Uçuşlar iptal edilince İsviçre'de mahsur kalan Türk vatandaşı o anları anlattı - Son Dakika
Güncel

Uçuşlar iptal edilince İsviçre'de mahsur kalan Türk vatandaşı o anları anlattı

- Uçuşlar iptal edilince İsviçre'de mahsur kalan Türk vatandaşı o anları anlattı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile yurda getirilen Şükrü Kılıç: -"Dünyada hiç kimse vatandaşıyla ilgilenmezken, Erdoğan, yurt dışındaki bütün vatandaşlarını tek tek Türkiye'ye getirdi" "Erdoğan'ı pek sevmiyordum,...

29.08.2020 11:24  Güncelleme: 21:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Uçuşlar iptal edilince İsviçre'de mahsur kalan Türk vatandaşı o anları anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile yurda getirilen Şükrü Kılıç:

-"Dünyada hiç kimse vatandaşıyla ilgilenmezken, Erdoğan, yurt dışındaki bütün vatandaşlarını tek tek Türkiye'ye getirdi"

"Erdoğan'ı pek sevmiyordum, bu ilgisinden dolayı sevgim, saygım değişti"

DİYARBAKIR - Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs nedeniyle uçaklar iptal edildiği için İsviçre'de mahsur kalan Türk vatandaşı Şükrü Kılıç, o anları İhlas Haber Ajansı muhabirine anlattı. Kılıç, normalde sevmediği Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt dışındaki vatandaşlarına sahip çıkmasından ve ilgilenmesinden dolayı inanılmaz bir sevgi ve saygı oluştuğunu söyledi. Kılıç, "Dünyada hiç kimse vatandaşıyla ilgilenmezken, Erdoğan, dünyada hiçbir vatandaşını bırakmadan hepsini tek tek Türkiye'ye getirdi ve ilgilendi. Gerçekten de Cumhurbaşkanımız vatandaşlarını önemsiyor. Bern konsolosluğu, Türkiye Dışişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile iletişime geçti, bize uçak ayarlayacaklarını söylediler. Bu arada ben Erdoğan'ı pek sevmiyordum. Ama bu ilgisinden dolayı şimdi Erdoğan'a karşı benim sevgim, saygım kesinlikle değişti" dedi.

Diyarbakırlı vatandaş Şükrü Kılıç, 2019 Ocak ayında gezi için İsviçre'ye gitti. Dünyayı etkisini altına alan korona virüs 'ün yayılmasıyla birlikte Türkiye dahil tüm dünyada uçuşlar iptal edildi. Yurt dışında sağlık sistemleri çökerken, Türk vatandaşlar kendilerini Türkiye'ye atmak için arayışa girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Türkiye, vatandaşlarını tek teke özel uçaklarla Türkiye'ye çekti. Yurt dışında mahsur kalan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hiç sevmediğini belirten Diyarbakırlı vatandaşa Şükrü Kılıç, Erdoğan'ın bu ilgisinden ve vatandaşına sahip çıkmasından dolayı sevgisi ve saygısının kesinlikle değiştiğini vurguladı.

Şükrü Kılıç, Ocak ayında İsviçre'ye geziye gittiğini, o dönem Türkiye'de pandemi olmadığını söyledi. Hatta dünyada tek tük ölüm olayları olduğunu belirten Kılıç, "İsviçre'ye gittikten sonra mart'tın ortalarına doğru Türkiye'den ölüm haberleri gelmeye başlandı. Türkiye, dünyadaki bütün uçak seferleri askıya aldı. Sınır kapılarını kapattılar. Bende tereddütte kaldım, burada kaldım. Ne zamana gideceğim diye heyecanlanıyorum. Moralim bozuk. Birkaç gün sonra Bern konsolosluğuyla iletişime geçtim. Biz burada kaldık, bize yardım edin. Bizi biran önce Türkiye'ye ye gönderin dedim. Bern konsolosluğu, Türkiye Dışişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan'la iletişime geçip bize uçak ayarlayacaklarını söylediler. Bu arada ben Erdoğan'ı pek sevmiyordum. Ama bu ilgisinden dolayı şimdi Erdoğan'a karşı benim sevgim, saygım kesinlikle değişti. Nisan'ın ortalarında Bern konsolosluğu bizi aradı. Dedi, 'bu ayda sizi Türkiye'ye gönderiyoruz. Uçağı ayarlamışız. Fakat net bir tarih belli değil' dedi. Nisan'ın 20'sinde dediler, '23 Nisan'da uçak ayarlamışız, sizleri Türkiye'ye gönderiyoruz.' Yanılmıyorsam toplam 380 kişi Türk vatandaşı vardı İsviçre'de. Bu arada Erdoğan dünyadaki bütün vatandaşlarını yurt dışından Türkiye'ye çekmeye çalışıyor. Haberlerden izliyoruz. 23 Nisan'da saat 12.00 gibi Zürih Havaalanına gittim. Zürih Havaalanında Bern büyükelçiliğinden, konsolosundan, güvenlik elemanlarından Türk Havayolları personeline kadar çok güzel sevk, idare ediyorlar. Sosyal mesafeyi süper sağlamışlar. Ateşimizi ölçtüler uçağımıza bindik, Türkiye'ye geldik. Bursa Emir Kent erkek öğrenci yurduna gönderdiler. Bir odaya bir kişi. Tabi yorgundum, sabah uyandığımda odamda neskafesinden, sodasından, suyundan, havlusundan terliğine kadar. Yani bir ev için bütün ihtiyaçlar karşılanmış. Gerçekten Erdoğan'a, İçişleri Bakanına, AFAD'a çok teşekkür ediyorum. Bu konuda çok güzel ilgilendiler" dedi.

"Erdoğan, dünyada hiçbir vatandaşını bırakmadan hepsini tek tek Türkiye'ye getirdi ve ilgilendi"

Kaldıkları yurtta seyyar hastane kurulduğunu kaydeden Şükrü Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

"Her sabah gelip ateşimizi ölçüp, bir sıkıntınız, bir ihtiyacınız var mı diye bakıp ilgileniyorlardı. 14'ncü gün dediler sizi memleketlerinize gönderiyoruz. Diyarbakır'daki otogara otobüs bizi indirdi. Baktık orada emniyet mensupları bizi burada da karşıladılar. Semtimizi söyledik bizi götürüp evimize bıraktılar. 14 günde evimde karantina da kaldım. Erdoğan'a, Dışişleri Bakanlığımıza, İçişleri Bakanımıza, Sağlık Bakanlığımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Dünyada hiç kimse vatandaşıyla ilgilenmezken, Erdoğan, dünyada hiçbir vatandaşını bırakmadan hepsini tek tek Türkiye'ye getirdi ve ilgilendi. Gerçekten de Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımız ilgileniyor vatandaşla. Onların tavsiye ve önerilerini dikkate alalım. Maskesiz gezmeyelim, sosyal mesafeyi koruyalım. Düğünlere, kahvelere, taziyelere hatta akraba toplantılarını, yemeklerini de bırakalım.

Uçuşlar iptal edilince İsviçre\'de mahsur kalan Türk vatandaşı o anları anlattı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uçuşlar iptal edilince İsviçre'de mahsur kalan Türk vatandaşı o anları anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü
    07:48 Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Arjantin Dışişleri Bakanı Diana Mondino ile başkent Bogota'da bir araya geldi. Görüşmede turizm, savunma, ticaret ve sürdürülebilir kalkınma konuları ele alındı. İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve diplomatik gerginliklerin aşılması vurgulandı.

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu
    07:37 Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu

    Bayburt'un Aşağı Pınarlı köyünde kurt saldırısından kaçan 60 büyükbaş hayvan, jandarmanın drone destekli arama çalışmasıyla bulundu. Köylülerin yardımıyla 57 hayvan ahırdan çok uzağa gitmeden bulunurken, 3 hayvanı bulamayan besiciler jandarmadan yardım istedi. Bayburt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan drone ile arama çalışması sonucunda kayıp hayvanlar köyün dağlarında bulundu ve sahiplerine teslim edildi.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement