Üç Yıllık Uykusuzluğu Ameliyatla Son Buldu - Son Dakika
Güncel

Üç Yıllık Uykusuzluğu Ameliyatla Son Buldu

Üç Yıllık Uykusuzluğu Ameliyatla Son Buldu

Diyarbakır’da yaşayan ve solunumunun durması riski nedeniyle anestezi verilemediği için 3 yıldır uyku apnesi rahatsızlığı bulunan 17 yaşındaki Veysel Özen, gerçekleştirilen ameliyatla sağlığına kavuştu Özen: "Sağlıklı uyku uyuyamadığım için aniden uyku bastırıyor ve yol ortasında uyuyakalıyordum. Ameliyat.

25.02.2014 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da yaşayan ve solunumunun durması riski nedeniyle anestezi verilemediği için 3 yıldır uyku apnesi rahatsızlığı bulunan 17 yaşındaki Veysel Özen, gerçekleştirilen cerrahi müdahale ile sağlığına kavuştu.

Özen, 3 yıl önce başlayan uykuda tıkanma, nefes alamama, şiddetli horlama şikayetleriyle birçok sağlık merkezine başvurdu. Genç yaşta nadir görülen uyku apnesi teşhisi konulan ve anestezi riski nedeniyle ameliyat edilemeyen Özen'e uyurken solunumunun durmaması için pozitif hava veren "Subap" adlı cihazı kullanması önerildi.

Daha sonra Memorial Diyarbakır Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümüne başvuran Özen'e Op. Dr. Fuat Bulut, tedavi için cerrahi müdahalede bulunulması gerektiğini anlattı.

Anestezi uzmanı Dr. Civan Tiryaki tarafından tüm kontrolleri yapılan Özen, başarılı bir ameliyatla uykusuz kalmasına neden olan 3 yıllık kabusundan kurtuldu.

Yol ortasında uyuyakaldı

Veysel Özen, ameliyat sonrasında yaptığı açıklamada, uykuda her an solunum durması riski bulunduğu için annesinin geceleri başında sabahladığını belirterek, hastalığının, eğitim ve sosyal yaşamını olumsuz etkilediğini söyledi.

Geceleri sağlıklı uyuyamadığı için derste uykusunun geldiğini ve başarılı olamadığını ifade eden Özen, "Okuldaki başarım giderek düşmeye başladı. Hastalığımı öğrendikten sonra tek başıma evden dışarı çıkamıyordum. Çünkü sağlıklı uyuyamadığım için aniden uyku bastırıyor ve yol ortasında uyuyakalıyordum. Hayatımın sonuna kadar bir cihaza bağımlı olacaktım. Ameliyat olduktan sonra yeniden doğduğumu hissettim. Sabahları dinlenmiş olarak kalkmak bambaşka bir duygu" dedi.

Özen, sağlığına kavuşmasıyla annesinin de geceleri artık rahat uyuduğunu anlatarak, tedavi olmasıyla okul ve sosyal yaşamdaki sorunlarının sona erdiğini belirtti.

Anne Sevdet Özen de oğlunun hayat boyu bir cihaza bağımlı olacağı korkusunun ameliyatla sevince dönüştüğünü, anne oğul geceleri rahat uyumanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Op. Dr. Bulut ise uykuda nefes durması olan uyku apnesinin yaşamı tehdit edebildiğine dikkati çekerek, Özen'e önerdikleri tedavi yöntemi olan cerrahi müdahalede oldukça hassas davrandıklarını anlattı.

Özen'in önce burnunun içindeki eğriliklerin giderildiğini, burun havayolu açıldıktan yaklaşık 3 hafta sonra bademcik ameliyatı gerçekleştirdiklerini aktaran Bulut, "Bademcikleri çok iri ve yerleşim olarak farklılık gösteriyordu. Bu açıdan da riskli bir hastaydı. Ameliyat sırasında ve sonrasında herhangi bir problem yaşanmadı. Hastamızı sağlıklı bir şekilde taburcu ettik" diye konuştu.

Anestezi uzmanı Tiryaki, uyku apnesi ilerlemiş hastaların anestezi açısından risk taşıdığını ancak gerekli önlemlerin alınması halinde tedavinin gerçekleştirilmesinin söz konusu olabildiğine işaret etti. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üç Yıllık Uykusuzluğu Ameliyatla Son Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement