Uganda İslam Üniversitesi Tıp Fakültesi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Uganda İslam Üniversitesi Tıp Fakültesi Açıldı

Yeryüzü Doktorları'nın katkılarıyla kurulan Uganda İslam Üniversitesi Habip Tıp Fakültesi başkent Kampala'da açıldı.

13.02.2015 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeryüzü Doktorları'nın katkılarıyla kurulan Uganda İslam Üniversitesi Habip Tıp Fakültesi başkent Kampala'da açıldı.

Yeryüzü Doktorları'ndan yapılan açıklamaya göre, 40'ın üzerinde ülkede tedavi edici ve koruyucu sağlık çalışmaları yürüten kuruluş, sağlık eğitimi projelerini birbiri ardına hayata geçiriyor.

Yaklaşık 5 ay önce eğitime başlayan Uganda İslam Üniversitesi Habib Tıp Fakültesi'nin resmi açılışı, Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Kınık'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılışa, Kampala Büyükelçisi Ayşe Sedef Yavuzalp, Uganda Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Asuman Kiyingi, Uganda İslam Üniversitesi Rektörü Dr. Ahmed Kawesa Sengendo, milletvekilleri, üniversite öğretim üyeleri, öğrenciler, Nijerya, Pakistan, Suudi Arabistan ve Mısır gibi donör ülkelerin yardım kuruluşlarının temsilcileriyle diplomatlar katıldı.

Yeryüzü doktorları, 25 üniversitenin bulunduğu Uganda'da, Müslümanların kurduğu ilk ve tek üniversite olan IUIU partnerliğiyle başlattığı tıp eğitimiyle özellikle bölgede çok az sayıda olan Müslüman sağlık çalışanı, doktor ve uzman doktor sayısını arttırmayı hedefliyor.

Bu arada Prof. Dr. Orhan Alimoğlu başkanlığındaki Yeryüzü Doktorları'nın gönüllü sağlık ekipleri, Kampala'da düzenledikleri cerrahi kampında, 5 günde 125 karın fıtığı ameliyatı gerçekleştirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uganda İslam Üniversitesi Tıp Fakültesi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement