Üç kız kardeş okumak için geldikleri Ordu'da iş sahibi oldu - Son Dakika
Güncel

Üç kız kardeş okumak için geldikleri Ordu'da iş sahibi oldu

Ankara'dan üniversite eğitimi için geldikleri Ordu'ya yerleşen üç kız kardeş, aldıkları desteklerle kuru meyve cipsi üretmeye başladı.

27.04.2022 15:30  Güncelleme: 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'dan üniversite eğitimi için geldikleri Ordu'ya yerleşen üç kız kardeş, aldıkları desteklerle kuru meyve cipsi üretmeye başladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler'in talimatlarıyla geçen yıl kurulan DAVET Girişimcilik Merkezi, üniversite okuduktan sonra kentte kalmayı sürdüren üç kız kardeşi iş sahibi yaptı.

Neşe Aysan, Esra Aysan ve Zarife Aysan Şatıroğlu, kentte yetişen meyveleri kurutarak cips haline getirdi. Kardeşler, Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle başladıkları işlerinde seri üretime geçmeyi hedefliyor.

Zarife Aysan Şatıroğlu, 3 kız kardeş olarak eğitim nedeniyle geldikleri Ordu'da mutlu oldukları için kalmaya karar verdiklerini belirtti.

Çok farklı alanlarda eğitim gördüklerini ancak içlerinde hep tarımla uğraşmak, üretmek ve ticaret yapmak olduğunu anlatan Şatıroğlu, "Ordu'da ne yapabiliriz diye kardeşlerimizle düşündük. Ordu'da çok fazla meyve çeşidi vardı. Bunu işlemek ve satışını yapmak istedik. Kendi imkanlarımız ile kurduğumuz kurutma makinesi ile başladığımız yolculuğumuza Ordu Büyükşehir Belediyesinin imkanları ile devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Gülyalı ilçesinde bulunan Yöresel Lezzetler Akademisi'nde çalışmalarına devam ettiklerini aktaran Şatıroğlu, şunları kaydetti:

"Aynı zamanda DAVET merkezini de adres göstererek kendi markamızı kurduk. Şu an burada ürettiğimiz ürünlerin 81 ile satışını gerçekleştiriyoruz. İlerleyen günlerde kendi iş yerimizi açarak üretimi daha da artırmak istiyoruz. Bu konuda bizlere verdiği destek dolayısıyla Başkanımız Mehmet Hilmi Güler ve ekibine çok teşekkür ediyoruz."

Neşe Aysan ise Büyükşehir Belediyesinin desteklerinin kendilerine güç verdiğini ifade etti.

Birçok sosyal medya ağında yer aldıklarını belirten Aysan, "Şu an sosyal medya, e-ticaret aracılığıyla satışlarımız var. Bundan sonra inanıyoruz ki başka sosyal medya araçları üstünden satışlarımız olacak. Bizlere verdiği güç ve destek için Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Asım Suyabatmaz da DAVET Girişimcilik Merkezinde ortaya koydukları imkanlar neticesinde işini kurmak, ticaret yapmak isteyen herkese fırsat eşitliği sunduklarını vurguladı.

Bu anlamda çok güzel bir örnekleri olduğuna dikkati çeken Suyabatmaz, şunları kaydetti:

"Ankara'dan Ordu(ya üniversite okumak için gelen 3 kız kardeş, okul bittikten sonra Ordu'da kalarak kendi işlerini kurdular. Ordu'nun 19 ilçesinde yetişen elma, armut, kivi, mandalina ve hurma gibi ürünleri işleyip cips haline getiriyorlar. Ben kendilerini tebrik ediyorum. Ayrıca böyle bir hizmetin Ordu'ya gelmesine vesile olan Büyükşehir Belediye Başkanımıza tüm yatırımcılar ve girişimciler adına teşekkür ediyorum."

Üç kız kardeş okumak için geldikleri Ordu\'da iş sahibi oldu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üç kız kardeş okumak için geldikleri Ordu'da iş sahibi oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Milletvekili Ali Öztunç: Emekliler Açlık Ücretine Mahkum Ediliyor
    13:31 CHP Milletvekili Ali Öztunç: Emekliler Açlık Ücretine Mahkum Ediliyor

    CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, SGK'ya yapılan transferlerin artmasına rağmen emeklilerin açlık ücretine mahkum edildiğini belirtti. Öztunç, bu durumun AKP, saray düzeni ve Erdoğan'ın sorumluluğunda olduğunu ifade etti.

  • Dışişleri Bakanlığı: İsrail-İran Gerilimi Kalıcı Bir Çatışmaya Dönüşme Riski Taşıyor
    13:31 Dışişleri Bakanlığı: İsrail-İran Gerilimi Kalıcı Bir Çatışmaya Dönüşme Riski Taşıyor

    Dışişleri Bakanlığı, İsrail-İran arasındaki gerilimin son gelişmelerin ardından kalıcı bir çatışmaya dönüşme riski bulunduğunu belirterek, hadiselerin yakından takip edildiğini bildirdi. Uluslararası toplumun önceliği, Gazze'deki katliamın durdurulması ve Filistin devletinin kurularak bölgemizde kalıcı barışın sağlanması olmalıdır.

  • Ordu'da organize suç örgütüne operasyon: 2 tutuklama
    13:31 Ordu'da organize suç örgütüne operasyon: 2 tutuklama

    Ordu'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli, organize suç örgütü üyeliği ve 6136 SKM suçundan tutuklandı. Şüphelilere yapılan aramada 1 adet ruhsatsız tabanca ile 8 adet tabanca fişeği ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edilen şüpheliler, hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı'nı ziyaret etti
    13:29 Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı'nı ziyaret etti

    Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti. Büyükkılıç, Kazakbaev ve beraberindeki heyeti başkanlık giriş kapısında karşıladı. Ziyarette, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişimi ve kardeşlik hukuku vurgulandı. Büyükkılıç, Kırgızistan'ın Kayseri'nin gelişimi için gösterdiği çabaları takdir etti. Kazakbaev ise Büyükkılıç'ın yerel seçimlerdeki başarısını kutladı ve Türkiye ile Kırgızistan arasındaki ilişkilerin iyiye gittiğini belirtti.

  • Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Cihan Taşer ile bir araya geldi
    13:29 Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Cihan Taşer ile bir araya geldi

    Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Cihan Taşer ile bir araya geldi. Taşer, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından yeniden seçilen Başkan Ataç'a 'hayırlı olsun' dileklerini iletti.

  • Didim'de Turizm Haftası Renkli Etkinliklerle Kutlandı
    13:29 Didim'de Turizm Haftası Renkli Etkinliklerle Kutlandı

    Didim'de Turizm Haftası, birbirinden renkli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler arasında bisiklet ve motosiklet korteji, dans gösterileri ve su sporları yer aldı. Programın açılış konuşmalarında turizmin önemi vurgulandı.

  • Akhisar'a Yeni Taziye Evi Yapılıyor
    13:29 Akhisar'a Yeni Taziye Evi Yapılıyor

    Akhisar Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak yeni taziye evinde çalışmalar hızla devam ediyor. Çevre düzenlemesinin ardından yeni taziye evi hizmete başlayacak.

  • Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    13:28 Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Kasımpaşa ile yapacağı maçın hazırlıklarına devam etti. Teknik direktör Selçuk İnan yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda orta-şut organizasyonları üzerinde duruldu. Gaziantep FK, yarın yapacağı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayarak kampa girecek.


Advertisement