Üç Aylar ve Regaip Kandili Yarın Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Üç Aylar ve Regaip Kandili Yarın Başlıyor

Üç Aylar ve Regaip Kandili Yarın Başlıyor

Bitlis'in Ahlat İlçe Müftüsü Zahit Demirel, Ramazan ayının habercisi olan mübarek üç ayların yarın başlayacağını ifade etti.

29.04.2014 12:40  Güncelleme: 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Ahlat İlçe Müftüsü Zahit Demirel, Ramazan ayının habercisi olan mübarek üç ayların yarın başlayacağını ifade etti.

Müftü Demirel, manevi atmosferi yüksek, ahlaken yüceldiğimiz, rahmet ve bereket ayları olan, dini hayatımızda üç aylar olarak yer edinen ve ramazan ayı ile biten mübarek bir zaman dilimine girildiğini ifade ederek, bu zaman dilimini çok iyi değerlendirmek, dolu dolu yaşamak ve nasiplenmek için çok tasarruflu kullanmak gerektiğini söyledi. Müftü Demirel, "Allah'ın insana lütfettiği ömrün her bir saniyesi, dakikası kıymetlidir ve geri getirilmesi mümkün değildir. O halde bu kıymetli ve geri getirilmesi mümkün olmayan zaman dilimini kullanırken planlı ve programlı kullanmak gerekir. İnsanın hayatında en kıymetli zaman dilimi, insanın manevi hayatında huzur ve mutluluk getiren amellerin işlendiği zaman dilimidir. Bu sebeple zamanı kendimiz için mübarek kılmak, bereketlendirmek ve kıymetli kılmak için manevi hayatımıza katkı sağlayacak amellerle geçirmeliyiz. İçinde bulunduğumuz üç aylar, nafile oruçların tutulduğu, namazların çokça kılındığı, sadakaların bolca dağıtıldığı, günah işlenmenin terk edildiği, Allah'a yalvarışların, yakarışların doruğa çıktığı aylar olması bakımdan bereketli ve kıymetli aylardır. O halde bu ayları yaşama fırsatını yakalamışken, bizim içinde bereketli ve kıymetli olacak şekilde yaşamalıyız. Bu ayları yaşama fırsatı yakalamışken, bu aylardan nasiplenmek düşüncesiyle, başta bu aylarda yaşama fırsatı lütfeden Yüce Allah'a, ailemize, çocuklarımıza, milletimize ve bütün insanlığa karşı görev ve sorumluluklarının bilinciyle yaşamalıyız. Hata ve kusurlarımızı hatırlayarak, o kusurlardan dönerek, dinimizin emri olan ve her daima muhtaç olduğumuz barışın, hoşgörünün, kardeşliğin, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine katkı sağlayarak yaşamalıyız. Ahlaki ve insani değerlerimizin canlanmasını sağlayarak, dünya meşgalesinden sıyrılıp, yaratılış gayemizi fark etmemize vesile olacak şekilde, oruçla, namazla süsleyerek yaşamalıyız. Günahların önüne set çekerek, Nasuh bir tövbe yaparak yaşamaya başlamalıyız. Bu ayların bizler için de mübarek olabilmesi ancak bu şekilde yaşamakla mümkün olur. Zira Hz. Peygamber (SAS); "Ey Allah'ım Recep ve Şaban'ı bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazana ulaştır." ( Ahmed bin Hanbel,ı/259) duasında da bu vardır. Rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan ayında Allah'ın Rahmet ve bereketinden istifade etmek için Recep ve Şaban aylarında iyi hazırlanmak gerekir. Özellikle bu aylardaki kandil geceleri de unutulmamalıdır. Bu gecelerde dökülen samimi bir damla gözyaşı belki kurtuluşumuz olur. Bu kandillerin ilki olan Regaip kandili Recep ayının ilk Cuma akşamı kutlanılmaktadır. Üç aylara giriş niteliğinde olan Regaip kandili Yüce Mevla'nın kullarına rahmet ve mağfiretinin, lütuf ve ikramının verildiği gece anlamında kullanılmıştır. Bu sebeple bu geceyi ibadetlere çokça rağbet etmek suretiyle dolu dolu ve farklı bir şekilde yaşamak gerekir" dedi.

Bu vesileyle yarın itibariyle gireceğimiz üç ayların ve ertesi akşam idrak edeceğimiz Regaip kandilinin ülkemizin ve milletimizin saadet ve selametine, milletimizin birlik ve beraberliğine vesile olmasını dileyen Müftü Demirel, herkesin üç aylarını ve Regaip kandilini tebrik ettiğini söyledi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Üç Aylar ve Regaip Kandili Yarın Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement