UEFA Avrupa Ligi'nde Finalin Adı Belli - Son Dakika
Spor

UEFA Avrupa Ligi'nde Finalin Adı Belli

UEFA Avrupa Ligi\'nde Finalin Adı Belli

UEFA Avrupa Ligi'nde bu akşam oynanan maçlar sonucunda finalistler belli oldu.

12.05.2017 00:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UEFA Avrupa Ligi'nde bu akşam oynanan 2 rövanş karşılaşmasıyla beraber turnuvada finalistler belli oldu. Buna göre, 24 Mayıs 2017'de Friends Arena'da yapılacak turnuvada Manchester United ve Ajax kupa mücadelesi verecek.

İsveiç'in Stockholm kentinde, 50.000 kişi kapasiteli Friends Arena'da oynanacak olan UEFA Avrupa Ligi finaline yükselmeyi başaran iki ekip Hollanda'nın Ajax ekibi ve İngiliz Manchester United oldu.

Hollanda'da oynanan ilk maçı sürpriz bir şekilde 4-1 kazanmayı başaran Ajax, soğuk terler döktüğü maçta Lyon'a Fransa'da 3-1 yenilmesine rağmen finale yükselmeyi başardı. Lyon'un gollerini 45 ve 45+'da Alexander Lacazette ve 81'de Rachid Ghezzal atarken, Ajax'ın golünü 27'de Kasper Dolberg attı. Ajax'ta Nick Viergever 84'te gördüğü ikinci sarı kartla oyundan atıldı.

Diğer rövanşta Manchester United, ilk maçta deplasmanda 1-0 mağlup ettiği Celta Vigo ile kendi sahasında 1-1 berabere kalarak finale yükseldi. Kırmızı Şeytanlar 17. dakikada Marouane Fellaini'nin attığı golle öne geçerken, İspanyol ekibi 85'te Facundo Roncaglia ile skoru eşitledi. Bundan sonrası hayli heyecanlı geçen maçta tatsız görüntüler de yaşandı. İki takım oyuncuları arasında çıkan kavganın ardından Manchester United'dan Eric Bailly ve Celta Vigo'dan Roncaglia direkt kırmızı kartla oyundan atıldı. Bir gol bulması halinde finale yükselecek olan Celta Vigo'nun yoğun ataklarının görüldüğü son dakikalarda Manchester United'ın bir kontratağında top ağlara gitse de ofsayt gerekçesi ile gol geçersiz sayıldı. 6 dakika uzatma oynanan maç Celta Vigo'nun kale sahası içinde bitiremediği pozisyonun ardından tamamlandı ve Manchester United finale yükseldi.

Final, 24 Mayıs Çarşamba günü 21.45'te oynanacak.

Kaynak: Sporvadisi.com

Son Dakika Spor UEFA Avrupa Ligi'nde Finalin Adı Belli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement