Üç Yıllık Uyku Sorunu Ameliyatla Sona Erdi - Son Dakika
Yaşam

Üç Yıllık Uyku Sorunu Ameliyatla Sona Erdi

Üç Yıllık Uyku Sorunu Ameliyatla Sona Erdi

Diyarbakır’da yaşayan ve üç yıldır sağlıklı uyku uyuyamayan 17 yaşındaki Veysel Özen, Memorial Diyarbakır Hastanesi’nde yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

25.02.2014 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da yaşayan ve üç yıldır sağlıklı uyku uyuyamayan 17 yaşındaki Veysel Özen, Memorial Diyarbakır Hastanesi'nde yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Yaklaşık 3 yıl önce başlayan, uykuda tıkanma, nefes alamama, şiddetli horlama şikayetleriyle birçok sağlık merkezine başvuran Özen'e, genç yaşlarda nadir görülen uyku apnesi teşhisi konulan ve anestezi riski nedeniyle ameliyat edilemeyeceği söyledi. Daha önce gittiği hastanelerde doktorlar Özen'e, uyurken tıkanmaması için pozitif hava veren "subap" adlı cihaz takılarak sağlığını ömür boyu kullanması gerektiği söyledi. Memorial Diyarbakır Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü'ne başvuran Özen'e, Op. Dr. Fuat Bulut tarafından ameliyat önerildi. Anestezi uzmanı Dr. Civan Tiryaki tarafından tüm kontrolleri yapılan Veysel Özen, başarılı bir uygulama ile geceleri uykusuz bırakan 3 yıllık kabusundan kurtuldu. Kendini yeniden doğmuş gibi hissettiğini belirten Özen, gece uyurken solunumunun durmaması için kullandığı cihazdan kurtulduğu için mutlu olduğunu söyledi. Üç yıl boyunca sağlıklı uyku uyuyamayan Veysel Özen, uykuda her an solunum durması riski bulunduğu için annesinin başında sabahladığını söyledi. Hastalığının, özellikle sosyal ve eğitim yaşamını olumsuz etkilediğini anlatan Özen, "Gece uyuyamadığım okulda ders sırasında uyumaya başlıyor ve derslerimden hiçbir verim alamıyordum. Bu nedenle okul başarım giderek düşmeye başladı. Hastalığımı öğrendikten sonra tek başıma evden dışarı çıkamıyordum. Çünkü aniden uyku bastırıyor ve yol ortasında uyuyakalıyordum. Annem de sabahlara kadar başımda beklediği için onun da uyku düzeni bozuldu. Hayatımın sonuna kadar kullanmamam gereken bir cihaza bağımlıydım" diye konuştu.

"AMELİYATTAN SONRA RAHAT BİR UYKU UYUDU"

Ameliyat olduktan sonra yepyeni bir yaşama ve sağlıklı bir nefese kavuşan Veysel Özen, mutluluğunu şu sözlerle dile getirdi:

"Ameliyat olduktan sonra yeniden doğduğumu hissettim. Sabahları dinlenmiş olarak kalkmak bambaşka bir duygu. Geceleri rahatça uyuyabilecek ve bir cihaza bağımlı olmayacağım. En önemlisi de sağlığıma kavuşmam ile birlikte annemin yaşamının da değişmesi. Artık sabaha kadar başımda durmak zorunda değil. Rahat bir uyku uyumanın huzuru ile okul ve sosyal yaşamımdaki sorunlar da bitti."

Anne Sevdet Özen de oğlunun hayat boyu bir cihaza bağımlı olacağı korkusunun ameliyatla sevince dönüştüğünü ve oğlu gibi artık kendisinin de geceleri rahat uyuduğunu söyledi.

"UYKU APNESİ YAŞAMI TEHDİT EDEBİLİR"

Memorial Diyarbakır Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü'nden Op. Dr. Fuat Bulut, uykuda nefes durması olan uyku apnesinin yaşamı tehdit edebildiğine vurgu yaparak, Veysel Özen'e uygulanan ameliyat hakkında şu bilgileri verdi:

"Veysel'in durumu her açıdan gözden geçirilerek kendisine ameliyat önerildi. Hastanın riskleri göz önünde bulundurularak öncelikle burun içindeki eğrilik giderildi. Burun havayolu açıldıktan yaklaşık 3 hafta sonra bademcik ameliyatı gerçekleştirildi. Bademcikleri çok iri ve yerleşim olarak farklılık gösteriyordu. Bu açıdan da riskli bir hastaydı. Ameliyat sırasında ve sonrasında herhangi bir problem yaşanmadı. Kendisini sağlıklı bir şekilde taburcu ettik."

Memorial Diyarbakır Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Bölümü'nden Uz. Dr. Civan Tiryaki de, uyku apnesi ilerlemiş hastaların anestezi açısından risk taşıdığını ancak gerekli önlemler alınarak hasta ve yakınlarının bu riskler konusunda doğru bilgilendirildiğinde herhangi bir sorun yaşanma riskinin en aza indirildiğini belirtti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Üç Yıllık Uyku Sorunu Ameliyatla Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun'da Tırın Dorsesine Çarpan Araçta Kaza: Koca ve Karı Hayatını Kaybetti
    12:54 Samsun'da Tırın Dorsesine Çarpan Araçta Kaza: Koca ve Karı Hayatını Kaybetti

    Samsun'un Çarşamba ilçesinde, Mustafa Yıldız idaresindeki hafif ticari araç, kırmızı ışıkta bekleyen bir tırın dorsesine arkadan çarptı. Kazada araçta bulunan karı koca hayatını kaybetti. Cesetler olay yerinde çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

  • Bucak'ta otobüsle çarpışan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti
    12:48 Bucak'ta otobüsle çarpışan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

    Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Mehmet Selim Tüzün'ün kullandığı otomobil ile bir yolcu otobüsü çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü hayatını kaybederken, otobüsün sürücüsü jandarma karakoluna götürüldü. Olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi.

  • Elektrik tellerinin teması sonrası patlama yaşandı
    12:43 Elektrik tellerinin teması sonrası patlama yaşandı

    Muğla'nın Ula ilçesinde sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış ve fırtına sonrası evlerin ve araçların yakınından geçen enerji nakil hatları birbirine temas etmesi sonrası şiddetli patlamalar yaşandı. Olay, sabah saatlerinde Ula İlçesi Köprübaşı Mahallesinde meydana geldi. İlçede etkili olan yağışlı ve fırtınalı hava sırasında sokak üzerindeki elektrik telleri birbirine çarparak kıvılcım çıkarmaya başladı. Tellerin birbirine temas etmesi sonrası patlamanın yaşandığı anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu ile an be an kaydedildi. Fırtına nedeniyle elektrik tellerinin birbirine temas etmesi ve yaşanan patlama sonrası ilçede elektrik kesintisi yaşandı.

  • Kırklareli'nde 2 katlı tarihi binada çıkan yangın söndürüldü
    12:43 Kırklareli'nde 2 katlı tarihi binada çıkan yangın söndürüldü

    Karakaş Mahallesi Karakaşbey Sokak'taki kafe olarak kullanılan Geç Osmanlı dönemine ait 2 katlı tarihi binada çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Yangın sırasında yanındaki 4 katlı apartman tahliye edildi. Vali, Belediye Başkanı ve Jandarma Komutanı olay yerine gelerek çalışmaları takip etti.

  • Edirne'de Sağanak Hayatı Olumsuz Etkiliyor
    12:43 Edirne'de Sağanak Hayatı Olumsuz Etkiliyor

    Edirne'de aralıklarla görülen sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, yağmurun durmasını beklerken polis ekipleri trafiği düzenlemek için önlem aldı. Hava sıcaklığının 11 derece olduğu kentte, sağanak yağışın akşama kadar devam etmesi bekleniyor.

  • İstanbul'dan Çankırı'ya doğaya kaçış
    12:42 İstanbul'dan Çankırı'ya doğaya kaçış

    İstanbul'da yaşayan Veysel Elmas, şehir hayatından sıkılarak çocukluk hayalini gerçekleştirerek Çankırı'da doğa ile iç içe yaşamaya başladı. Elmas, doğanın kendisine huzur verdiğini belirterek, buranın tüm negatif enerjisini attığını söyledi. İstanbul'da yaşarken sürekli stres yaşadığını ifade eden Elmas, trafik problemlerinden sıkıntı çektiğini ve istediklerini yapamadığını dile getirdi.

  • Afyonkarahisar'da Minibüs Kazası: 5 Kişi Yaralandı
    12:38 Afyonkarahisar'da Minibüs Kazası: 5 Kişi Yaralandı

    Afyonkarahisar'ın Susuz beldesi yakınlarında meydana gelen minibüs kazasında 5 kişi yaralandı. Minibüs, kontrolünü kaybederek yol kenarındaki ağaç ve tabelaları devirerek bir fabrikanın bahçesinde yan yatarak durabildi. Olayın ardından sağlık, polis, itfaiye ve AFAD ekipleri kaza yerine sevk edildi.

  • Nilüfer Afet Merkezi envanterini güçlendirdi
    12:22 Nilüfer Afet Merkezi envanterini güçlendirdi

    Nilüfer Belediyesi'nin kente kazandırdığı Nilüfer Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi, envanterine 22 adet son teknoloji kentsel arama ve kurtarma malzemeleri daha ekledi.


Advertisement