Uçan Süpürge 20'inci Yaşını Festival Açılışıyla Kutladı - Son Dakika
Magazin

Uçan Süpürge 20'inci Yaşını Festival Açılışıyla Kutladı

Uçan Süpürge 20\'inci Yaşını Festival Açılışıyla Kutladı

Türkiye’nin ilk kadın filmleri festivali olan Uluslararası Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali, 20’inci yılı dolayısıyla 20 ilde gerçekleştirdiği film gösterimlerinin açılışını Ankara’da gerçekleştirdi.

21.05.2017 02:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin ilk kadın filmleri festivali olan Uluslararası Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali, 20'inci yılı dolayısıyla 20 ilde gerçekleştirdiği film gösterimlerinin açılışını Ankara'da gerçekleştirdi.

Türkiye'nin ilk kadın filmleri festivali olan Uluslararası Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali, 20'nci yılı dolayısıyla 20 ilde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yapılan film gösterimleriyle kutlandı. 1998 yılından bu yana kadın film emekçilerinin görünürlüğüne dikkat çeken festival, bu yıl 20'nci yaşını kutlayan bir diğer kadın kuruluşu KAMER'in iş birliğinde seyircileriyle bir araya geldi.

Festivalin Ankara'da AFSAD'ın destekleriyle düzenlenen açılış töreni vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi. Karum İş Merkezi bahçesinde gerçekleştirilen törende, sahne önündeki yerlerini alan sanatseverler keyifli bir gece yaşadı. Karnaval havasında gerçekleştirilen tören, konser programıyla devam etti.

Uluslararası Süpürge Kadın Filmleri Festivali'nin "17'inci Genç Cadısı" seçilen Aylin Sarptekin, "Bu kıymetli ödül her sene genç kadın oyunculara veriliyor. Fesivalin 18'inci Genç Cadısı Begüm Akkaya'yla beraber açılış programının sunuculuğunu yaptık" şeklinde konuştu.

Festivalde "18'inci Genç Cadı" unvanına hak kazanan Begüm Akkaya, bugünkü programda festivalin 20'inci yaşını kutladıklarını belirterek, "Türkiye'de ilk defa bir festival aynı anda 20 ilde kutlanıyor. Bunun için bize destek veren birçok sanatçımız var. Bu festival bütün kadın oyuncuları, yönetmenleri, yapımcıları ve tiyatroya aşık olan bütün kadınları bir araya getiriyor. Yeni projelerin üretilebilmesi için de bir platform oluyor. Bugün bir ilke imza attık, festivalden de öte bir kadın dayanışması gibi oldu. O yüzden bu toprakların çok önemli, sahip çıkılması gereken ve yaşatılması gereken bir festivali olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı. (CNR-FT) - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Uçan Süpürge 20'inci Yaşını Festival Açılışıyla Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement