Uğur Meleke: "Galatasaray, Bruma'yı Satmalı" - Son Dakika
Spor

Uğur Meleke: "Galatasaray, Bruma'yı Satmalı"

Uğur Meleke, Turkcell TV+ aplikasyonundaki Life+ kanalında hafta içi her gün yayınlanan "Uğur Meleke ile Gündem" programında Galatasaray'ı değerlendirdi.

02.05.2017 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hürriyet Gazetesi yazarı Uğur Meleke, Turkcell TV+ aplikasyonundaki Life+ kanalında hafta içi her gün yayınlanan "Uğur Meleke ile Gündem" programında Galatasaray'ın 5-0'lık Bursaspor galibiyetini ve Igor Tudor'un sistem değişikliğini yorumladı.

"TUDOR'UN İLK SİSTEMİ BRUMA VE SNEIJDER'E YARAMADI"

"Tudor ilk geldiğinde 3-4-2-1 sistemiyle oynamaya çalıştı. Forvet arkasındaki 2'li Bruma ve Sneijder'di. Ancak bu sistem ne Sneijder'e ne de Bruma'ya uymadı. Sneijder merkezde tek başına oynamaya alışmış, geniş alan arayan, sağa-sola rahat gitmek isteyen bir 10 numara. Bruma ise sırtını taç çizgisine yasladığı zaman başarılı olan kanat oyuncusu. Tudor, bunu 2 ay gecikmeli olsa da gördü ve oyuncuların alıştığı sisteme döndü."

"GALATASARAY'DA BİR ŞEYLER DEĞİŞTİ"

"Tudor, 'Başakşehir maçından sonra bir şeyler değişti' dedi maç sonunda. Galatasaray'da değişen tek şey, Tudor'un sistemi. Çünkü Tudor'un oynatmak istediğini futbol Galatasaray'ın oyuncu yapısına uygun değil. İlk geldiğinde Sneijder, de Jong, Hakan Balta, Sabri gibi temposuz oyuncuları kullanmak istemedi ama o zaman da kalite yetersiz kaldı. Şimdi yavaş yavaş eski sisteme döndü, Sneijder takımın merkezi oldu."

"BRUMA SATILMALI"

"Bruma'nın satışı Galatasaray için mantıklı gözüküyor. 10-15 milyon euro aralığında bir gelire ihtiyacı var Galatasaray'ın. Ayrıca Galatasaray'ın maaşı yüksek Selçuk, Sneijder, de Jong gibi oyunculardan da kurtulması lazım. Bu durum, transferden daha önemli bir konu bence."

Kaynak: Sporx

Uğur Meleke: "Galatasaray, Bruma\'yı Satmalı"
Kaynak: Sporvadisi.com

Son Dakika Spor Uğur Meleke: 'Galatasaray, Bruma'yı Satmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement