Uğur Mumcu Adına Yaptırılan Heykel Törenle Açıldı - Son Dakika
Güncel

Uğur Mumcu Adına Yaptırılan Heykel Törenle Açıldı

Çankaya Belediyesince gazeteci ve yazar Uğur Mumcu adına yaptırılan heykel törenle açıldı.

24.01.2018 20:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankaya Belediyesince gazeteci ve yazar Uğur Mumcu adına yaptırılan heykel törenle açıldı.

Evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu 24 Ocak 1993'te hayatını kaybeden Mumcu'nun adının verildiği "Uğur Mumcu Parkı"nda yapılan heykelin açılış törenine eşi Güldal Mumcu, oğlu Özgür Mumcu ve kızı Özge Mumcu Aybars'ın yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Mumcu'nun sevenleri katıldı.

Törende konuşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Bugün 24 Ocak. İsmail Cem'i, Gaffar Okkan'ı, Mümtaz İdil'i ve Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerlerimizi saygıyla anıyoruz." dedi.

Taşdelen, Mumcu'nun, düzenin bozuk her parçasıyla, terörle, bölücülükle, kirlenmiş siyasetle yılmadan mücadele ettiğini belirtti.

Mumcu'nun bir Cumhuriyet aydını olduğunu söyleyen Taşdelen, şunları kaydetti:

"Kalemini halkı için kullanmaktan çekinmedi. Çünkü Uğur Mumcu, Hasan Tahsin'lerden, Sabahattin Ali'lerden, Abdi İpekçi'lerden gelen akımın temsilcisiydi. Mumcu, 'Ben antiemperyalistim. Ben tam bağımsız Türkiye'den yanayım. Ben insan hakları savunucusuyum' dedi."

"Hemen her gün Mumcu'nun yazılarıyla güne başlardım"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de onurlu bir yaşam sürmenin ne olduğunu Mumcu'dan öğrendiğini belirterek, "Gençliğimde hemen her gün Uğur Mumcu'nun yazılarıyla güne başlardım." diye konuştu.

"Araştırmacı gazeteci" denildiğinde ilk akla gelenin Mumcu olduğunu söyleyen Bingöl, "Eğer ki yaşasaydı, Türkiye ve dünya gündemini işgal eden birçok konuda araştırmacı kişiliğiyle gün ışığına çıkmamış birçok konuyu onun sayesinde öğrenecektik." değerlendirmesinde bulundu.

Mumcu'nun kızı Özge Mumcu Aybars da Mumcu'nun 5 Aralık 1981'de Cumhuriyet gazetesinde yazdığı "Kır Çiçekleri" yazısını okudu ve Çankaya'nın en büyük ve en güzel parkına Uğur Mumcu isminin verilmesinden dolayı aile adına Çankaya Belediyesi yöneticilerine teşekkür etti.

Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen törende, Uğur Mumcu'nun model heykelini ve bir demet çiçeği, Güldal Mumcu'ya takdim etti.

Uğur Mumcu Adına Yaptırılan Heykel Törenle Açıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uğur Mumcu Adına Yaptırılan Heykel Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement