Üç Ayların Başlangıcı - Son Dakika
Güncel

Üç Ayların Başlangıcı

Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, üç ayların başlangıcı ve Regaib Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

17.03.2018 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, üç ayların başlangıcı ve Regaib Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Allah'ın bazı mekan ve zamanları diğerlerine göre daha feyizli ve mübarek kıldığını belirten Müftü Cihan, 19 Mart 2018 Pazartesi günü rahmeti, bereketi, fazileti ve mağfireti bol, kutlu bir zaman dilimi olan üç aylara girileceğini aktardı.

Üç ayların dini duyguların yoğunluk kazandığı, şefkat, merhamet, yardımlaşma ve dayanışmanın doruk noktaya ulaştığı zaman dilimleri olduğunu bildiren Cihan, şöyle konuştu:

"Bu aylarda Müslüman her zamankinden daha çok geçmişin muhasebesini yapıp, geleceğe azimle, yeni bir enerji ile girmenin hedefi içinde olur. Peygamber Efendimiz, recep ve şaban aylarında diğer aylara göre daha fazla nafile ibadet eder, ramazan ayına ruhen ve bedenen büyük bir itina ile hazırlanırdı. Bizler de bu aylarda ve içindeki kandil gecelerinde, geçmişimizin muhasebesini yaparak, sorumluluklarımızı gözden geçirerek, günahlarımıza tövbe ederek, nafile ve kaza namazları kılarak, imkanlar ölçüsünde nafile oruç tutarak, hayır hasenat yaparak ve çokça Kur'an okuyup anlamaya çalışarak manen toparlanmamıza vesileler edinmeliyiz."

22 Mart perşembeyi cumaya bağlayan gecede Regaib Kandilinin idrak edileceğini vurgulayan Cihan, "Peygamberimiz bu gece ile ilgili şöyle buyurmaktadır, 'Beş gece vardır ki onlarda yapılan dualar geri çevrilmez. Bunlar recebin ilk cuma gecesi (Regaib gecesi), şabanın ortasında bulunan gece (Berat gecesi), cuma geceleri, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı geceleridir.' Mü'minler bu geceyi Kur'an-ı Kerim tilaveti, tövbe-istiğfar, namaz, dua, zikir ve tesbihat ile değerlendirmelidir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üç Ayların Başlangıcı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement