Ukrayna?da karantinadan böyle kaçtılar - Son Dakika
Dünya

Ukrayna?da karantinadan böyle kaçtılar

Ukrayna?da karantinadan böyle kaçtılar

? Vietnam'dan ülkelerine tahliye edilen Ukrayna vatandaşları, koronavirüs (Covid-19) salgını önlemleri kapsamında karantinaya alınmamak için havaalanında kapıları zorla açarak görevlilerden kaçtı.

31.03.2020 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
? Vietnam'dan ülkelerine tahliye edilen Ukrayna vatandaşları, koronavirüs (Covid-19) salgını önlemleri kapsamında karantinaya alınmamak için havaalanında kapıları zorla açarak görevlilerden kaçtı.Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, Vietnam'dan ülkelerine tahliye edilen Ukrayna vatandaşlarının, 2 haftalık zorunlu karantina uygulamasına tabi tutulmamak için Kiev Borispol Havaalanı'nda sağlık görevlilerini ittikleri ve kapıları zorla açarak dışarı çıktıkları görüldü.Bunun üzerine olay yerine gelen polislerin de duruma müdahale etmekte zorlandıkları ve bazı vatandaşların karantinadan kaçmayı başardıkları belirtildi.Sınırların kapatılmasından bu yana resmi verilere göre 144 bin vatandaşın ülkelerine döndüğü Ukrayna'da, yurt dışından gelenler için zorunlu karantina uygulaması önceki gün başlatıldı. Daha öncesinde ise vatandaşlardan kendilerini evlerinde izole etmeleri isteniyordu.

Ukrayna'da şu ana kadar 548 koronavirüs (Covid-19) vakasının tespit edildiği, virüs nedeniyle 13 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.


- Kerem
Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Ukrayna?da karantinadan böyle kaçtılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Afganistan'da Şiddetli Yağış ve Sel Felaketi: 33 Ölü, 27 Yaralı
    12:19 Afganistan'da Şiddetli Yağış ve Sel Felaketi: 33 Ölü, 27 Yaralı

    Afganistan'ın bazı bölgelerinde son üç gündür etkili olan şiddetli yağış, kar yağışı ve sel baskınları sonucunda 33 kişi hayatını kaybederken, 27 kişi de yaralandı. Seller nedeniyle 600'den fazla ev hasar gördü, tarım arazileri ve yollar tahrip oldu. Yardım kuruluşları selden etkilenen ailelere yardım sağlamaya devam ediyor.

  • Boyabat'ta Orman Yangını: 5 Hektarlık Alan Zarar Gördü
    11:58 Boyabat'ta Orman Yangını: 5 Hektarlık Alan Zarar Gördü

    Sinop'un Boyabat ilçesinde çıkan yangında 5 hektarlık ormanlık alan zarar gördü. Yangın, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından 1 saatte söndürüldü. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.


Advertisement