Ukrayna'da Agit Gözlemcilerinin Serbest Bırakılması - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'da Agit Gözlemcilerinin Serbest Bırakılması

Ukrayna\'da Agit Gözlemcilerinin Serbest Bırakılması

Dün serbest bırakılan Memet Kılıç'ın en kısa sürede Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.

27.06.2014 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna'da silahlı bir grup tarafından 32 gün alıkonulduktan sonra serbest bırakılan Memet Kılıç'ın en kısa süre içerisinde Türkiye'ye gelmesi öngörülüyor.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 26 Mayıs'ta, Ukrayna'da gerilimin düşürülmesi ve barışın sağlanmasına katkı sağlamak üzere  konuşlandırılan ve Cenevre mutabakatının uygulanmasında öncü rol üstlenen AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu'nda  gözlemci olarak görev yaparken üç gözlemciyle Donetsk'te, silahlı  bir grup tarafından alıkonan ve 32 gündür rehin tutulan Memet Kılıç'ın dün serbest bırakıldığı belirtildi.

Açıklamada, Kılıç'la birlikte Estonyalı, Danimarkalı ve İsviçreli diğer üç gözlemcinin de serbest bırakıldığına yer verilirken, gözlemcilerin sağlık durumlarının iyi olduğunun öğrenildiği belirtildi.

Gözlemcilerin en kısa zamanda serbest bırakılması için ilk günden bu yana AGİT İsviçre Dönem Başkanlığı, AGİT Özel Gözlem Misyonu ve ilgili diğer ülkelerle istişare ve eşgüdüm içinde çalışıldığı aktarılırken, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun çeşitli  düzeylerde ilgili ülkeler ve söz konusu gruplar üzerinde etkinliği olan taraflar nezdinde yoğun temas ve girişimlerde bulunduğu, gözlemcilerin durumlarının Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği ve AGİT Daimi Temsilciliği tarafından yakından takip edildiği bildirildi.

Açıklamada, AGİT Özel Gözlem Misyonu Başkanı Büyükelçi Ertuğrul Apakan'ın da Ukrayna makamlarıyla işbirliği halinde büyük gayret gösterdiği, gözlemcilerin salimen serbest bırakılmasına yönelik  hassas temas ve görüşmeleri ekibiyle başarıyla yürüttüğü ve sonuçlandırdığı kaydedildi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun, Memet Kılıç'la serbest bırakılmasının ardından görüşerek geçmiş olsun dileklerini ilettiğine yer verilen açıklamada, Kılıç'ın ailesiyle de görüşüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, "Vatandaşımız Memet Kılıç'ın AGİT ile eşgüdüm halinde, gerekli tertibatın alınmasını müteakip en kısa süre içerisinde ülkemize intikali öngörülmektedir" denildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'da Agit Gözlemcilerinin Serbest Bırakılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement