Ukrayna'da Devlet Başkanlığı Seçimine Doğru - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'da Devlet Başkanlığı Seçimine Doğru

Turçinov, devlet başkanlığı seçimini izlemek üzere ülkede bulunan eski ABD Dışişleri Bakanı Albright'i kabul etti.

24.05.2014 01:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna Devlet Başkanvekili ve Meclis Başkanı Aleksandr Turçinov, 25 Mayıs'ta yapılacak devlet başkanlığı seçimini izlemek üzere ülkede bulunan eski ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Albright'i kabul etti.

Pazar günü düzenlenecek devlet başkanlığı erken seçimlerini izlemek üzere ülkeye gelen eski ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Albright başkanlığındaki Ulusal Demokratik Enstitüsü gözlemci heyetini kabul eden Turçinov, görüşme sırasında seçim hakkında bilgi verdi. Turçinov, Ukrayna halkının Avrupa ve Avrupa demokrasi değerlerine yönelik kendi yolunu seçtiğini kaydetti. Turçinov, "Biz, bağımsız, demokratik ve bir hukuk devleti kurmayı amaçlayan ekonomik ve sosyal alanlarda ciddi değişimleri başlattık ve Rusya'nın saldırganlığına rağmen bu yolda ilerliyoruz" ifadesini kullandı.

Turçinov, Rusya'nın ülkede istikrarsızlık çıkarmaya ve yapılacak devlet başkanlığı seçimlerini bozguna uğratmaya yönelik her türlü girişimlerine rağmen, bu seçimlerin yapılacağını kaydederek, "Ülke topraklarının büyün bir kısmında demokratik ve şeffaf seçimler yapılacaktır" ifadesini kullandı.

Turçinov, "Ukrayna bağımsız, demokratik ve bir Avrupa ülkesi olacaktır. Halk, kendi devletini böyle görmek istiyor" dedi.

Albright de Ukrayna hükümetinin seçimlerin hazırlanması ve düzenlenmesine yönelik çabalarını alkışlarken, "Bugün Ukrayna halkı demokratik dünyanın bir parçası olmak için tercihini yapacağı tarihi dönem" ifadesini kullandı.

Madeleine Albright, Ukrayna'nın Batı'dan yana seçim yapmaya ve Avrupa'nın bir parçası olmaya hakkının olduğunu vurguladı. - Kiev

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'da Devlet Başkanlığı Seçimine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement