Üç Yusuf, Üç Rüya, Üç Gömlek" Konferansı - Son Dakika
Güncel

Üç Yusuf, Üç Rüya, Üç Gömlek" Konferansı

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca "Üç Yusuf, Üç Rüya, Üç Gömlek" konferansı düzenlendi.

29.03.2016 19:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca "Üç Yusuf, Üç Rüya, Üç Gömlek" konferansı düzenlendi.

Kırklareli Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda düzenlenen konferans, Kur'an-i Kerim tilaveti ve ilahi dinletisi ile başladı.

Yazar, radyo ve televizyon programları yapımcı Senai Demirci, konferansta yaptığı konuşmada, insanları diğer canlılardan ayıran birçok özelliğinin bulunduğunu söyledi.

İnsanların hata yapabilen ve kusuru olan canlılar olduğunu ifade eden Demirci, insanların yaptığı hatalardan ders çıkartabilmesi gerektiğini belirtti.

Ceza infaz kurumlarındaki hükümlülerin bugün ki akılları olsa aynı hatayı yapmayacağını aktaran Demirci, "Cezaevlerin de olup da 'bugün ki aklım olsa o hatayı yapmazdım' diyemeyecek hiç kimse yoktur. Bu laf içinizde döner durur. Ancak dün yaptıklarınız olmasaydı, bugün ki aklınız da olmazdı. Dünkü hatalarımız bugünün dersi olur bize. Önemli olan aynı hatalara düşmemektir. İnsan kusuru olduğu için insandır, hataları olduğu için insandır. Bize düşen hatamızı hata kabul etmek, kusurumuzu bilmek, ayıbımızı başkasının ayıbından önce görebilmektir" diye konuştu.

Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz da, herkesin birlik ve beraberlik içerisinde, dayanışma içerisinde olması gerektiğini kaydetti.

İnsanların bir birinin değerini ve kıymetini bildiği sürece ülkeyi bölmek isteyenlerin amacına ulaşamayacağını vurgulayan Yavuz, şöyle konuştu:

"Bizler bir birimizin değerini ve kıymetini bildiğimiz sürece göreceksiniz bu ülke üzerinde içeride yada dışarıda ne kadar hain, satılmış olursa olsun bu ülke inşallah bölünmeyecek. Yeter ki biz birimizin değerini ve kıymetini bilelim. Kendimize duyduğumuz anlayışı, sevgiyi, saygıyı, hoş görüyü karşımızdakine gösterdiğimizde hiçbir sıkıntı ve problem kalmayacak. Empati yapacağız ve kendimizi karşımızdakinin yerine koyacağız."

Konferansa, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, il Jandarma Komutan vekili Mehmet Altaş ile kurum müdürleri ve hükümlüler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üç Yusuf, Üç Rüya, Üç Gömlek' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement