Uçuş hattındaki emniyet müdürlüğü binası - - Son Dakika
Güncel

Uçuş hattındaki emniyet müdürlüğü binası -

Uçuş hattındaki emniyet müdürlüğü binası -

Uçakların alçalma ve tırmanma hattında olduğu gerekçesiyle Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün talebi doğrultusunda inşaatı durdurulan Adana'daki 14 katlı emniyet müdürlüğü hizmet binasının tamamlanması için havalimanı pistinin uzatılacağı bildirildi.

23.12.2013 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

VOLKAN KAŞİK - Uçakların alçalma ve tırmanma hattında olduğu gerekçesiyle Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün talebi doğrultusunda inşaatı durdurulan Adana'daki 14 katlı emniyet müdürlüğü hizmet binasının tamamlanması için havalimanı pistinin uzatılacağı bildirildi.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İl Özel İdaresi tarafından Adana Valiliği yanına yaptırılan emniyet müdürlüğü binasıyla ilgili yaşanan sorun konusunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının ilgili kurumlara gerekli talimatı verdiğini, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in de konuyu takip ettiğini belirtti.

Sorunun çözümü için Adana Havalimanı pistinin uzatılması gerektiğini anlatan Coş, "Pistin uzatılması inşaatı çalışmaları için havalimanının hava trafiğine kapatılması gerekiyor" dedi. Adana Havalimanı'nın birkaç ay kapatılması durumunda en yakın Hatay veya Gaziantep Havalimanı'ndan istifade edilebileceğini anlatan Coş, şunları söyledi:

"Adana Havalimanı'nda her gün 10-15 bin yolcumuz oluyor. Her gün bu 10-15 bin kişinin civar illere gidip gelmesi büyük bir kayıp olacak. Bu nedenle Adana gibi metropol bir kentin havalimanı hizmetinden mahrum kalması düşünülemeyeceği için inşaatı süren Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın bitmesi durumunda bu pist uzatma çalışmalarının, daha kolay olabileceği, havayolu taşımacılığından yararlanan insanları etkilemeden gerçekleştirilebileceği öngörülüyor. Bu nedenle o çalışmanın bitmesini bekliyoruz. Yoksa gerek ödenek konusunda gerekse irade onay konusunda herhangi bir sorun yok."

Binalar yapılırken projenin iyi seçilmesi gerektiğine dikkati çeken Coş, emniyet müdürlüğü binası projesinin iyi seçilmediğini, işlevsellik ve kullanışlılık açısından tartışmalı projeler üretmek yerine daha kullanışlı, daha işlevsel projeler üzerinde durulması gerektiğini ifade etti.

- "Kamu kaynakları verimli kullanılmalı" -

Coş, hem valilik binasında hem de yeni emniyet müdürlüğü binasında benzer projelerin yetersizliğinden kaynaklanan sıkıntıların söz konusu olduğunu bildirerek, şöyle devam etti:

"Çok büyük alanlar yapılıyor ancak bu alanların içerisinde kullanılabilir alanlar az ve bunların işletilmesinde, bakımında binadan yararlanmakta yüksek maliyetlerle karılaşıyoruz. Bunu ortadan kaldırmak için bunda sonra en azından kamu binaları projelerinin çok iyi araştırılması, kullanıcılar tarafından iyi değerlendirilmesi ve en fonksiyonel projelerin seçilmesi konusunda titizlik gösteriyoruz. Bu konuda hem Sarıçam hem Yüreğir ilçelerinde hükümet konakları yapacağız. Onların projelerinin hazırlanması aşamasında ihtiyaca uygunluk ve işlevsellik açısından gerekli titizliği gösterdik. Bu tür projeleri uygulamaya koyarken iyi değerlendirmek lazım. Kamu kaynaklarının verimli kullanılması bizim için önemli. Bunun için biz kamu binalarının proje çalışmalarıyla da ilgileniyoruz. Kamu kaynaklarının verimli kullanılması, israf edilmesi, edenler hakkında da yasal işlemler yapılması konusunda titizlik göstermeye çalışıyoruz."

- İnşaatı durdurulmuştu -

İl Özel İdaresi tarafından 2010 yılında Adana Valiliğinin yanına inşaatına başlatılan ve 25 milyon 347 bin liraya ihale edilen emniyet müdürlüğü yeni hizmet binası inşaatı, uçakların alçalma ve tırmanma hattında olduğu gerekçesiyle Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün talebi doğrultusunda 2011 yılında Seyhan Belediyesi tarafından mühürlenmişti.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün, Seyhan Belediyesine gönderdiği ''çok ivedi'' başlıklı yazıda 14 katlı emniyet müdürlüğü binasının ''Adana Havaalanı Mania Planı yaklaşma-tırmanma yüzeyi kriterlerini 25,487 metre ihlal ettiği ve uçuş emniyetini tehlikeye düşürdüğü" bilgisine yer verilmiş; dönemin Valisi İlhan Atış ise binanın uçuş güvenliğini tehlikeye düşürdüğü gerekçesiyle 6 katına yıkım kararı verilen hizmet binası için valilik ve Seyhan Belediyesine karşı İdare Mahkemesinde dava açtığını bildirdirmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uçuş hattındaki emniyet müdürlüğü binası - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement