Uğur Işılak'tan Bağlama Resitali - Son Dakika
Güncel

Uğur Işılak'tan Bağlama Resitali

Uğur Işılak\'tan Bağlama Resitali

Beyazıt Meydanındaki Ramazan Etkinlik Alanında sahne alan Uğur Işılak, hayranlarına bağlama resitali sundu.

12.06.2017 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyazıt Meydanındaki Ramazan Etkinlik Alanında sahne alan Uğur Işılak, hayranlarına bağlama resitali sundu. Ünlü sanatçının Aşık Veysel için yazdığı 'Dostların Seni Unutmadı' şiiri hayranlarından büyük beğeni topladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) hazırladığı ramazan etkinlikleri kapsamında Yenikapı, Maltepe ve Beyazıt Meydanlarında her gün ünlü bir sanatçı sahne alarak vatandaşlara doyumsuz bir gece yaşatıyor. Beyazıt Meydanın dünkü konuğu ise ünlü sanatçı Uğur Işılak oldu. Usta sanatçı Işılak, sahneye bağlamasıyla çıkarak hayranlarına resital sundu. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği konserde Uğur Işılak, seslendirdiği eserlerle her kesimden vatandaşa unutulmaz bir gece yaşattı. Ünlü sanatçının bağlamasıyla seslendirdiği müzik şölenine hayranları alkışlarla eşlik etti.

Uğur Işılak'ın Aşık Veysel'e yazdığı şiir büyük beğeni topladı

Beyazıt Meydanında hayranlarıyla buluşan ünlü sanatçı, 'Odam Kireç tutmuyor, Can kurban bu topraklara ve Dombıra' gibi eserlerle vatandaşlara müzik ziyafeti sundu. Konser sırasında Aşık Veysel'i yad edeceğini söyleyen Uğur Işılak, üstadın güzel kişiliğini ve hayata bakışını anlattı. Ardından ise Uğur Işılak, Aşık Veysel'in ölüm yıldönümünde 'Dostlar Beni Hatırlasın' şiirine nazire yaparak kaleme aldığı 'Dostlar Seni Unutmadı' şiirini okuması vatandaşlardan büyük beğeni topladı. Aşık Veysel'in 'Benim Sadık Yarim Kara Topraktır' eserini söyleyen ünlü sanatçıyı, hayranları uzun süre ayakta alkışladı.

"30 yıldır bağlama elimde diyar diyar gezdim"

Beyazıt Meydanında sahne alan ünlü Sanatçı Uğur Işılak, "Ramazan akşamında İstanbul'un en güzel yerlerinden bir yeri olan Beyazıt'ta sizlerle olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sadece Ramazan olduğu için değil, Ramazan'ın dışında da yaptığımız programların içini doldurmaya gayret ediyoruz. Sadece müzik programı yapmak için sahneye çıkmıyoruz. Beni yakından takip edenler bilirler, ben 30 yıldır bu bağlama elimde yollardayım. Sadece Anadolu'yu değil, bütün dünyayı gezdik dolaştık bu güne kadar" dedi.

Etkinlik alanlarını gezdiğini söyleyen Feyza Arslan, " Sultanahmet'i gezdikten sonra buraya geldik ve kitap fuarına girdik. Fuardan birkaç kitap aldıktan sonra Uğur Işılak'ı dinlemeye geldik. Ramazan ayının feyzine varmaya çalışıyoruz, arada da böyle etkinliklere katılıyoruz ve gayet güzel geçiyor" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uğur Işılak'tan Bağlama Resitali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement