Uçurtmayı Vurmasınlar V 2.0: CHP'den Hapis Cezası Alan Gebe veya 11 Yaşından Küçük Çocuğu Olan... - Son Dakika
Güncel

Uçurtmayı Vurmasınlar V 2.0: CHP'den Hapis Cezası Alan Gebe veya 11 Yaşından Küçük Çocuğu Olan...

Türkiye'nin gündemine Rahşan Ecevit'in Uçurtmayı Vurmasınlar filminden esinlenerek girdiği söylenen ve genel afla sonuçlanan "annesiyle hapishanede kalan çocuk" teması yeniden Türk siyasetinin gündemine girdi.

08.05.2014 09:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin gündemine Rahşan Ecevit'in Uçurtmayı Vurmasınlar filminden esinlenerek girdiği söylenen ve genel afla sonuçlanan "annesiyle hapishanede kalan çocuk" teması yeniden Türk siyasetinin gündemine girdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, hakkında 5 yıl veya daha kısa süreli hapis cezasına hükmedilen gebe veya 11 yaşından küçük çocuğu bulunan kadınların cezalarının denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle gerçekleştirilmesi için kanun teklifi verdi.

Tanrıkulu, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

-"ERTELENECEK"-

Teklifin gerekçesinde, hakkında 5 yıldan fazla hapis cezasına hükmedilmiş gebe kadının cezasının, çocuğu ölmüş ise bu tarihe, yaşıyor ise babasına verilmesine kadar ertelenmesinin düzenlendiği belirtilerek, "Bu düzenleme ile yeni doğan çocuğun annesine duyduğu gereksiniminin temin edilmesi ve çocuğun sağlıklı bir ortamda büyütülmesi amaçlanmaktadır" denildi.

Teklife göre, hapis cezasının infazı, hakkında 5 yıldan fazla hapis cezasına hükmedilen gebe veya doğurduğu tarihten itibaren altı ay geçmemiş bulunan kadınlar hakkında geri bırakılacak. Çocuk ölmüş veya babasına verilmiş olursa, doğumdan itibaren iki ay geçince ceza infaz olunacak.

-"DENETİMLİ SERBESTLİK TEDBİRİ UYGULANMAK SURETİYLE GERÇEKLEŞTİRİLECEK"-

Hakkında 5 yıl veya daha kısa süreli hapis cezasına hükmedilen gebe veya 11 yaşından küçük çocuğu bulunan kadınların cezaları denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle gerçekleştirilecek. Denetimli serbestlik tedbiri, hükümlü kadının toplum içinde izlenmesi, gözetimi ve denetimi elektronik cihazların kullanılması suretiyle de yerine getirilebilecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Uçurtmayı Vurmasınlar V 2.0: CHP'den Hapis Cezası Alan Gebe veya 11 Yaşından Küçük Çocuğu Olan... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement