Uçakla Cenaze Nakli Başlıyor - Son Dakika
Ekonomi

Uçakla Cenaze Nakli Başlıyor

Uçakla Cenaze Nakli Başlıyor

Bursa’da vefat edenlerin cenazelerinin uçakla memleketlerine naklini sağlayacak protokol, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Türk Hava Yolları (THY) Kargo Pazarlama Başkan Yardımcısı Murat Yalçın Kırca arasında imzalandı.

26.01.2018 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da vefat edenlerin cenazelerinin uçakla memleketlerine naklini sağlayacak protokol, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Türk Hava Yolları (THY) Kargo Pazarlama Başkan Yardımcısı Murat Yalçın Kırca arasında imzalandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Türk Hava Yolları (THY) Kargo Pazarlama Başkan Yardımcısı Murat Yalçın Kırca, İstanbul'da bir araya geldi. Cenaze yakınlarına kolaylık sağlayan protokol, THY Kargo'nun İstanbul Yeşilköy'de bulunan merkezinde yapıldı. Azami 4 kişinin cenazeleriyle birlikte yüzde 25'lik indirimle seyahat etmesini de içeren protokole, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile THY Kargo Pazarlama Başkan Yardımcısı Murat Yalçın Kırca imza attı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, doğumdan ölüme kadar geniş bir çerçevede hizmet verdiğini söyleyen Başkan Aktaş, belediye olarak vatandaşların meselelerine farklı çözümler üretmeye çalıştıklarını söyledi.

43 ayrı şehre hızlı ulaşım

Bursa'nın, Türkiye'nin 80 ilinden vatandaşların ikamet ettiği bir çiçek bahçesi niteliğinde olduğunu belirten Başkan Aktaş, bazı insanların cenazelerini doğum yerlerinde defnetmek istediğini ifade etti. İlgili konuda bugüne dek kara yolu taşımacılığıyla hizmet verdiklerini ve böylece ciddi anlamda araç, yakıt ve personel sarfında bulunduklarını söyleyen Başkan Aktaş, uzak mesafelerde ciddi sıkıntılar yaşadıklarını anlattı. THY Kargo birimiyle cenazelerin, memleketlerine uçakla gönderilmesi ve yaşanılan sıkıntıların giderilmesi noktasında çok hayırlı bir protokol imzaladıklarını kaydeden Başkan Aktaş, "Allah herkese sağlıklı uzun ömür nasip etsin ama ölüm de hayatın bir gerçeği. İnsanlarımızın bu zor zamanlarında sağlıklı şekilde hava yolu taşımacılığıyla 43 ayrı şehre ulaşımıyla alakalı bir protokol imzaladık. Protokol kapsamında cenazelerimiz bizim için en yakın lokasyonlar olan Yenişehir, Sabiha Gökçen ve Atatürk hava alanlarına belediyemiz tarafından getirilecek. Havaalanlarından da memleketlerine gönderilecekler" diye konuştu.

Protokol kapsamında cenaze sahibi 4 kişinin de yüzde 25'lik bir indirimle seyahat edeceğini vurgulayan Başkan Aktaş, "Hayat anında olduğu kadar ölüm anında da en kaliteli, sağlıklı hizmeti vermek adına hayırlı bir protokolü resmi çerçeve altına aldık. Büyükşehir Belediyesi olarak insanlarımızın yanındayız" dedi.

Sosyal sorumluluk projesi

THY Kargo Pazarlama Başkan Yardımcısı Murat Yalçın Kırca ise cenazeleri en kısa yoldan memleketlerine ulaştırma adına protokolü imzaladıklarını kaydetti. Bunun aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu kaydeden Kırca, "Hayırlı olsun. Allah vatandaşlarımıza sağlıklı ömürler versin. Protokol çerçevesinde vatandaşlarımıza daha faydalı bir hizmet sağlamış olacağız" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Uçakla Cenaze Nakli Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement