Uğur Demirok'un Hedefi 3 Büyükler - Son Dakika
Spor

Uğur Demirok'un Hedefi 3 Büyükler

Uğur Demirok\'un Hedefi 3 Büyükler

Akhisar Belediyespor'un başarılı savunma oyuncusu Uğur Demirok, "Her futbolcu üç büyüklerde oynamak ister, ben de istiyorum.

01.05.2014 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi yayın organlarından Tam Saha'ya açıklamalarda bulunan Uğur Demirok, futbola her çocuk gibi sokakta oynayarak başladığını Yıldırım Bosnaspor'un altyapısında oynadıktan sonra 8 yaşındayken Galatasaray altyapısına girdiğini belirtti.

Yeterli olmadığı için Galatasaray A takımında fazla şans bulamadığını kaydeden Uğur Demirok, şunları kaydetti:

"Tabii ki hatalarım olmuştur ama yeterli olmasaydım şimdi bu konumda futbol oynuyor olmazdım. Az şans verildiğini düşünüyorum. Çünkü birçok büyük takımdaki gençlerin yaşadığı sıkıntıyı yaşadık. Bir sezon A takıma çıkarılıp daha sonra kiralık verildik ve kampa bile götürülmedik. Sadece sezon başı kiralık gideceğimi söylediler. Yöneticilerimiz bize fırsat vermedi. Hep kiralık olduğum ve bonservisimi de alamadığım için sıkıntı yaşadım."

Uğur Demirok, futbol aslında biraz da şans ve kısmet işi olduğunu belirterek, "1. Lig'de oynadığımız dönemde bu şans bana ara ara geldi, hatta son dönemlere doğru geldi. Bu şansları iyi değerlendirdim. Hatta bazen forma şansı bulamayıp üzüldüğümde Oğuz Dağlaroğlu, 'Sabret, 1. Lig'de oynamazsın belki ama inşallah Süper Lig oyuncusu olur ve böyle de kalırsın' demişti. Bu sözü hiç aklımdan gitmiyor" diye konuştu.

"Gekas gitmeseydi"

Akhisar Belediyespor'da arkadaşlığın 1. Lig'de beri üst düzeyde olduğunu bildiren Uğur Demirok, "Gelenler de bu atmosfere çok çabuk ayak uydurdu. Mehmet Akyüz olsun, Gekas olsun, Bilal abi olsun, hep faydalı oldular. Gekas'ın gitmesi tabii ki bizi üzdü ve handikap yarattı ama Oumar Niasse'ın böyle çıkacağını kimse tahmin edemezdi. Oumar da çok katkı sağladı. Bir de Gekas kalsaydı çok daha üst sıralarda olabilirdik" dedi.

Hamza Hamzaoğlu

Teknik direktör Hamza Hamazoğlu'nun kendisine çok büyük katkısı olduğunu vurgulayan Uğur Demirok, şöyle konuştu:

"Beni Genç Milli Takımlardan tanıdığı için aldı, bana güvendi. Bunu inkar edemem ve hayatım boyunca unutamam. Futbolda bu noktaya gelmemde yüzde doksan pay ona aittir. Tabii ki benim de yeteneklerim vardı ama bu yeteneği şans verilmedikçe ortaya çıkarmak, güveni hissetmedikçe sahaya yansıtmak mümkün değil. Hamza hoca bu konuda bana güvendi. Ben de onun yüzünü kara çıkartmadığımı düşünüyorum. Saha içindeki rolümde de her zaman bana söylediği gibi hata yapmaktan korkmadım. Geçmişte orta saha oynamaktan gelen bir tekniğim var. O yüzden Hamza hoca bana 'Hata yapmaktan korkma, kendine güven, senin hiçbir eksiğin yok' der ve beni maçlara hep böyle motive eder."

A Milli Takım

Uğur Demirok, A Milli Takım'ın İsveç'le oynadığı müsabakada milli formayı giymesiyle ilgili olarak, şu ifadeleri kullandı:

"A Milli Takım'a seçilmek anlatılmaz bir duygu. Milli Takım her Türk futbolcusunun ulaşmak istediği en üst noktadır. Bunu önce Fatih Hocam, sonra Hamza Hocam sayesinde başardım. Şimdi de kalıcı olmak istiyorum. Bir yerlere gelmek zor ama kalıcı olmak çok daha zor. Bu bir yarış ve her zaman alttan gelen yeni oyuncular var. Burası da en üst nokta ve her zaman zirvede kalmak çok zor. Bunun için çok çalışmam gerektiğinin farkındayım ve kalıcı olmak için gereken her şeyi yapıyorum"

Atletico Madrid'te forma giyen Arda Turan'ın Galatasaray geldiği ilk günü hatırladığını anlatan Uğur Demirok, "Kırmızı kramponları vardı, hiç unutmuyorum. Ben de ona 'Burada ben oynuyorum, istersen sen de sağ tarafta oyna' demiştim. O günü hiç unutmuyorum, Arda da hiç unutmadı. Arda çok iyi, çok temiz bir çocuk. Hiç de değişmedi. Altyapıda neyse şu anda da öyle" dedi.

Eksikleri

Uğur Demirok, hızlı ve seri bir stoper olmadığına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Fiziğim dolayısıyla bu eksikliği gidermek de kolay değil. Ama bu eksikliği zeka ve tecrübeyle kapatmak mümkün. Tabii bir defans oyuncusu olduğum için sürekli kendimi kuvvetli tutmam gerekiyor. İyi olduğum yönlerden biriyse orta saha oynamış olmaktan gelen tekniğim. Bu tekniği stoperliğime yansıttığımı düşünüyorum. Hava toplarında, şutlarda ve penaltılarda da iyiyim"

Kariyeri

Milli Takım hedefine ulaştığını ve burada kalıcı olmak istediğini kaydeden Uğur Demirok, "Onun dışında şimdi basamak basamak gidersek Akhisar Belediyespor'da iyi işler yaptım. Her futbolcu üç büyüklerde oynamak ister, ben de istiyorum. Tabii kulübümün menfaatlerine uygun biçimde olmasını isterim. Üç büyüklerden sonra da Avrupa neden olmasın" şeklinde konuştu.

Uğur Demirok, altyapıdan yetiştiği Galatasaray'ın bugünlere gelmesindeki ilk basamak olduğunu belirterek, "Beni Türk futboluna yeniden kazandıran da tabiri caizse ikinci baharım Akhisar Belediyespor. İkisinin arasında bir tercih yapamam. Tabii ki Akhisar Belediyespor'da geçirdiğim günler ve aile ortamı çok iyiydi. Akhisar Belediyespor bir basamak daha önde diyebilirim" ifadelerini kullandı.

Fırsat buldukça sinemaya gittiğini savaş-aksiyon türündeki filmleri beğendiğini kaydeden Uğur Demirok, "Tarantino'nun filmlerini beğenirim. Bilgisayar oyunlarını da oynarım. Arkadaşlarımla, ailemle nişanlımla vakit geçiriyorum" dedi.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Uğur Demirok'un Hedefi 3 Büyükler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement