Tyb 2016 Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

Tyb 2016 Ödülleri Sahiplerini Buldu

Türkiye Yazarlar Birliğinin (TYB) "2016 Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri" sahiplerini buldu.

01.04.2017 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Yazarlar Birliğinin (TYB) "2016 Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri" sahiplerini buldu.

TYB Onursal Başkanı Mehmet Doğan, Yakutiye Medresesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, şairlerin ve yazarların, eserlerini ödül almak için yazmadığını söyledi.

"Bu ödüllendirme onların yaptıkları işin dikkate alındığını, takip edildiğini gösteriyor. Biz aslında yapılan işi takdir etmekten öte altını çiziyoruz." diyen Doğan, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin kültür hayatının her yıl bir kademesini çıkıyoruz. Bu resme her yıl 30 kişi yükleniyor. Gelecekte Türkiye'nin kültür hayatıyla ilgili çalışacak herkesin ilk bakacağı resim budur. Bu resme bakmadan Türkiye'nin kültür tarihi yazılamayacaktır. Bugüne kadar yaklaşık 500 kişi TYB ödüllerini aldı. Bu ödüllendirme Türkiye'nin çarpık, al gülüm ver gülüm ödüllendirme sistemini ortadan kaldırdı."

TYB Genel Başkan Yardımcısı Osman Özbahçe de TYB'nin 35 yıldır kültür, sanat ve fikir alanında eserleri bulunan değerlere ödül verdiğini söyledi.

Birliğin "Türkiye'deki kültürel iktidara müdahale eden bir kuruluş olarak doğduğunu" ifade eden Özbahçe, şunları kaydetti:

"TYB'nin gerçekleştirdiği bütün faaliyetler, bu müdahalenin bir yansımasıdır. 1982'den itibaren sürdürdüğümüz 'Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri' bu müdahalenin en etkili unsurudur. Biz getirdiğimiz ödül sistemiyle, belirli bir doğrultuda işleyen ödül mekanizmasını değiştirdik. Bu ödüllerin 'gerçek ödüller' olduğunu biliyoruz. Elimizden geldiğince hak eden sanatçılarımızın, yazarlarımızın ödüllerimizle takdir edilmesini, gündeme gelmesini amaçlıyoruz."

Daha sonra, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile diğer protokol üyeleri, sanatçı ve yazarlara ödüllerini takdim etti.

Ödüller

Törende "Edebiyat" kategorisinde, hikayede Mehmet Kahraman, şiirde Ragıp Karcı, romanda Hasan Ali Toptaş, denemede Ali Yurtgezen, fikirde Ercan Yıldırım, araştırmada Hüseyin Yayman, incelemede Celal Soydan, edebi tenkitte Hayriye Ünal, hatırada Sare Çizmecioğlu, gezide Faruk Uysal, tercümede Mehmet Hakkı Suçin, biyografide Fahrettin Gün, çocuk edebiyatında Vural Kaya, şehir kitaplarında Esenler Belediyesi ödüle layık görüldü.

"Basın" dalında, basın-fıkrada İsmail Kılıçarslan, basın-fikirde Beril Dedeoğlu, dergide 'Aşkar', elektronik yayıncılıkta "hecetaslari.com", televizyon programında "Kitap Kokusu" ve radyo programında "Hızırla Yolculuk" ödüle değer görüldü.

"Sanat" kategorisinde, tiyatroda Hale Canat Cürgül, müzikte Sedat Anar, kamu yayıncılığında Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı, özel yayıncılıkta Kapı Yayınları, üstün hizmette Prof. Dr. Raşit Küçük, Prof. Dr. Bekir Karlığa, Prof. Dr. Ahmet Tabakoğlu ödüllendirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tyb 2016 Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Valiliği: Gökgürültülü Sağanak Yağışa Karşı Dikkatli Olunmalı
    20:29 İstanbul Valiliği: Gökgürültülü Sağanak Yağışa Karşı Dikkatli Olunmalı

    İstanbul Valiliği, bu gece saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirerek, sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu. Meteorolojiye göre, İstanbul'da bu gece saatlerinden itibaren beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

  • 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma
    20:28 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma

    31 Mart yerel seçimlerinde oy vermek için Ömer Keçecigil Okuluna giden askeri ve polis personellerine 'Konuş, sen nerelisin?' diyen DEM Partili Süleyman Salğucak, seçim kanuna muhalefet suçundan dolayı Şırnak İl Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alındı. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, Salğucak hakkında 'Seçim kanununa muhalefet' ve 'Seçmenin oy kullanmasını engelleme' iddialarıyla ilgili soruşturma açtı.


Advertisement