Tyb Erzurum Şubesi'nin Programında Erzurum Protokolü Şiir Okuyacak - Son Dakika
Yaşam

Tyb Erzurum Şubesi'nin Programında Erzurum Protokolü Şiir Okuyacak

Tyb Erzurum Şubesi\'nin Programında Erzurum Protokolü Şiir Okuyacak

Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi, 15. Yıl dönümünü hem anlamlı, hem de ilk olma özelliği taşıyan programlarla kutlamaya devam ediyor.

03.05.2019 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi, 15. Yıl dönümünü hem anlamlı, hem de ilk olma özelliği taşıyan programlarla kutlamaya devam ediyor.

Cumartesi günü (4 Mayıs) gerçekleştirilecek Türkiye'de bir ilk olacak olan programda Erzurum Protokolü şiir okuyacak ve Erzurumlu şairlerle birlikte İsmail Hakkı Gerçek yönetiminde musiki ekibi konser verecek.

Kültür Bakan Yardımcısının da katılacağı programda Erzurum Valisi Okay Memiş, 9.Kolordu Komutanı Tümg. Veli Tarakçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Bölge Adliyesi Mahkeme Başkanı Mustafa Çetin, Bölge İdare Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Arslan ve İl Müftüsü Hasan Hüseyin Sula şiir seslendirecek. Dinleti İbrahim Erkal Kültür Merkezi'nde saat 19: 00 da başlayacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Şube Başkanı M. Hanefi İspirli şunları söyledi:

"Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi olarak bu yıl, 15. Yıl dönümümüzü kutluyoruz. Elbette ki bu 15 yıllık süreçte, şube olarak çok önemli faaliyetlere ev sahipliği yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Gerçekleştirmiş olduğumuz bazı programlar var ki hakikaten Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor. Hazırlamış olduğumuz "Şiir Meclisinden Rahmet Mevsimine" konulu şiir programı da bunlar biri olacak. Şube olarak hazırlamış olduğumuz bu programda, şehrimizi yöneten devlet büyüklerimizle şairlerimizi aynı sahnede buluşturacağız. Aynı şekilde halkımız, devlet erkanını, ilk defa sahnede şiir okurken dinleme fırsatı da bulacak. Sizler de takdir edersiniz ki şiir yazma ve okuma, tarih boyunca Türk toplumunun önemli bir kesimi tarafından ilgiyle karşılanmıştır. Bu projemizin amacı, yaşadığımız şehir Erzurum'un kurumlarını yöneten devlet erkanıyla halkı, şiirin sihirli ve etkileyici atmosferinde buluşturabilmektir. Daha açık bir şekilde konuşmak gerekirse, milli birlik ve beraberlik duygusuna her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, yöneticilerimizle halkı kaynaştırmak bu projemizin asıl amacını oluşturmaktadır. Dolayısıyla kültüre, sanata, edebiyata ve şiire gönül vermiş yöneticilerin, şairlerimizin ve her kesimden halkımızın bir araya geleceği bu etkinlik, içeriği itibariyle örnek teşkil edecek ve dinleyiciler, şiirin büyülü dünyasında bir yolculuğa çıkacaklardır. Bu özel programı hazırlarken kendilerini ziyaret ettiğimiz yöneticilerimiz başta olmak üzere, destekleriyle bizleri mutlu eden Erzurum Valiliği'ne, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne ve program koordinatörleri Yusuf Kotan ve Ebru Kara'ya şimdiden teşekkür ediyor ve halkımızı bu anlamlı programa davet ediyorum." dedi.

Erzurumlu şairler M.Hanefi İspirli, İsmail Bingöl, Reşat Coşkun, Ali Köseoğlu ve Yusuf Ziya Kibar ile birlikte Adliye Hakimlerinden Necati Daşdan'da kendi şiirlerini seslendirecekler.

"Şiir Meclisinden Rahmet Mevsimine" konulu şiir programı, 04 Mayıs 2019 Cumartesi günü saat 19.00'da, İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Tyb Erzurum Şubesi'nin Programında Erzurum Protokolü Şiir Okuyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement