Üç yılda Türkiye'de merkez haline geldi - Son Dakika
Sağlık

Üç yılda Türkiye'de merkez haline geldi

Üç yılda Türkiye'de merkez haline geldi Gastroenteroloji alanında dünya standartlarında hizmet sunuluyor İki yıldır üst üste UEG tarafından "Eğitim Merkezi" seçilen Endoskopi Ünitesi, yılda 800 ileri endoskopik işlem yapıyor ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü Endoskopi...

01.07.2021 11:05  Güncelleme: 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üç yılda Türkiye'de merkez haline geldi

Gastroenteroloji alanında dünya standartlarında hizmet sunuluyor

İki yıldır üst üste UEG tarafından "Eğitim Merkezi" seçilen Endoskopi Ünitesi, yılda 800 ileri endoskopik işlem yapıyor

ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü Endoskopi Ünitesi Türkiye'nin dört bir yanından gastroenteroloji hastalarına hizmet veriyor

Prof. Dr. Selçuk Dişibeyaz: "Dünyada yapılıp ünitemizde yapılmayan herhangi bir işlem yok"

ESKİŞEHİR - Türkiye genelinde bir merkez haline gelen Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü Endoskopi Ünitesi, başarı oranı yüksek tedavi imkanlarıyla hastalardan yoğun talep görüyor.

Eskişehir'de gastroenteroloji hastalarının tedavi için farklı illere gitme zorunluluğunu önlemek için yenilenen ESGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü, modern yöntemlerle tedavilerde yüksek başarı sağlıyor. Özellikle Endoskopi Ünitesi'nde uygulanan ameliyatsız operasyonların iyileşme süresini kısaltması hastaların tercihinde etkili oluyor. Avrupa Gastroenteroloji Birliği tarafından 2 yıldır üst üste "Eğitim Merkezi" seçilen Endoskopi Ünitesi, yılda ERCP adı verilen yaklaşık 800 ileri endoskopik işlem yapıyor. 3 yıl öncesine kadar hastalar tedavi için Eskişehir'den farklı illere giderken, şimdi Eskişehir Türkiye'nin dört bir yanından hasta ağırlıyor. Prof. Dr. Selçuk Dişibeyaz, Prof. Dr. Erkin Öztaş ve Doç. Dr. Tuncer Temel'in görev yaptığı ekip, gastroenteroloji alanında dünya standartlarında hizmet veriyor.

"Dünyada yapılıp ünitemizde yapılmayan herhangi bir işlem yok"

Türkiye'nin her yerinden kendilerine hasta gönderildiğini ve 3 yılda 2 binden fazla işlem yaptıklarını vurgulayan Prof. Dr. Selçuk Dişibeyaz, "Türkiye'nin her yerinden bu merkeze gastroenteroloji hastaları tedavi ve teşhis için gönderiliyor. Buraya geldiğimiz zaman bizim amacımız, başka bir yere hasta göndermeyecek şekilde yapılanmayı sağlamaktı. Dünyada yapılıp ünitemizde yapılmayan herhangi bir işlem olmadığını söyleyebilecek kadar iddialıyız. Gerek cihaz altyapısı ve malzeme çeşitliliği ve gerekse hekim deneyimi açısından değerlendirirsek ileri düzeyde bir merkez olduğumuzu söyleyebiliriz. Her türlü ileri endoskopik girişimi burada yapabiliyoruz. Daha önceleri bu hastanede Endoskopik Retrograd Kolanjiyopankreatografi işlemi olarak adlandırılan safra yollarından taş çıkarma veya darlıklara müdahale etme işlemi uzun yıllar yapılmamış. Biz ünitemizin açıldığı 2018 yılından beri 3 yılda yaklaşık 2 bin 500 ERCP işlemi yaptık. Çift balonlu enteroskop dediğimiz özel bir cihazla ameliyat geçirmiş ve safra yollarının yapısı değişmiş hastalarda da ERCP gibi işlemlerin ameliyatsız olarak yapılabildiği tek merkez olduğumuzu söyleyebilirim. Biz burada 3 öğretim üyesinden oluşan bir ekip olarak görev yapıyoruz. Prof. Dr. Erkin Öztaş ve Doç. Dr. Tuncer Temel ile birlikte bu işlemleri gerçekleştiriyoruz. Bu ekibin tanınması nedeniyle de Türkiye'nin her yerinden hastalar ERCP, Endoskopik ultrasonografi ve ESD (sindirim sistemi yüzeyel tümörlerinin endoskopik olarak ameliyatsız çıkartıldığı işlem) gibi işlemler için Eskişehir'e merkezimize yönlendiriliyor" dedi.

Üç yılda Türkiye\'de merkez haline geldi
Kaynak: İHA

Son Dakika Sağlık Üç yılda Türkiye'de merkez haline geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta Depremden Etkilenenlere Psikososyal Destek
    12:10 Tokat'ta Depremden Etkilenenlere Psikososyal Destek

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından oluşturulan psikososyal destek ekipleri, Tokat'ta meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlara gece boyunca destek sağladı. Ekipler, depremzedelere görüşmeler yaparak psikososyal destek verdi ve geceyi dışarıda geçirmek zorunda kalanları misafirhanelere yönlendirdi. Çalışmaların bugün de devam edeceği belirtildi.

  • İzmir'de 8 yaşındaki çocuk, yumurtalık tümörü ameliyatıyla sağlığına kavuştu
    12:08 İzmir'de 8 yaşındaki çocuk, yumurtalık tümörü ameliyatıyla sağlığına kavuştu

    İzmir'de karın ağrısı ve kusma şikayetiyle hastaneye giden 8 yaşındaki çocuğun sol yumurtalığında tümör tespit edildi. Robotik cerrahi teknolojisiyle gerçekleştirilen ameliyat sonucunda çocuğun vücudundaki tümör alındı ve sağlığına kavuştu. Robotik cerrahi teknolojisi, çocuklarda da kullanılan bir yöntemdir ve hassas bir şekilde çalışmayı sağlar.

  • Aydın'da bir okulda tavuklu pilav zehirlenmesi
    11:38 Aydın'da bir okulda tavuklu pilav zehirlenmesi

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Mustafa Kiriş Ortaokulu'nda yapılan etkinlikte yedikleri tavuklu pilavdan zehirlenen 49 öğrenciden 45'i taburcu edildi. Öğrenciler, fenalaşınca hastaneye kaldırıldı ve polis olayla ilgili inceleme başlattı. Aydın Valiliği ise okullara ikinci bir emre kadar etkinlik düzenlememe talimatı verdi.

  • Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço, kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edildi
    10:59 Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço, kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edildi

    Eskişehir'de tedavi altına alınan Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço, geçirdiği rahatsızlık sonucu kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edildi. Alço, daha önce baypas ve kalp kapağı operasyonu geçirmişti.

  • Hamur makinesine kaptırdığı eli, bileğinden koptu
    10:17 Hamur makinesine kaptırdığı eli, bileğinden koptu

    Karaman'da bir ekmek fırınında çalışan genç, dalgınlığı sonucu kolunu hamur makinesine kaptırarak elini bileğinden kaybetti. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Genç, yapılan müdahalenin ardından kopan eliyle birlikte Konya'da bir hastaneye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • İtfaiye Ekipleri, Vatandaşın Parmasındaki Dikiş Makinesi İğnesini Çıkardı
    08:52 İtfaiye Ekipleri, Vatandaşın Parmasındaki Dikiş Makinesi İğnesini Çıkardı

    Hatay İskenderun ilçesinde yaşayan bir vatandaşın parmağına batan dikiş makinesi iğnesi, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çıkartıldı. İskenderun İlçesi'nde bulunan Sakarya Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşın parmağına batan iğne, 112'yi araması üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri tarafından sorunsuz bir şekilde çıkarıldı.


Advertisement