Tuzlu Su ile Çalışan 920 Beygirlik Otomobil: Quant - Son Dakika
Teknoloji

Tuzlu Su ile Çalışan 920 Beygirlik Otomobil: Quant

Tuzlu Su ile Çalışan 920 Beygirlik Otomobil: Quant

Su ile çalışan elektrikli spor araba 'QUANT e-Sportlimousine', 2014 Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtıldı.

28.09.2014 18:00  Güncelleme: 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en çok bulunan ve en değerli maddesi olan su ile çalışan bir elektrikli spor araba hayal edin, işte size QUANT e-Sportlimousine.

Bir an durup da, teknolojinin başarılarını düşününce, insan bazen kendisini bir bilimkurgu filminde yaşıyor zannedebiliyor. Bunun en güzel örneklerinden bazıları da her gün etrafımızda olan otomobiller. Elektrikli otomobiller, akıllı otomobiller, kendi kendine gidenler derken, şimdi de tuzlu su ile çalışabilen QUANT'ı görüyoruz.

2014 Cenevre Otomobil fuarı'nda tanıtılan "QUANT e-Sportlimousine" modeli, tuzlu suyu yakıt olarak kullanan ve standart belirleyen TÜV SÜD kurumundan Avrupa yollarında kullanım iznini almış olan ilk otomobil. Alman firması Quant tarafından üretilmiş olan araba, özel bir elektrolit enerji hücresi sistemi olan "NanoFlowcell" ile güç buluyor.

NanoFlowcell enerji hücresi arabanın elektrik motoruna 920 beygir (680 kW) kadar güç kazandırıyor. QUANT e-Sportlimousine 100 kilometre hıza sadce 2.8 saniyede çıkabiliyor ve maksimum hızı saatte 350 kilometre. Bu müthiş rakamların üzerine dahası da var, QUANT tek depo ile 600 kilometre mesafe gidebiliyor. Bu enerji sistemi tamamen güvenli ve zehirli gaz atmadığı için çevre dostu. Galiba elektrikli arabalarda bir devrime şahit oluyoruz.

NanoFlowcell teknolojisi, bir benzeri olan hidrojen yakıt hücreleri gibi çalışıyor. Fakat yakıt olarak tuzlu su içeriyor, sistemdeki metalik tuz içeren iki farklı sıvı elektrolit görevi görüyor ve reaksiyona girdiklerinde elektrik üretiyorlar. Arabanın elektrik motoruna aktarılan bu güç, yüksek performanslı kapasitörlerde depolanıyor. Araçta çok az hareketli parça olduğu için de sistemin verimi çok yüksek.

QUANT e-Sportlimousine'in şu andaki tek sorunu fiyatı. Yaklaşık 1.7 milyon Dolar'a piyasaya çıkması beklenen araba, yakın gelecekte daha ucuza mal edilince fiyatı düşecek ama şimdilik ancak rüyaları süsleyecek bir teknolojiden bahsediyoruz. Çünkü NanoFlowCell sadece otomotivde değil, bür sürü farklı alanda uygulanabilir.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Tuzlu Su ile Çalışan 920 Beygirlik Otomobil: Quant - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement