Ukrayna'da 4 Agit Gözlemcisinin Serbest Bırakılması - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'da 4 Agit Gözlemcisinin Serbest Bırakılması

AGİT, diğer gözlemcilerin de serbest kalmasını istiyor.

27.06.2014 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı ve İsviçre Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter, Ukrayna'nın doğusunda rehin alınan gözlemcilerin serbest bırakılmasını memnuniyetle karşıladığını ve rehin tutulan diğer 4 gözlemcinin acil ve şartsız bırakılmasını istedi.

Burkhalter, yaptığı açıklamada, AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu kapsamında görev yapan dört gözlemcinin serbest bırakılmasını memnuniyetle karşıladığını kaydetti.

Gözlemcilerin kurtarılması için AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu'nun öncülük ettiğini vurgulayan Burkhalter, yardımcı olan bütün ülkelere teşekkür etti.

Burkhalter, Luhansk'da rehin alınan dört gözlemcinin halen kayıp olduğunu, Ukrayna'nın doğusunda çok sayıda insanın rehin tutulduğunu ve bütün rehinelerin hızlı ve şartsız bir şekilde serbest bırakılmasını istedi.

Ukrayna'nın doğusunda Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın gözlem misyonu çerçevesinde görev yaparken ayrılıkçılar tarafından 26 Mayıs'ta kaçırılan Memet Kılıç ve 3 gözlemcinin bugün serbest bırakıldığı duyurulmuştu.

AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu kapsamında Ukrayna'da görev yapan 4 gözlemci 26 Mayıs'ta Donetsk'de, diğer 4 kişilik grup ise 29 Mayıs'ta Lunask'da kaçırılmıştı. - Viyana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'da 4 Agit Gözlemcisinin Serbest Bırakılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor
    09:17 Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor

    31 Mart Yerel Seçimleri'nde yeniden seçilen Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na tebrik ziyaretleri sürüyor. Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar tarafından yapılan tebrik ziyaretleri Başkan Bakkalcıoğlu tarafından teşekkürle karşılandı.

  • Kütahya'da Motosikletli Polis Timlerince Kurusıkı Tabanca ve Fişek Ele Geçirildi
    09:15 Kütahya'da Motosikletli Polis Timlerince Kurusıkı Tabanca ve Fişek Ele Geçirildi

    Kütahya'da Motosikletli Polis Timlerince yapılan çalışmalarda bir kişinin aracında kurusıkı tabanca ve 14 fişek ele geçirildi. Gözaltına alınan şahıs polis merkezine teslim edildi.

  • Kütahya'da Motosikletli Polis Timlerince Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi
    09:15 Kütahya'da Motosikletli Polis Timlerince Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

    Kütahya'da Motosikletli Polis Timlerince yapılan çalışmalarda bir kişinin aracında ve şahsın üst aramasında 14 adet sentetik ecza hap ele geçirildi. Gözaltına alınan şahıs Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Hatay'da mazgallar motosikletli hırsızlar tarafından çalındı
    09:15 Hatay'da mazgallar motosikletli hırsızlar tarafından çalındı

    Hatay'ın Antakya ilçesinde, mazgalların motosikletli hırsızlar tarafından çalınma anları güvenlik kamerasına yansıdı. Depremin en çok yıkıma neden olduğu mahallelerden olan Hatay'ın Defne ilçesi Çekmece Mahallesi'ndeki sokaklarda bulunan mazgallar, hırsızlar tarafından çalındı. Mahallede bulunan bir güvenlik kamerasına, motosikletli hırsızların sokaktaki mazgalı çalma anı yansıdı. Görüntülerde; 3 şahsın öncelikle çevreyi kontrol ettikten sonra mazgalları çaldıkları görüldü. Hırsızlık olaylarına karşı güvenlik tedbirleri olarak gece bekçileri işe aldıklarını belirten Ali Bilmez, hırsızların genellikle demir ağırlık eşyaları çaldığını ve geçtiğimiz günlerde makinelerinden yakıtlarının çalındığını söyledi.

  • Batman'ın Sason ilçesinde ilk kadın muhtar seçildi
    09:15 Batman'ın Sason ilçesinde ilk kadın muhtar seçildi

    Batman'ın Sason ilçesine bağlı Yolüstü köyünden muhtarlığa seçilen Züleyha Avunç, ilçenin ilk kadın muhtarı unvanını aldı. Avunç, köydeki kadınları geziye götürmek için belediye başkanının kapısını çaldı.


Advertisement