Twitter Fenomeni Romeo ve İnsta Girl Juliet" Seyirciyle Buluştu - Son Dakika
Kültür Sanat

Twitter Fenomeni Romeo ve İnsta Girl Juliet" Seyirciyle Buluştu

Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED) tarafından sahneye konulan "Twitter Fenomeni Romeo ve İnsta Girl Juliet" adlı tiyatro oyunu izleyiciyle buluştu.

07.12.2017 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED) tarafından sahneye konulan "Twitter Fenomeni Romeo ve İnsta Girl Juliet" adlı tiyatro oyunu izleyiciyle buluştu.

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen gala sonrası AA muhabirine açıklamada bulunan oyunun yönetmeni Halil İbrahim Kaplan, dünyada ilk kez sosyal medya temalı bir tiyatro oyunu yaptıklarını söyledi.

Kaplan, eserde William Shakespeare'in dünyaca ünlü oyunu "Romeo ve Juliet"in kahramanlarını iletişim çağında sosyal medya fenomenleri olarak ele aldıklarına işaret ederek, sosyal medya bağımlılığı konusuna bir farkındalık getirmek istediklerini belirtti.

Provaların bir ayda tamamlandığını anlatan Kaplan, oyundaki atışma sahnesinde ise sosyal medyada popüler olan şarkıları kullanarak bir bölüm hazırladıklarını dile getirdi.

"Sosyal medya konusunda insanlara faydalı olmayı hedefliyoruz"

Eserin yazarı Erdi Öget de Türkiye'de sosyal medyanın bir bağımlılığa dönüştüğüne dikkati çekerek, "Bol seyircisi olan bir oyun oldu. Umarım bir farkındalık yaratmışızdır, seyircilere iyi bir sosyal mesaj vermişizdir. En büyük amacımız bu. Sosyal medya konusunda insanlara faydalı olmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Öget, senaryonun 20 günde kaleme alındığını aktararak, "Romeo ve Juliet eserini günümüze uyarlamaya çalıştık. Juliet'in eline bir telefon verirsek neler olur ya da Romeo ünlü bir Twitter fenomeni olsaydı ne olurdu? Bunun üzerinden absürt, bir o kadar faydalı, bir o kadar da komik bir hikaye ortaya çıktı. Tabii oyunu oyuncularımız ve yönetmenimiz daha da geliştirdi." diye konuştu.

USMED Başkanı Said Ercan ise sahnede yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"Oyunumuz aslında Batı içerisindeki Doğu'dan bahsetti. Batı deyince bir coğrafi kavram olarak düşünmeyin. Batı'nın içerisinde çok güzel Doğulular var. Rachel Corrie onlardan bir tanesiydi. Bu oyunun her yerde olmasını isteyin. Belediyelere iletin. Oyunumuzda Romeo'nun bir tiradı vardı kararındalık ve denge üzerine. Kesinlikle bu çok önemli. Sosyal medyadaki arkadaşlarınızı gerçek hayata taşıyın. Sanaldaki arkadaşlarınız sanalda, gerçekteki arkadaşlarınız gerçekte kaldığı sürece sosyal medya hepimize zarar verecek. Savaşsız bir dünya ancak sanatla olacak. O bakımdan sanata da önem verelim."

Yaklaşık 2 saat süren 2 perdelik oyunda, Tolga Canbeyli, Sıla Kılıçkaya, Sena Karaman, Hakan Bahadır Polat, Kerem Büyüktaş, Onur Alagöz ve Kenan Etişgen rol alıyor.

Oyunun yardımcı yönetmenliğini Alim Dedei, kostüm tasarımını Filiz Köklüçınar ve Yazgülü Batu, sahne amirliğini ise Murat Dedei gerçekleştirdi.

"Twitter Fenomeni Romeo ve İnsta Girl Juliet", 17 Aralık'ta Sancaktepe Kültür Merkezi'nde seyirciyle buluşacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Twitter Fenomeni Romeo ve İnsta Girl Juliet' Seyirciyle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement