Uğur Bayraktutan: Hukuk Hepimize Lazım Olacaktır. Bu, Vicdanları Kanatan Bir Yaradır - Son Dakika
Güncel

Uğur Bayraktutan: Hukuk Hepimize Lazım Olacaktır. Bu, Vicdanları Kanatan Bir Yaradır

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen cezaya ilişkin, “Hukuk hepimize lazım olacaktır. Bu, vicdanları kanatan bir yaradır; ‘mahkeme’ demiyorum, Mehdi Komşul tarafından verilen karar, bunu unutmayın. Özel görev verilmiş bir adama demişler ki ‘Bunun gereğini yap’. Mahkeme eğer mütalaaya yönelik olarak esas hakkında bir süre vermiyorsa savunmaya yönelik, o açıkçası ‘sana ceza vereceğim’ demektir. Görev ve talimat verilmiştir, gereği yapılmıştır. Biz, talimatı kimin verdiğini biliyoruz. Talimat bir kişi tarafından verildi. Bugünler geçecektir. Bütün bu olumsuzluklara rağmen bu ülkeyi umudun ve özgürlüğün ülkesi, hepimizin Türkiye’si yapacağız” dedi.

15.12.2022 14:24  Güncelleme: 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen cezaya ilişkin, "Hukuk hepimize lazım olacaktır. Bu, vicdanları kanatan bir yaradır; 'mahkeme' demiyorum, Mehdi Komşul tarafından verilen karar, bunu unutmayın. Özel görev verilmiş bir adama demişler ki 'Bunun gereğini yap'. Mahkeme eğer mütalaaya yönelik olarak esas hakkında bir süre vermiyorsa savunmaya yönelik, o açıkçası 'sana ceza vereceğim' demektir. Görev ve talimat verilmiştir, gereği yapılmıştır. Biz, talimatı kimin verdiğini biliyoruz. Talimat bir kişi tarafından verildi. Bugünler geçecektir. Bütün bu olumsuzluklara rağmen bu ülkeyi umudun ve özgürlüğün ülkesi, hepimizin Türkiye'si yapacağız" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda bugün 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin maddeleri görüşülmeye devam ediyor. 12'nci maddeye ilişkin şahsı adına söz alan CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, şunları söyledi:

"BUGÜN KEYFİ YERİNDE OLAN BİR KİŞİ VAR; SAYIN MALİYE BAKANI. KİMSE MALİYE BAKANI'NA DOKUNMUYOR"

"5 Kasım 1925'te, Ankara Hukuk Fakültesi'nin açılışında Mustafa Kemal Atatürk, 'Cumhuriyet'in müeyyidesi olacak bu müessesenin açılışında duyduğum saadeti dünyada hiçbir teşebbüste duymadım' demiş. Adalet Bakanı Mahmut Esat Bozkurt, Cumhuriyet'in savcılarına, 'Meriç kıyılarında çalışan Türk köylüsünün kaybolan sabanından tutunuz, bu vatanda yaşayanların uğrayacağı en ufak haksızlıktan, hatta Bingöl dağlarının ıssız kuytularında nafaka bekleyen öksüzlerin göz yaşlarından siz sorumlusunuz' demiş. Kime demiş? Cumhuriyet savcılarına. Cumhuriyet avcılarına dememiş.

Olağanüstü gelişmeler yaşanıyor. Bugün, keyfi yerinde olan bir kişi var; Sayın Maliye Bakanı. Kimse Maliye Bakanı'na dokunmuyor. Bizim işimiz Adalet Bakanı'yla. Bizim işimiz Yargıtay'la. Çıkıp, 'Kimse yargıya müdahale etmiyor, yargı ayrı bir olay, yasama organının konusu değil' diyorsunuz. Onu başkalarına anlatın. Kararı veren, Mehdi Komşul'dur. Onun haricinde de Furkan Okutan diye, savcı görevi yapan birisi var. Dünkü kararla ilgili tartışılacak bir olay yoktur. Bu kararın altında kalacaksınız.

"HUKUK HEPİMİZE LAZIM OLACAKTIR"

Yargıtay, eski Yargıtay değil. İrfan Fidan bir gün kürsüde görev yapmadı; İrfan Fidan'ı Yargıtay'dan aldınız, Anayasa Mahkemesi'ne, en büyük mahkemeye üye yaptınız. Bir bakan yardımcısı vardı, Muhterem İnce diye; hangi üstün nitelikleriyle Anayasa Mahkemesi üyesi yaptınız, merak ediyorum. Amerika'da, bir Anayasa Mahkemesi üyesi öldü diye ulusal yas ilan ettiler. Bizimkilere Allah uzun ömür versin, birine bir şey olsa kimse gidip bunların yakınlarına taziye bile dilemez.

Hukuk hepimize lazım olacaktır. Geçmiş dönemde de hukukla ilgili şikayet ettiniz, yargılamalarla ilgili şikayetlerde bulundunuz. Çok büyük hatalar yapılmıştır. Bu, vicdanları kanatan bir yaradır; 'mahkeme' demiyorum, Mehdi Komşul tarafından verilen karar, bunu unutmayın. Özel görev verilmiş bir adama demişler ki 'Bunun gereğini yap' diye. Mahkeme eğer mütalaaya yönelik olarak esas hakkında bir süre vermiyorsa savunmaya yönelik, o açıkçası 'sana ceza vereceğim' demektir. Görev ve talimat verilmiştir, gereği yapılmıştır. Biz, talimatı kimin verdiğini biliyoruz. Talimat bir kişi tarafından verildi. Bugünler geçecektir. Bütün bu olumsuzluklara rağmen bu ülkeyi umudun ve özgürlüğün ülkesi, hepimizin Türkiye'si yapacağız."

Uğur Bayraktutan: Hukuk Hepimize Lazım Olacaktır. Bu, Vicdanları Kanatan Bir Yaradır
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Uğur Bayraktutan: Hukuk Hepimize Lazım Olacaktır. Bu, Vicdanları Kanatan Bir Yaradır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement