Uğurlu Öğrenciler 'Mektuba Mektup' Projesi Kapsamında Çanakkale'deydi - Son Dakika
Güncel

Uğurlu Öğrenciler 'Mektuba Mektup' Projesi Kapsamında Çanakkale'deydi

Uğurlu Öğrenciler \'Mektuba Mektup\' Projesi Kapsamında Çanakkale\'deydi

ÇANAKKALE Deniz Zaferi'nin 104'üncü Yıldönümü kapsamında, Uğur Okulları tarafından geçen yıl başlatılan 'Mektuba Mektup' projesi kapsamında, bu yıl 420 öğrenci Anzak Koyu'ndaki Anzak askerlerinin mezarlarına yazdıkları duygu yüklü mektupları bıraktı.

23.03.2019 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÇANAKKALE Deniz Zaferi'nin 104'üncü Yıldönümü kapsamında, Uğur Okulları tarafından geçen yıl başlatılan 'Mektuba Mektup' projesi kapsamında, bu yıl 420 öğrenci Anzak Koyu'ndaki Anzak askerlerinin mezarlarına yazdıkları duygu yüklü mektupları bıraktı.

18 Mart Şehitler Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104'üncü Yıldönümünü kapsamında, Uğur Okulları tarafından geçen yıl başlatılan  'Mektuba Mektup' projesinin bu yıl 2'ncisi düzenlendi. Tarihi Gelibolu Yarımadası'na gelen öğrenciler beraberinde Uğur Okulları Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Cevdet Eyüboğlu ve Uğur Okulları öğretmenleriyle birlikte Şehitler Abidesi başta olmak üzere Tarihi Yarımada'daki şehitlikleri ile savaş alanlarını rehberler eşliğinde gezip, bilgi aldı. Ardından Anzak Koyu'na geçti. Anzak mezarlarını ziyaret etti. Öğrenciler, 'Mektuba Mektup' projesince Anzak askerleri için yazdıkları mektupları sembolik şehit mezarlıklarına bıraktı.

Uğur Okulları bünyesindeki 200 okuldan 420 öğrenci 104 yıl önce Çanakkale Cephesinde vatanını korumak için savaşan Türk askerine karşı savaşan Anzak askerleri için duygu yüklü mektup yazıldı. 'Mektuba Mektup' projesinin satılarında, 420 öğrenci tarafından, Çanakkale Savaşları sırasında cephede Türk ve Anzak askerlerinin birbirlerine söyleyemedikleri varsayılan duygu ve düşünceler yer aldı.

'UMUTSUZLUĞUN BİZİ YENİK GÖSTERMEMESİNDEN BAHSETTİM'

Beşiktaş Uğur Lisesi öğrencisi Ece Durmuş, (15), "Bugün Çanakkale'ye, Çanakkale Şehitlerini anmak için geldik. Bir nebze olsun savaşta neler yaşandılar, neler hissettiler bunu öğrenmek için buradayız. ve Anzak kardeşlerinin duygu bağlarını geliştirmek için de Anzak Koyu'na geldik. 'Mektuba mektup' projesi de buna örnek verilebilir. Mektubumda, Çanakkale Savaşında askerlerin nasıl bir yokluk içinde umutsuzluğa karşı bir kazanç sağladıklarını ve hiçbir zaman umutsuzluğun bizi yeni göstermemesinden bahsettim" dedi.

'ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZİ ANMAK İÇİN GELDİK^'

Ataşehir Uğur Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi Nehir Karabaş, "Bugün buraya Çanakkale Şehitlerimizi anmak için geldik. Sabah Şehitler Abidesine gittik. Şuanda 'Mektuba Mektup' projemiz için Anzak mezarlığındayız. Mektubumda Çanakkale Savaşı'nda yaşanan zorlukları ve şehitlerimizin, askerlerimizin mücadelesini ve çektiği sıkıntıları yazdım" diye konuştu.

'ÇANAKKALE'DE YAŞANAN OLAYLARI UNUTMAMAK'

Halkalı Uğur Kampüsü öğrencilerinden Ali Kuzey Zan ise, "Sabah Şehitler Abidesini gezdik. ve şimdi de Anzak mezarlığındayız. Buraya gelme amacımız şehitlerimizi anmak ve Çanakkale'de yaşanan olayları unutmamak" şeklinde konuştu.

'İKİ ÜLKE ARASINDAKİ DOSTLUK KÖPRÜSÜNÜ, KARDEŞLİK DUYGUSUNU KUVVETLENDİRMEK'

Uğur Okulları Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Cevdet Eyüboğlu, "Bugün Uğur Okulları olarak düzenlediğimiz 'Mektuba Mektup' projemizin finalini gerçekleştirdik. Türkiye'mizin 7 bölgesinden öğrencilerimizin Anzak ve Türk askeri rolünü üstlenerek birbirlerine yazdıkları duygu dolu mektupları bugün sabah Şehitler Abidemize öğleden sonra da Anzak askerlerinin mezarlarına bıraktık. 420'ye yakın öğrencimizin katıldığı bu etkinlikte dereceye giren öğrencilerimiz mezarları başında hem Anzak askerlerine, hem Türk şehitlerine duygularını hem yazılı, hem sözlü olarak tekrar dile getirdiler. Bu projedeki amacımız da iki ülke arasındaki dostluk köprüsünü kardeşlik duygusunu kuvvetlendirmekti" dedi. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uğurlu Öğrenciler 'Mektuba Mektup' Projesi Kapsamında Çanakkale'deydi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincanlı Sporcular Avrupa Şampiyonasında Bronz Madalya Kazandı
    09:36 Erzincanlı Sporcular Avrupa Şampiyonasında Bronz Madalya Kazandı

    Erzincanlı milli sporcular Bengisu Erçetin ve Nazlıcan İnci, Avrupa Büyükler Badminton Şampiyonası'nda çiftler kategorisinde bronz madalya kazanarak Türkiye'nin tarihindeki ilk Avrupa şampiyonası madalyasını elde etti. Sporcular, Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı'nda büyük bir coşkuyla karşılandı. Vali Hamza Aydoğdu, sporcuları ve antrenörlerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

  • Bağcılar'da zincirleme kaza: 3 yaralı
    09:35 Bağcılar'da zincirleme kaza: 3 yaralı

    Bağcılar'da bir sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu 5 aracın karıştığı kazada yaralanan 3 kişi sağlık ekipleri tarafından hastaneye sevk edildi. Kaza, sabah saatlerinde Bağcılar Batışehir yolunda meydana geldi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken sağlık ekipleri yaralanan 3 kişiyi hastaneye sevk etti. Araçların çekici ile yoldan çekilmesinin ardından trafik normale dönerken polis ekipleri kazaya ilişkin çalışma başlattı.

  • Seyir halindeki tır alev aldı
    09:34 Seyir halindeki tır alev aldı

    Şanlıurfa-Mardin kara yolunda seyir halindeki bir tır alev aldı. Tırın dorse kısmının yandığını fark eden sürücü, aracı yol kenarına park etti. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü. Yangının çıkış nedeniyle ilgili araştırma devam ediyor.

  • Vezirköprü'de nişan merasiminde çıkan kavgada 4 kişi bıçaklandı, 2 kişi tutuklandı
    09:33 Vezirköprü'de nişan merasiminde çıkan kavgada 4 kişi bıçaklandı, 2 kişi tutuklandı

    Samsun'un Vezirköprü ilçesinde bir nişan merasiminde çıkan kavgada 4 kişi bıçaklanarak yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, olayla ilgili 2 kişi tutuklandı.

  • Hatay'da Havuç Hasadı Devam Ediyor
    09:33 Hatay'da Havuç Hasadı Devam Ediyor

    Depremin vurduğu Hatay'ın bereketli topraklarında geçtiğimiz aylarda başlayan havuç hasadının sonuna doğru gelinirken, tarım işçilerinin zorlu mesaisi devam ediyor. Tarım işçileri havucun tonunu bin 300 TL'den topluyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok yıkıma uğrayan Hatay'da, yaralar sarılmaya devam ediyor. Türkiye'nin en önemli tarım şehirlerden biri Hatay'ın bereketli Amik Ovası'nda geçtiğimiz aylarda başlayan havuç hasadında sona gelindi. Kırıkhan ilçesinde 4 aydan beri devam eden havuç hasadında tarım işçilerinin zorlu mesaisi ara vermeden sürüyor. Enkaz kentten 81 ile satılan havuç, tarladan 7 ile 12 TL arasında alıcı buluyor. Tarım işçileriyse havucun tonunu bin 300 TL'den topluyor. Havucun tarla fiyatının günden güne değiştiğine dikkat çeken Metin Koyuncu, 'Hasat iyi gidiyor. Yağmurların yağmasıyla geçen yıla göre iyi. Yevmiyeler normal, yevmiyeler çalışmaya göre değişiyor. Çalışırsan güzel gelir ama çalışmazsan kötü gelir. Yevmiyeleri kilo başına alıyoruz. Tonu bin 300 TL'den topluyoruz. Adam başı ne kadar toplarsak ona göre yevmiyeleri alıyoruz. Havucun tarla fiyatı güne geliyor 12 TL'den de satılıyor ama şimdi kilosu 7 TL'den satılıyor' dedi. Bu yıl havuç hasadının iyi gittiğini ifade eden tarım işçisi Hüseyin Yılmazlar, 'Hasat; güzel, bereketli ve verimli gidiyor. Havuç hasadına 3 aydan beri devam ediyoruz. Ekmek parası için çalışıyoruz. Yağmurlu havalarda çalışmak zorlu oluyor ama böyle havalarda güzel' ifadelerini kullandı. - HATAY

  • İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyesi yakalandı
    09:30 İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyesi yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-27' operasyonuyla kırmızı ve sarı bültenle aranan Kazakistan uyruklu Nurlan Zharımbetov'un yakalandığını açıkladı. Zharımbetov, dolandırıcılık ve hırsızlık suçlarından aranıyordu.


Advertisement