Anadolu kültürü Tuzla'da sergileniyor - Son Dakika
Güncel

Anadolu kültürü Tuzla'da sergileniyor

Anadolu kültürü Tuzla\'da sergileniyor

Tuzla Belediyesi ve 33 ilin hemşehri derneğinin organize ettiği "Tuzla'dan Anadolu'ya Kültürler Buluşması"nda yerel tatlar ve yöresel kültürler sergileniyor.

04.10.2022 10:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tuzla Belediyesi ve 33 ilin hemşehri derneğinin organize ettiği "Tuzla'dan Anadolu'ya Kültürler Buluşması"nda yerel tatlar ve yöresel kültürler sergileniyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 33 şehrin hemşehri dernekleri yerel tatları ve yöresel kültürleriyle 23 Ekim'e kadar Tuzla Marina'da İstanbulluları ağırlayacak.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, etkinliğe katılarak tüm hemşehri derneklerini ziyaret etti.

Stantları gezerek yöresel yemeklerinden tadan Yazıcı, Tuzla Belediyesi Halk Oyunları ekibiyle halay çekti.

Yazıcı, "Tuzla'dan Anadolu'ya Anadolu'dan Tuzla'ya" mottosuyla hemşehri dernekleriyle 12-13 yıldır bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.

"Biz Anadolu mayası ile yoğrulmuş bir milletiz. Bu nedenle çok güçlüyüz." diyen Yazıcı, şöyle devam etti:

"Anadolu irfanı bizim yaşadığımız ve nefes aldığımız, rızkımızı kazandığımız yere hürmet etmeyi de emreder. Dolayısıyla biz hem atalarımızın hem yaşadığımız, doğduğumuz, büyüdüğümüz Tuzla'dan Anadolu'ya hürmet etmeyi her zaman gösteriyoruz. Aslında büyük bir mega kentte yaşarken gelenek ve göreneklerimizi yaşayıp, aynı zamanda bu kentin içerisinde, sosyal, kültürel ve ekonomik olarak ortak paydada buluşmaya çalışıyoruz. Tuzla'da ve İstanbul ortak paydasında birlikteyiz. Ülkemizin birlik ve beraberliği için hep beraber gelenek ve göreneklerimizi yaşatıyoruz."

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ise, Anadolu kültürünün yaşatılması konusunda başkan Şadi Yazıcı'ya katıldığını belirterek, "Öteden beri takip ediyorum. Buradaki etkinliklere geliyorum. Tuzla hızla gelişiyor ve güzelleşiyor. Bir diğer taraftan da Anadolu'nun kültürünün yaşatılması konusunda her sene birkaç sefer böyle etkinlikler düzenleniyor." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anadolu kültürü Tuzla'da sergileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement