Ukrayna'da Kaçırılan Kılıç'ın Ailesi Perişan - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'da Kaçırılan Kılıç'ın Ailesi Perişan

Ukrayna\'da Kaçırılan Kılıç\'ın Ailesi Perişan

Ukrayna'ya, cumhurbaşkanlığı seçimlerini takip etmek amacıyla Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) gözlemcisi olarak giden ancak burada kaçırılan Elbistanlı Memet Kılıç'ın ailesi perişan oldu.

19.06.2014 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna'ya, cumhurbaşkanlığı seçimlerini takip etmek amacıyla Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) gözlemcisi olarak giden ancak burada kaçırılan Elbistanlı Memet Kılıç'ın ailesi perişan oldu. Eşinden yaklaşık 1 aydır haber alamayan Zehra Kılıç, "Hazmetmesi çok zor. Sabretmek çok zor" diyerek yetkililerden yardım istedi.

Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Lugansk kentlerinde faaliyet gösteren Rusya yanlısı ayrılıkçılar 25 Mayıs'ta Ukrayna'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimleri için ülkeye gözlemci olarak gelen aralarında bir Türk vatandaşının da bulunduğu 8 kişiyi kaçırdı.

AGİT gözlemcisi olarak Ukrayna'ya gittikten sonra kaçırılan Memet Kılıç, aradan 26 gün geçmesine rağmen henüz serbest bırakılmadı. Dışişleri Bakanlığı olayın yaşandığı ilk günlerde aile fertleriyle görüşme yapıp sağlıklarının iyi olduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Memet Kılıç'ın eşi Zehra Kılıç ile bizzat görüşerek durumu anlattı ve çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Ailesi ise Memet Kılıç'tan gelecek güzel haberleri bekliyor. Memet Kılıç'ın eşi Zehra Kılıç, eşiyle en son 25 Mayıs'ta görüşmüş.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki baba evinde, 8 aylık kızı Zeynep ile eşinden gelecek müjdeli haberi bekleyen Zehra Kılıç, "Eşimle 25 Mayıs'ta görüştük en son. 26 Mayıs'ta haber alamadık. Daha sonra Dışişleri Bakanlığı'ndan eşimin abisine haber gelmiş. O bana ulaşana kadar ben internetten haberini aldım. Çok sıkıntılı bir süreç geçiriyoruz şu anda. 3 haftayı geçmiş durumda. Şu an sağlık durumlarının iyi olduğunu, diğer kaçırılan 4 kişiyle ve 29 Mayıs'ta kaçırılan diğer AGİT gözlemcileriyle beraber bir yerde tutulduklarını biliyoruz. Herhangi bir talepleri yok. Sinir bozucu olan tarafı da herhangi bir talepleri yok, kendilerini güvence altında tutmak için ellerinde tuttuklarını söylüyorlar" dedi.

Yapılması gerekenin yapıldığına ve yapılacağına inandığını söyleyen Kılıç, şunları dile getirdi:

"İlk akşam Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu arayıp, durumdan haberdar etti. Yapılması gerekeni yaptıklarını belirtti. Başbakanımız, Rusya Devlet Başkanı Putin'i bizzat aramış. Gereken girişimlerin kesinlikle yapıldığına inanıyorum. AGİT'in bu konu üzerinde biraz daha durmasını istiyorum. Ülkemizden daha fazla hassasiyet bekliyorum. Gerek kamuoyundan, gerekse devlet çalışanlarımızdan. Eşim yıllardır bu ülkeye hizmet eden biri. Gerekenin bir an önce yapılmasını ve evine dönmesini istiyoruz. Eşim Başbakanlığa bağlı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı'nda Doğu Avrupa Koordinatörü'ydü. 8 yıldır görev yapıyor. Ukrayna'daki cumhurbaşkanlığı seçimleri için AGİT gözlemcisi olarak görevlendirilmişti. 2 yıl önce Bulgaristan'a gitmişti. Bu süreçte sıkıntı, stres yaşadık. Haber alamıyoruz, ne halde, ne şartlarda bilmiyoruz. Kesinlikle kolay bir durum değil. Hazmetmesi çok zor. Sabretmek çok zor. Her gün yeni bir haber alabilir miyim diye bekliyoruz. Bu 3 hafta içerisinde 3 defa bırakılacağına dair haber aldık. Onlar daha kötü etkiledi. 'Bıraktık' dediler, bırakılmadığını öğrendik. Bir an önce evine dönmesini istiyoruz." - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ukrayna'da Kaçırılan Kılıç'ın Ailesi Perişan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement