Üçüzleri Olan 7 Çocuklu Suriyeli Ailenin Yaşam Mücadelesi - Son Dakika
Güncel

Üçüzleri Olan 7 Çocuklu Suriyeli Ailenin Yaşam Mücadelesi

Suriye'nin Halep şehrindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Sarmadawi çifti, Denizli'de 7 ay önce dünyaya gelen üçüzleriyle sayıları 7'ye ulaşan çocuklarına bakabilmek çabalıyor.

23.02.2018 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'nin Halep şehrindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Sarmadawi çifti, Denizli'de 7 ay önce dünyaya gelen üçüzleriyle sayıları 7'ye ulaşan çocuklarına bakabilmek çabalıyor.

Evlerine 4 yıl önce roket düşmesiyle mağdur olan ve 4 çocuklarıyla ülkelerinden kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli aile, Denizli'nin Pamukkale ilçesi Sümer Mahallesi'ndeki yakınlarının yanına yerleşti.

Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde 7 ay önce üçüz bebekleri dünyaya gelen Sarmadawi ailesi için işler daha da zorlaştı. Aileye Denizli'deki hayırseverler de destek olmaya başladı.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Denizli İl Müdürlüğüne bağlı Pamukkale Kız Yurdu öğrencileri de aileyi ziyaret ederek yaşam malzemesi yardımında bulundu.

Baba Ammar Sarmadawi, gazetecilere yaptığı açıklamada, üçüzlerinin hayatlarına mutluluk kattığını belirterek, "Sığınmacılara sahip çıkan Cumhurbaşkanımıza ve eşine teşekkür etmek için üçüzlerime Recep, Tayyip ve Emine isimlerini verdik" dedi.

Bir perdecide çalıştığını, elde ettiği gelirin ancak çocuklarının acil ihtiyaçlarına yetebildiğini aktaran Ammar Sarmadawi, kendilerine destek veren hayırseverlere şükran borçlu olduklarını kaydetti.

Sarmadawi, çocuklarına güvenli bir ortam sağlamak için Türkiye'ye geldiklerini, onlara iyi bir eğitim ve güzel bir yaşam vermek için çaba gösterdiğini dile getirdi.

"Komşular sağ olsunlar"

Anne Ramia Sarmadawi de ailesiyle yeni bir hayata başlamak istediklerini belirterek, "Üçüzlerimle birlikte 7 çocuğum var, toplamda 9 kişiyiz, ihtiyaçlara yetişemiyoruz. Komşular sağ olsun, bize destek oluyorlar. Bugün de öğrenciler geldi, bize hediyeler getirdiler. Onlardan Allah razı olsun. Ancak ihtiyaçlara yetişmek zor." dedi.

Bebeklerin günlük bakımlarının tüm vaktini aldığını, onlar hastalandığında sıkıntı yaşadığını anlatan Sarmadawi, bebekleri için kıyafet, bez ve gıda malzemelerine ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.

Üçüzleri Olan 7 Çocuklu Suriyeli Ailenin Yaşam Mücadelesi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üçüzleri Olan 7 Çocuklu Suriyeli Ailenin Yaşam Mücadelesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da 'Başyapıtların İzinde' adlı resim sergisi açıldı
    20:59 Diyarbakır'da 'Başyapıtların İzinde' adlı resim sergisi açıldı

    Diyarbakır Müzesi ve özel bir okulun ortaklığı ile Dünya Sanat Haftası kapsamında müze bahçesinde yaklaşık 50 eserin yer aldığı resim sergisi sanatseverlerle buluştu. Sergide, dünyaca ünlü ressamların yanı sıra öğrencilerin yaptığı resimler de sergilendi. Sergi, 18-21 Nisan tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

  • Tokat'taki deprem Kayseri'yi de salladı
    20:54 Tokat'taki deprem Kayseri'yi de salladı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, Kayseri'de de hissedildi. Deprem, saat 18.11'de Sulusaray ilçesinde kaydedildi ve 5.9 kilometre derinlikte gerçekleşti. Kayseri'de vatandaşlar güvenli alanlara geçmek için evlerini ve dükkanlarını boşalttı.

  • Beyoğlu'nda askeri üniforma müşterilere servis yapan şahıs tutuklandı
    20:50 Beyoğlu'nda askeri üniforma müşterilere servis yapan şahıs tutuklandı

    Beyoğlu'nda bulunan bir restoranda askeri üniforma ile müşterilere servis yapan şahsın Y.J. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Restoranın işletme sahibi ve müdürü ise serbest bırakıldı.


Advertisement