Uclg-Mewa Heyetinden Topbaş'a Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Uclg-Mewa Heyetinden Topbaş'a Ziyaret

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) asker kisveli teröristlerinin saldırısının insanlar, toplum, İstanbul ve Türkiye üzerinde acı, kan ve gözyaşı bıraktığını söyledi.

01.08.2016 20:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) asker kisveli teröristlerinin saldırısının insanlar, toplum, İstanbul ve Türkiye üzerinde acı, kan ve gözyaşı bıraktığını söyledi.

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) heyeti, Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş'ı, makamında ziyaret etti.

Heyet ilk olarak, Topbaş'la birlikte 15 Temmuz'da şehit olanların fotoğraflarının bulunduğu panonun önüne karanfil bıraktı.

Daha sonra darbe girişimi sırasında belediyenin aldığı hasarı gösteren fotoğrafların bulunduğu panonun önüne geçen heyet adına, UCLG-MEWA Eş Başkanı Muhammed Saadieh, anı defterini imzaladı.

Heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Topbaş, 15 Temmuz'da yaşanan acıyı bütün UCLG ailesinin yüreğinde hissettiğini bildiğini, özellikle halkların etkilendiği bu tip olaylarda yerel yönetimlerin de mağdur olup etkilendiğini anlattı.

Topbaş, yerel yönetimlerin halklarının geleceği için çalıştığını, UCGL'nin de halkların geleceği için çalışan bir kuruluş olduğunu belirtti.

UCLG-MEWA'nın UCLG'nin en büyük bölge teşkilatlarından biri olduğunu dile getiren Topbaş, "Bu nazik ziyaretiniz bize gerçekten güç kattı. Türkiye 15 Temmuz'da bir darbe girişimini, halk iradesi ve imanıyla ortadan kaldırdı. Eğer muvaffak olsalardı, Türkiye çok sıkıntılı bir sürece girmiş olacaktı. Özellikle gerçek bir devlet lideri olan Sayın Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız'ın o net duruşuyla muvaffak olunamadı. Bu tüm dünya toplumlarına, bir örnek model teşkil etti. Milli iradeye, halka rağmen hiçbir hadisenin gerçekleşemeyeceğini, bu millet dünyaya haykırdı. İki kahraman var. Bir tanesi Sayın Cumhurbaşkanımız, Devlet Başkanımız, diğeri de halkımız ve milletimiz. Bu duruşu sergiledi. Bugün onların bizlere emanet ettiği şehit aileleri ve gazilerimizle bu güzelliği yaşamaktayız." diye konuştu.

Topbaş, bu topraklarda nice şehitler olduğunu hatırlatarak, son olayın da insanlık tarihine yeni bir altın sayfa olarak yazıldığını söyledi.

Dünya yerel yönetimleri olarak, milli iradeye aykırı yapıları asla kabul etmeyeceklerinin altını çizen Topbaş, şunları kaydetti:

"Bunu tamamen bir terörist olay olarak görmekteyiz. Maalesef, FETÖ'nün asker kisveli teröristlerinin bu saldırısı, insanlar, toplum, İstanbul ve Türkiye üzerinde acı, kan ve gözyaşı bıraktı. İstanbul'daki üç büyük çatışma alanlarından bir tanesi, bizim binamızdı. Belediyemiz işgal edildi. Burada 17 vatandaşımız şehit, 50'ye yakın vatandaşımız ise gazi oldu. Köprüdeki vatandaşlarımızın üzerine tanklarla, uçaklarla, helikopterlerle geldiler. Düşman işgalinde dahi görmeyeceğimiz bir hezeyan yaşandı. Çengelköy'de de rastgele ateş ederek, 22 vatandaşımızın hayatına kastettiler. Hunharca bir saldırı gördük. Rabbimiz de yardım etti, şeytanın bile aklına gelmeyecek bu olay, çok şükür milletimizin göğsünde söndü."

Şahin: "Erdoğan'ın cesaretli duruşu bu oyunu bozdu"

Heyette yer alan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve UCLG-MEWA Başkanı Fatma Şahin de demokrasinin yerelde başladığını ve belediyeler birliği olarak 15 Temmuz'daki darbe girişimini kınadıklarını ifade etti.

Şahin, o gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, cesaretli duruşu, milletin vizyonu, ufku ve imanının bu oyunu bozduğuna hep birlikte şahit olunduğunu söyledi.

O gün verilen mücadelenin sadece Türkiye'nin mücadelesi olmadığına işaret eden Şahin, mücadelenin tüm dünyada seçilmişlerin, demokrasinin ve milli iradenin mücadelesi olduğunu dile getirdi.

Şahin, UCLG olarak bu mücadeleyi tüm dünyaya anlatma adına uğraşacaklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Türkiye' de sağlanan büyük mutabakatı uluslararası gündeme alıp, görmeyenlere, duymayanlara, duymak istemeyenlere de duyuracağız. Bunun için de yerel gücü ve sivil toplum diyaloglarını kullanacağız. Türkiye'nin yaptığı mücadelenin yalnız Türkiye ile sınırlı olmadığını, tüm dünyaya demokrasi, adalet mücadelesi olduğunu anlatmamız gerekiyor. Çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye, daha yaşanılır bir ülke bırakmak istiyorsak bu duruşun bütün dünya duruşuna dönüşmesini sağlamamız lazım. Biz de bu büyük gücümüzü hep birlikte kullanıyoruz."

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Fahrettin Solak tarafından "15 Temmuz Dayanışma Kampanyası"na 100 bin lira destekte bulunulduğunu aktaran Şahin, "Belediyeler olarak bu kampanyaya bizler de büyük destek vereceğiz. Biraz önce demokrasi şehitlerimizi gördük. Kadınıyla erkeğiyle genciyle yaşlısıyla o mücadele orada bitmeyecek. Biz 79 milyon, demokrasi şehitlerimizin yanındayız. Bundan sonra darbe olmaması için, darbeye darbe yapmaya devam edeceğimizi söylemek istiyorum. Sayın Başkanımız Topbaş'a, bulunduğu makamı etkin bir şekilde kullandığı için teşekkür ediyorum. UCLG-MEWA olarak Sayın Başkanımızın yanında olduğumuzu tüm Türkiye'ye ifade ediyoruz." diye konuştu.

Saadieh: "Müslümanların liderinin çağrısıyla sokaklara indik"

Lübnanlı UCLG-MEWA Eş Başkanı Muhammed Saadieh de UCLG Başkanı Kadir Topbaş'a taziye için değil, tüm özgür insanlar adına destek olmak ve zaferin gururunu paylaşmak için geldiklerini belirtti.

Saadieh, o günkü şehitlerin sorumluluğunu boyunlarının borcu olarak gördüklerini ve omuzlarımızda hissettiklerini bildirdi.

O şehitlere ve emanetlerine sahip çıkacaklarını, barış ve demokrasi için mücadele ettiklerini vurgulayan Saadieh, "Ama biliyoruz ki 15 Temmuz'da yaşananlar kötü değil, bilakis hadiste dediği gibi 'her şerrin arkasında bir hayır vardır.' Tüm dünya 15 Temmuz'da yaşananları seyretti. Türkiye'nin her yerinde insanlar sokağa çıktı ama sadece onlar değildi sokağa çıkanlar. Lübnan'da da bizler sokaklara indik ve bölgemizde her ülkede sokaklara indi. İnsanlar Allah'a nidalarla, Müslümanların liderinin o çağrısına uyarak sokaklara inip, darbeye karşı sözlerini yükseltti." ifadelerini kullandı.

UCLG yönetim kurulu üyeleri ve başkanları olarak 15 Temmuz zaferini paylaşmak ve destek olmak üzere Türkiye'ye geldiklerini anlatan Saadieh, "Peygamberimiz 'yüzlerinden nur damlayan, elbiseleri nur olan nur içerisinde insanlar vardı ama onlar Peygamber değildir' buyurduğunda, sahabeler dedi ki 'onlar kimdi ya Resulullah?' Peygamber Efendimiz de buyurdu ki 'Birbirlerini Allah için sevenlerdir.' Biz burada söz veriyoruz ki biz sizleri Allah için seviyoruz ve biz daima sizinle beraberiz." şeklinde konuştu.

Uclg-Mewa Heyetinden Topbaş\'a Ziyaret
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uclg-Mewa Heyetinden Topbaş'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement