Uğur Mumcu'nun Öldürülüşünün 19. Yılı - Son Dakika
Yerel

Uğur Mumcu'nun Öldürülüşünün 19. Yılı

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun öldürülüşünün 19.yılı nedeniyle Kadıköy Belediyesince anma gecesi düzenlendi.

24.01.2012 21:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun öldürülüşünün 19. yılı nedeniyle Kadıköy Belediyesince anma gecesi düzenlendi.

Caddebostan Kültür Merkezinde, "Uğur Mumcu ve Demokrasi Şehitlerini Anma Gecesi" adı altında düzenlenen etkinlikte konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Mumcu'nun demokrasiye gönül vermiş bir aydın olduğunu söyledi.

Mumcu'nun "hukukçuyum" diyene hukuk, "demokratım" diyene de demokrasi dersi verecek kadar gerçek ve doğruları anlatan biri olduğunu kaydeden Öztürk,

"Bugün yaşasaydı belki de Mustafa Balbay ile aynı koğuştan yazıyor olacaktı" dedi.

Öztürk, Uğur Mumcu'yu unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyledi.

Gazeteci-yazar Ali Sirmen de Uğur Mumcu'nun birbiriyle bağdaşan iki kimliği bir araya getirmiş bir insan olduğunu ifade ederek, "Uğur Mumcu ciddi bir adamdı, o kadar ciddiydi ki fikirleri için ölümü bile göze aldı. Ama öleceğini de bilirdi. Korkmadığını da hep söylerdi. Ciddi bir adamdı fakat güler yüzlü bir ciddiydi. Her zaman işin gülünç tarafını bulur, mizah tarafını bulur ortaya sererdi. Bir de dostlarına çok bağlıydı. Ailesine çok düşkündü. Fevkalade iyi bir aile babasıydı" dedi.

Sirmen, bir gazetecinin görevinin, mazlumun, zorda olanın yanında durmak olduğunu, Uğur Mumcu'nun da gazeteci olarak bunu yaptığını belirterek, "Uğur Mumcu, demokrattı, anti emperyalistti, emeğin kutsallığından yanaydı" diye konuştu.

Etkinlikte, Uğur Mumcu ile ilgili barkovizyon gösterisi yapılırken, Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu da konser verdi.

Gecede, Menemen'de şehit edilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Abdi İpekçi, Onat Kutlar, Prof. Dr. Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Necip Hablemitoğlu, Muammer Aksoy, Turan Dursun ve Çetin Emeç de anıldı.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uğur Mumcu'nun Öldürülüşünün 19. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement