Uganda Hristiyan Konseyi, Museveni'nin ülkeyi 3 yıl daha "seçimsiz" yönetmesini istedi - Son Dakika
Güncel

Uganda Hristiyan Konseyi, Museveni'nin ülkeyi 3 yıl daha "seçimsiz" yönetmesini istedi

Uganda Hristiyan Konseyi, Museveni\'nin ülkeyi 3 yıl daha "seçimsiz" yönetmesini istedi

Uganda Ortak Hristiyan Konseyi (UJCC), hükümetin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ocak ayında yapılacak seçimleri 3 yıl ertelemesini ve Devlet Başkanı Yoweri Museveni'nin ülkenin başında kalmasını istedi.

23.12.2020 18:29  Güncelleme: 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uganda Ortak Hristiyan Konseyi (UJCC), hükümetin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ocak ayında yapılacak seçimleri 3 yıl ertelemesini ve Devlet Başkanı Yoweri Museveni'nin ülkenin başında kalmasını istedi.

Kampala merkezli The Daily Monitor gazetesinin haberine göre, farklı mezhepteki kiliseleri tek çatı altında toplayan Konseyin Başkanı ve Kampala Başpiskoposu Cyorian Kizito Lwanga, Kovid-19'tan ötürü seçimlerin ertelenmesi gerektiğini savundu.

Hükümete anayasayı değiştirmesi ve seçimlerin ertelenmesi sonrası devleti yönetme görevini meclis başkanı yerine devlet başkanına vermesi çağrısında bulunan Lwanga, bu sayede gerginleşen siyasi atmosferin de yatışabileceğini söyledi.

Lwanga, güvenlik güçlerinin seçim kampanyası yürüten muhaliflere "merhametsizce" davrandığını da dile getirdi.

Açıklama, şiddet olaylarına evrilen seçim atmosferi ve muhaliflere yönelik baskı haberlerinin ardından geldi.

Uganda Ortak Hristiyan Konseyi, Uganda Anglikan Kilisesi, Uganda Roma Katolik Kilisesi ve Uganda Doğu Ortodoks Kilisesi gibi farklı dini grupları çatısı altında topluyor.

Şimdiye dek 32 binden fazla Kovid-19 vakasının görüldüğü ülkede, siyasi liderlerin 200'den fazla kişinin toplandığı mitingler yapması yasak.

Seçimde 11 aday yarışacak

Uganda'da 14 Ocak'ta yapılacak seçimlerde 11 başkan adayı yarışacak.

"Bobi Wine" olarak da bilinen pop yıldızı 38 yaşındaki Ulusal Birlik Platformu Başkanı Robert Kyagulanyi, 1986'dan bu yana iktidarda olan Devlet Başkanı Yoweri Museveni'nin en büyük rakibi olarak görülüyor.

Askeri darbeyle göreve gelen Museveni, 1996, 2001, 2006, 2011 ve 2016'daki seçimleri kazanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uganda Hristiyan Konseyi, Museveni'nin ülkeyi 3 yıl daha 'seçimsiz' yönetmesini istedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement