Ücretsiz Psikolojik Danışmanlık - Son Dakika
Sağlık

Ücretsiz Psikolojik Danışmanlık

Ücretsiz Psikolojik Danışmanlık

Esenler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri Merkezi, Esenler halkına ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti veriyor.

31.05.2011 21:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlçede yaşayan tüm insanların sağlık ve huzuru için projeler geliştiren Esenler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri Merkezi'ne vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Merkeze, son bir yıl içinde bin 284 kişi başvurdu ve toplam 3 bin 896 seans psikolojik danışmanlık hizmetinden yararlandı. Birimde alanlarında uzman psikologlar tarafından "Çocuk Danışmanlığı, Ergen Danışmanlığı, Yetişkin Danışmanlığı, Aile Danışmanlığı ve Terapisi, Bağımlılık Danışmanlığı" alanında hizmetler veriliyor. Yapılan görüşme ve tetkikler sonucunda psikolojik tedavi ya da psikiyatrik müdahale ihtiyacı olan vatandaşların derhal hastanelere sevkleri yapılıyor.

Ortak derdimiz stres

Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi'ne gelen vatandaşların genel sorunları içerisinde; yaygın olarak öfke kontrolü, stresli yaşam olaylarına (deprem, sel, trafik kazası v.b.) bağlı travmalar, depresif belirtiler, cinsel sorunlar ve aile içi iletişim-evlilik sorunları dikkat çekiyor.

Çocuklarda ise birincil sorunu ise, dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu, aşırı sınav kaygısının yol açtığı depresyon oluşturuyor. Merkeze başvuran çocukların birçoğu da; sınav kaygısının yanı sıra öfke kontrolü, sınır koyma ve disiplin sorunlarından kurtulmak için çözüm arıyor.

Birçoğunda iyileşme var

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Vatandaşın her derdi, bizim derdimiz" diyerek yola çıktıklarını hatırlatarak, "Bu bağlamda vatandaşın sağlıklı ve kaliteli bir hayat sürmesi de bizim görevimiz. Vatandaşın moralini her zaman yüksek tutmaya çalışıyoruz. Bu manada Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezimiz önemli görevler üstleniyor" diye konuştu.

Esenler Belediyesi olarak sağlık ve psikolojik danışmanlık hizmetlerinde çıtanın yükseltildiğini belirten Esenler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Mustafa Uzun, danışmanlık hizmetlerine başvuran kişilerin sorunlarında, psikologlarının uyguladığı çeşitli teknikler sonucunda önemli ölçüde iyileşmeler görüldüğünü söyledi.

Ebeveyne Aile Okulu

Aile içi sorunların başında gelen iletişim problemlerinin minimuma indirilmesi amacıyla "Aile Okulu" projesini de başlattıklarını hatırlatan Uzun, projeyle aile bireyleri arasında daha sağlıklı iletişim kurmalarının hedeflendiğini söyledi. Proje kapsamında Esenler ilçesi sınırları içindeki toplam 27 ilköğretim okulunda eğitim seminerleri düzenlediklerini vurgulayan Uzun, "8 Mart 2011 tarihinde başlayan ve 7 Haziran 2011 tarihinde sona erecek olan seminerler kapsamında Aile İçi İletişim, Çocuk Yetiştirme Tutumları, Ergenlik Psikoloji ve Medya – Çocuk İlişkisi konularında, birimimize bağlı olarak çalışan uzman psikologlar tarafından sunumlar yapılıyor" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sağlık Ücretsiz Psikolojik Danışmanlık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement