Üç İl Üç Değer Konserine Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Üç İl Üç Değer Konserine Yoğun İlgi

Üç İl Üç Değer Konserine Yoğun İlgi

Battalgazi Belediyesi tarafından Üç İl Üç Değer adlı konser yoğun katılımla gerçekleştirildi.

17.05.2015 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Battalgazi Belediyesi tarafından Üç İl Üç Değer adlı konser yoğun katılımla gerçekleştirildi. Konser öncesi Malatya, Elazığ ve Diyarbakır halk oyunları ekipleri bir gösteri yaptı.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Üç İl Üç Değer konserinde, vatandaşlar Malatya, Elazığ ve Diyarbakır türkülerini dinleme fırsatı buldu. Konsere, Malatya Valisi Süleyman Kamçı'nın yanı sıra Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Tarihi Kentler Birliği toplantısına katılmak üzere Malatya'ya gelen heyetten bazıları, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Konser öncesi Malatya Kongre ve Kültür Merkezi önünde üç ilin halk oyunları ekipleri tarafından gösteri sunuldu. Halk oyunları ekipleri son olarak, birlik halayı çekerek, birlik mesajı verdi. Halk oyunları gösterisinin ardından konsere geçildi. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Üç İl Üç Değer adlı Türk Halk Müziği konserinin önemine dikkat çekerek, "Bugün Elazığ, Diyarbakır ve Malatya şehirlerinin kardeşliğinin en güzel icrası işte biraz evvel hep birlikte izlediğimiz halk oyunlarıydı. İcra edilen halk oyunlarında hepimizin bir lezzet alması, bir haz duyması, mutlu olması, bir kere milletimizin birlik beraberliğinin dirlik ve düzeninin en güzel örneğidir. Yani ortak paydamız kültürümüz olan her kesim tarafından, her il tarafından, her insan tarafından da en güzel şekilde paylaşılmıştır" dedi.

Başkan Gürkan, konuşmasında, Celal Güzelses olsun, Hafız Osman Öge olsun ve Malatyalı Fahri Kayahan olsun, bunların hayatlarını dinlerken zaman zaman gözlerinin yaşardığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Onların güfteleri ve bestelerini hep dinlemişizdir. Biz, Battalgazi Belediyesi Kültür Müdürlüğü olarak, üç il ve bölgenin birlik ve beraberliğinin göstergesi olsun diye bu organizasyonu düzenledik. Bu organizasyonu düzenleyen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Buraya katılmanızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum."

Üç İl Üç Değer adlı Türk Halk Müziği Konserinde, Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Malatya Battalgazi Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu ve Diyarbakır Valiliği Türk Halk Müziği Korosu elemanları yer aldı. Türk Halk Müziği Konserinde, Malatyalı Fahri Kayahan, Elazığlı Enver Demirbağ ve Diyarbakırlı Celal Güzelses'in eserleri seslendirildi. Konser, izleyenler tarafından beğenildi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Üç İl Üç Değer Konserine Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement