Uilenberg Etkisi - Son Dakika
Spor

Uilenberg Etkisi

Uilenberg Etkisi

Merkez Hakem Kurulu, Kasımpaşalı Ryan Donk'un pozisyonu için UEFA Hakem Komitesi Üyesi Uilenberg'i aradı.

22.12.2013 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Etik Kurulu'na başvurdu

Beşiktaş'ın tekrarını istediği Kasımpaşa maçıyla ilgili Merkez Hakem Kurulu'ndan (MHK) Futbol Federasyonu'na gönderilen raporu ortaya çıktı.  Kasımpaşalı Donk'un elindeki topu Almeida'ya attığı pozisyonda hakem Barış Şimşek'in penaltı vermemesi nedeniyle kural hatası yapıldığını savunan Beşiktaş, maçın tekrarı için Futbol Federasyonu'na başvurmuştu. TFF de karar vermek için MHK'ye görüşünü sormuştu. Perşembe günkü toplantıda maçın görüntülerini izleyen MHK'nin, gözlemci Osman Erdal Fırat'ın raporunu da göz önüne alarak kural hatası yapılmadığı görüşüne vardığı bildirildi. Ancak bununla yetinmeyen MHK, Hollanda'da olan UEFA Hakem Komitesi üyesi ve Türkiye Temsilcisi Uilenberg'i aradı. Evinde pozisyonu defalarca izleyen Uilenberg'in, hakemin kararının doğru olduğunu söylediği bildirildi.

'Topu atmadan çaldım'

Bu arada karşılaşmanın hakemi Barış Şimşek'in de kararının sonuna kadar arkasında olduğu ve kendini MHK'ye şu sözlerle savunduğu bildirildi: "Ben Donk topu Almeida'ya atmadan önce oyunu durdurmuştum. Düdüğü önce çaldım. Sonra da sarı kart verdim."

Donk Etik Kurulu'na!

Beşiktaş, Donk ile ilgili TF Etik Kurulu'na sevk istemiyle başvuruda bulundu. Açıklamada, "Kulübümüz, Donk'un, fair play ruhuna, sportmenliğe, centilmenliğe ve etik kurallara aykırı davranışları nedeniyle Etik Kurulu'na sevk edilerek cezalandırılması talebiyle TF 'ye başvuruda bulunmuştur" denildi.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Uilenberg Etkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement