'Üç Yol', Altın Portakal Film Festivali'nde İzleyiciyle Buluştu - Son Dakika
Güncel

'Üç Yol', Altın Portakal Film Festivali'nde İzleyiciyle Buluştu

\'Üç Yol\', Altın Portakal Film Festivali\'nde İzleyiciyle Buluştu

Yönetmen Faysal Soysal'ın, sular altında kalan Hasankeyf'e gönderme yaptığı ilk uzun metrajlı filmi 'Üç Yol', Altın Portakal Film Festivali'nde izleyiciyle buluştu.

08.10.2013 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mostar'dan Hasankeyf'e uzanan 'Üç Yol'

Yönetmen Faysal Soysal'ın, sular altında kalan Hasankeyf'e gönderme yaptığı ilk uzun metrajlı filmi 'Üç Yol', Altın Portakal Film Festivali'nde izleyiciyle buluştu.

50'nci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne özel gösterimle katılan 'Üç Yol' adlı film, izleyicinin dikkatlerini sular altında kalan Hasankeyf'e çekiyor. Yönetmenliğini Faysal Soysal'ın yaptığı film Bosna Hersek ve Hasankeyf'ten sunduğu görsel güzelliklerle izleyicinin beğenisini kazandı. Her iki mekanı üç kişi üzerinde birleştiren filmde, Mostar'dan Hasankeyf'e uzanan hüzünlü bir yolculuğa çıkılıyor. Çekimleri Malabadi Köprüsü, Hasankeyf, Midyat, Saraybosna, Mostar ve Potiçel'de yapılan filmde, ağabeyi Yusuf'a karşı geçmişten gelen bir acı yaşayan Bünyamin ile Mostar Köprüsü'nden kendini atmaya çalışırken Bünyamin ile karşılaşan Zrinka'nın karşılaşmaları anlatılıyor.

'Zamanın dokunduğu hiçbir şey sular altında kalmayacak'

Gösterimden sonra söyleşide izleyici ile buluşan yönetmen Faysal Soysal, 'Üç Yol' filmini memleketi olan Hasankeyf'e karşı kendini borçlu hissettiği için yaptığını, hikayeye Mostar'ı dahil etme sebebini ise orda kurduğu dostluklardan çıktığını söyledi. "Zamanın dokunduğu hiçbir şey sulan altında kalmayacak" diyen Soysal, filmin politik veya sosyolojik olmadığını ifade etti. İzleyiciler ise görsel bir şölen olarak beğendikleri filmde, Zrinka rolündeki Kristina Krepela'yı en iyi kadın oyuncu ödülüne layık gördüklerini söyledi.

Venüs heykelciği ilgi görüyor

50'nci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde satışa sunulan Altın Portakal'ın simgesi Venüs heykelciğine ilgi her geçen gün artıyor.

Antalya Kültür Merkezi (AKM) önündeki satış standında heykelciğin satın alan AKSAV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yılmaz Erel, festivale destek konusunda örnek teşkil etmesi adına tüm yöneticilerin heykelciği satın aldığını söyledi.

AKM'nin yanı sıra MarkAntalya ve Terracity alışveriş merkezleri ile Akvaryum, Cumhuriyet Meydanı, Aspendos Tiyatrosu, Lara Beach Kum Heykel Sergisi ve Düden Şelalesi'nde kurulan stantlarda perakende olarak satılan Venüs heykelciğinin, kurumlara ve bayiler yönelik toptan satışları merkez depodan yapılıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Üç Yol', Altın Portakal Film Festivali'nde İzleyiciyle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement