete hayırlı bir birey olarak da kendinizi yetiştirmek en önemli hizmet olduğunu da unutmayalım" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tuzla Belediyesi'nden Eğitime Tam Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement