Ufka Yolculuk, Hadis Bilgi Yarışması" Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Yerel

Ufka Yolculuk, Hadis Bilgi Yarışması" Ödülleri Sahiplerini Buldu

Ufka Yolculuk, Hadis Bilgi Yarışması" Ödülleri Sahiplerini Buldu

Yeşilyurt Belediyesi ile Öncü Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü işbirliği ile düzenlenen “Ufka Yolculuk-Kültür Yarışmaları-4 Hadis Bilgi Yarışması” ödülleri düzenlenen törenle dağıtıldı.

09.05.2016 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeşilyurt Belediyesi ile Öncü Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü işbirliği ile düzenlenen "Ufka Yolculuk-Kültür Yarışmaları-4 Hadis Bilgi Yarışması" ödülleri düzenlenen törenle dağıtıldı. Ödül töreninde Doç. Dr. Abdullah Çolak tarafından "Sünnetin Dindeki Yeri" konulu bir sunum gerçekleştirildi.

Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen gecede Yeşilyurt Belediyesi hizmetleri ve projelerinin yanı sıra Öncü Gençlik, Spor ve İzcilik Derneğinin faaliyetlerinin yer aldığı sinevizyon gösterisinden sonra kültürel etkinliğin açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, sivil toplum kuruluşlarıyla eğitime yönelik faaliyetlerde ortaklaşa çalışmalar yapmaya önem verdiklerini söyledi. Şahin, Hadis Bilgi Yarışması'nda dereceye giren tüm öğrencileri tebrik etti.

Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra söz alan İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Çolak "Sünnetin Dindeki Yeri" konusunu içeren sunumunu Malatyalılarla paylaştı. Kuran-ı Kerim ve Sünnet sayesinde medeniyetlerin kurulduğunu ve insanlarda bakış açısının değiştiğini ifade eden Çolak "Hz. Muhammed, Cenabı Allah tarafından yeryüzüne gönderilen peygamberlerin son halkasıdır. Peygamber Efendimizin getirdiği Kuran-ı Kerim bizim için kıyamete kadar ana düstur olacak. Yine onun Kuran'ı açıklamak veya Kuran'da yer almayan hükümleri ortaya koyarak kıyamete kadar rehber olacak ilkeleri de yine şanslı olan biz ümmetlere güzel bir hediyedir. Peygamber Efendimiz Veda Hutbesi'nde 'Ashabım size iki şey bırakıyorum, eğer bunlara sıkı sıkıya tutunursanız asla yolunuzdan şaşmazsınız diye buyurmuştur. Allah'ın kitabı Kuran-ı Kerim ve benim sünnetimden ayrılmayın' demiştir. Kuran ve sünnet sayesinde övünerek anlattığımız medeniyetler kurulmuş ve insanlığa bakış açısı değişmiştir" diye konuştu.

Konferansın sonunda Yeşilyurt Belediyesi ile Öncü Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü işbirliği ile bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Ufka Yolculuk- Hadis Bilgi Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu. Hz. Muhammed'i anlamak ve gençleri kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak, vatandaşların ve gençlerin salih kaynaklarla buluşması, bilinçli, hurafelerden uzak bir İslami yaşamın sağlanması, Müslümanlığın temel bilgilerinin öğretildiği bilgili bir toplum oluşturmak maksadıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere Yeşilyurt Belediyesi tarafından hazırlanan özel hediyeler takdim edildi. 6 farklı kategoride düzenlenen yarışmaları başarıyla tamamlayan öğrenciler, bisiklet ve kitap seti başta olmak üzere çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ufka Yolculuk, Hadis Bilgi Yarışması' Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement