Uğurlu Öğrencilerin Üretkenlikleri ve Yaratıcılıkları Geliştiriliyor - Son Dakika
Güncel

Uğurlu Öğrencilerin Üretkenlikleri ve Yaratıcılıkları Geliştiriliyor

– ANKARA'da eğitimin birçok farklı alanından katılımcıyı bir araya getiren Eğitim Teknolojileri Zirvesi'nde konuşan Uğur Okulları STEM Bölüm Başkanı Senem Süral, "Bizler STEM ve erkenSTEM uygulamaları ile aslında öğrencilerimize 21'inci yüzyıl becerilerini kazandırmaya yönelik bazı...

03.11.2018 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– ANKARA'da eğitimin birçok farklı alanından katılımcıyı bir araya getiren Eğitim Teknolojileri Zirvesi'nde konuşan Uğur Okulları STEM Bölüm Başkanı Senem Süral, "Bizler STEM ve erkenSTEM uygulamaları ile aslında öğrencilerimize 21'inci yüzyıl becerilerini kazandırmaya yönelik bazı adımlar atıyoruz" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü önderliğinde Ankara'da ATO Congresium'da gerçekleştirilen Eğitim Teknolojileri Zirvesi dün başladı. Açılış konuşmasını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yaptığı zirve bugün de devam etti. Zirvede, kodlama, robotik ve STEM gibi birçok alanda atölye ile workshop gerçekleştirildi.

Zirvede bir sunum gerçekleştiren Uğur Okulları STEM Bölüm Başkanı Senem Süral, Eğitim Teknolojileri Zirvesi'ndeki sunumlarının normalde fizik dersinde uygulanmak üzere tasarlanmış bir ders planı olduğunu söyleyerek, "Benim tasarladığım bir ders planıydı. İçerisinde yan kazanımlar olarak diğer disiplinlerden matematik, mühendislik, teknoloji ve astronomi ile birlikte en temel problemi belirliyor. Uygulamalarla birlikte olan gözlemlerimle ilgili bir çalışmaydı. Okullarımızda yürütülen STEM çalışmalarının aslında nasıl bir belgeye dayandığının göstergesidir. Uygulamada ilk elden elde ettiğimiz verilerle de öğretmenlere yönelik bazı ipuçları paylaştık" dedi.

'ÜRETKENLİKLERİNİ VE YARATICILIKLARINI DESTEKLEMEYİ AMAÇLIYORUZ'

"Bizler okullarımızda okul öncesinden lise son seviyesine kadar STEM uygulamalarını gerçekleştiriyoruz" diyen Süral, şöyle konuştu:

"Bu ilkokul seviyesinde biraz daha yapılandırılmış bir program çerçevesinde ilerliyor. Ortaokul ve lise seviyesinde de okullarımızın kendi dinamiklerine uygun bir şekilde öğretmenlerimiz kendi ders planlarını gerçekleştiriyorlar. Bizler STEM ve erkenSTEM uygulamaları ile aslında öğrencilerimize 21'inci yüzyıl becerilerini kazandırmaya yönelik bazı adımlar atıyoruz. Bunları tanıtmaya ve geleceğin mesleklerine hazırlamaya çalışıyoruz. 21'inci yüzyılın gerçek gereksinimleri ve problemleri doğrultusunda bir çözüm ortaya koymalarını, üretkenliklerini ve yaratıcılıklarını desteklemeyi amaçlıyoruz."

'2023 EĞİTİM VİZYONU BELGESİNİN BU ŞEKİLDE UYGULANACAĞINI ÜMİT EDİYORUM'

Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezi Direktörü Sencer Çorlu ise, 2023 Eğitim vizyonunun kendilerine çok güzel bir vizyon sağladığını kaydederek, şunları söyledi:

"Birçok yaptığımız işin Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde takip edildiğini ve örnek alındığını gösterdi. Bu da bizleri kişisel olarak memnun etti. Yaklaşık 3 sene Milli Eğitim Bakanlığı ilk defa STEM dediğinde de aynı şekilde mutluluk yaşıyoruz. Bunun istikrarlı bir şekilde olabilmesi için arkasında durmakta mümkündür. Ekosistemin farklı bileşenlerini aynı şekilde harekete geçirebilmekte mümkün olabiliyor. En önemlisi öğretmenlerin yaptıklarını öne çıkararak daha görünür hale getirmek gerekiyor. Öğretmenleri her zaman eğitilmesi gereken bir grup olarak görmeyip onları kendi mesleklerinin uzmanı olarak görmek gerekmektedir. Ben 2023 Eğitim Vizyonu belgesinin bu şekilde uygulanacağını ümit ediyorum."

STEM ve erkenSTEM yaklaşımının Türkiye çapında popülarite kazanmasından çok mutlu olduğunu ifade eden Çorlu, "Umut ediyorum özel okullarla ve devlet okulları arasındaki bağları daha da güçlendirir. Kuramla uygulamalar arasındaki bağları daha da güçlendirelim. En önemlisi okulla üniversite arasındaki bağları daha çok güçlendirelim ki o istikrar sürdürebilirlik amacına hizmet edebilsin. Tekrar bir hayal kırıklılığı olmasın" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uğurlu Öğrencilerin Üretkenlikleri ve Yaratıcılıkları Geliştiriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı
    07:58 İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen 'Mahzen-23' Operasyonuyla, Interpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Baisaov, 'Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık' suçundan, Rakhishov ise 'Dolandırıcılık' suçundan aranıyordu.

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement