"Sarıkamış'ta Yaşananlar, Bizlere Birer İbrettir" - Son Dakika
Güncel

"Sarıkamış'ta Yaşananlar, Bizlere Birer İbrettir"

"Sarıkamış\'ta Yaşananlar, Bizlere Birer İbrettir"

Başkan Kâmil Uğurlu, Sarıkamış'ta yaşanan acı dramın Türk Milleti'nin hafızalarında derin bir iz bıraktığını belirtti.

07.01.2014 08:40  Güncelleme: 08:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yurt genelinde düzenlediği "Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü "ne katılan Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, Sarıkamış'ta yaşanan acı dramın Türk Milleti'nin hafızalarında derin bir iz bıraktığını belirtti.

5 Ocak 2014 Pazar günü saat 10.00'da Cumhuriyet Parkı'ndan başlayıp Kâzım Karabekir Spor Salonu önünde sona eren yürüyüşe; Vali Murat Koca, Garnizon Komutanı Mustafa Akış, Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, daire müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Yürüyüşün sona erdiği Kâzımkarabekir Kapalı Spor Salonu önünde yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, canlarını bu aziz vatana feda eden Sarıkamış şehitleri ve tüm şehitler için dua edildi.

Konuyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu; Vatan-Millet sevgisinin en güzel örneklerinden biri olan Sarıkamış'ta yaşanan acı dramın, Türk Milleti'nin hafızalarına kazınmış derin bir iz bıraktığını belirterek, milli mücadelenin ne kadar zor şartlarda gerçekleştiğine dikkat çekti. Başkan Uğurlu açıklamasında şunları kaydetti:

" Sakarya, Çanakkale, Sarıkamış gibi milli mücadelenin en çetin gerçekleştiği ve vatanın düşman işgalinden kurtarılması sırasında yaşanan binlerce acı dramın, Türk Milleti'nin hafızasındaki ve kalbindeki yeri hiç değişmemiştir. Kar ve soğuk gibi kışın zor şartları altında gerçekleştirilen mücadelenin en hazin örneklerinden biri olan Sarıkamış'ta yaşananlar, bizlere birer ibrettir. Vatanın bugünlere gelmesinde emeği geçen bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, onların aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Sarıkamış'ta Yaşananlar, Bizlere Birer İbrettir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement