Ukrayna'da Suikasta Uğrayan Ayrılıkçı Liderin Eşi Aday Olacak İddiası - Son Dakika
Politika

Ukrayna'da Suikasta Uğrayan Ayrılıkçı Liderin Eşi Aday Olacak İddiası

Ukrayna\'da Suikasta Uğrayan Ayrılıkçı Liderin Eşi Aday Olacak İddiası

Ukrayna’da 2014 yılında başlayan iç savaştan sonra tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin lideriAlexandr Zaharçenko’nun öldürülmesinden sonra yapılacak seçimlere karısının aday gösterileceği iddiaları arttı.

15.09.2018 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna'da 2014 yılında başlayan iç savaştan sonra tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin lideriAlexandr Zaharçenko'nun öldürülmesinden sonra yapılacak seçimlere karısının aday gösterileceği iddiaları arttı.

Ukrayna'da başlayan iç savaştan sonra Rus yanlısı muhalifler Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti'ni kurmuştu. Tek taraflı olarak bağımsızlıklarını ilan eden grupları Rusya resmen tanımasa da hem siyasi hem de askeri destek veriyor. Yaklaşık 2 hafta önce Donetks Halk Cumhuriyeti'nin lideri Alexandr Zaharçenko'nun bombalı suikast sonucu öldürülmesinden sonra geçtiğimiz hafta ülke başına geçici olarak Denis Puşilin getirilmişti. Donetsk'te önümüzdeki yıl devlet başkanlığı seçimleri gerçekleşecek. Rus basınının muhalif kaynaklara dayandırdığı haberlere göre suikasta uğrayan Zaharçenko'nun yerine eşi Natalia Zaharçenko aday olacak.

Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin lideri Alexandr Zaharçenko'nun bombalı suikast sonucu öldürülmesinden sonra ülkede kısa süreli bir kargaşa yaşanmış, bu kargaşayı fırsat bilen Kiev ise muhaliflerin askeri mevzilerine saldırılar düzenlemişti. Muhalifler bu saldırıları püskürtmüşlerdi. Bu sırada Alexandr Zaharçenko'nun eşi Natalia Zaharçenko güçlü bir duruş göstermiş, askeri ziyaret ederek moral vermiş, halkı ise yatıştırmaya çalışmıştı. Natalia Zaharçenko'nun bu sürpriz çıkışı muhalif halk ve asker nezdinde popülaritesinin artmasına neden oldu.

En güçlü aday

Rus basını, muhaliflere yakın bazı gazetecilerle yapılan mülakatta Natalia Zaharçenko'nun Donetsk için gerçek bir figür olduğunu dile getirdi. Önümüzdeki yıl Natalia Zaharçenko'nun liderlik için aday olması durumunda seçimleri kazanma ihtimali çok yüksek görülüyor. Natalia Zaharçenko'nun hala profesyonel ordusu olmayan ülkesinde askerlerini nasıl kontrol edeceği ise soru işareti olarak kalıyor. Alexandr Zaharçenko'nun danışmanı Alexander Kazakov ise, Natalia Zaharçenko geçtiğimiz günlerde askerlerden kocasının öcünün alınmasını isterken askerin ona sadakatle söz vermesinin bu soru işaretlerini de ortadan kaldırdığını söyledi. Natalia Zaharçenko'nun çevresine başkanlığa aday olabileceğini söylediği öğrenildi. - MOSKOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ukrayna'da Suikasta Uğrayan Ayrılıkçı Liderin Eşi Aday Olacak İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement