Son dakika haberi: Ukrayna'da trafik kazası geçiren Türk vatandaşı ambulans uçakla İstanbul'a getirildi - Son Dakika
Güncel

Son dakika haberi: Ukrayna'da trafik kazası geçiren Türk vatandaşı ambulans uçakla İstanbul'a getirildi

Son dakika gündem haberi... Ukrayna'da geçirdiği trafik kazası sonrası Moldova'ya sevk edilen Türk vatandaşı Mehmet Boy, ambulans uçakla İstanbul'a getirilerek Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı.

14.03.2022 18:42  Güncelleme: 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna'da geçirdiği trafik kazası sonrası Moldova'ya sevk edilen Türk vatandaşı Mehmet Boy, ambulans uçakla İstanbul'a getirilerek Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı.

Ukrayna'da trafik kazasında yaralanan Boy, Türkiye'nin Komrat Başkonsolosluğunun çabalarıyla sınırdan ambulansla aldırılıp Cahul Devlet Hastanesinde sevk edildi.

Burada yoğun bakımda tedavi altına alınan Boy, durumunun ciddiyetini koruması üzerine Sağlık Bakanlığının ambulans uçağıyla Moldova'daki Kişinev Havalimanından alınarak, Çam ve Sakura Şehir Hastanesine getirildi.

Başhekim Yardımcısı Acil Tıp Uzmanı Necmeddin Sutaşır, hastanın Ukrayna'da trafik kazası geçirdiği bilgisinin ilk aşamada kendilerine iletildiğini belirterek, "Bunun üzerine bizler de hastanemizde ona göre organizasyonumuzu yaptık. Hastamızın sağlıklı bir şekilde naklini sağladık. Şu an yoğun bakımda. Burada tetkiklerine devam edeceğiz. Bize gelen bilgilerde kranial ve kapalı göğüs travması olduğu söylendi. Burada tetkik ve tedavisini yapmak için seferber olduk." diye konuştu.

Sutaşır, hastaların ambulans uçakla yurt dışından getirilmesi sürecinin çok önemli bir operasyon olduğunu vurgulayarak, "Ülkemizin sağlıkta hangi boyutta olduğunu anlatan bir gösterge bu. Bu şekilde çok sayıda transferimiz oldu. Başka kıtalardan hastalarımız geldi." dedi.

Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Gökhan Aslan ise hastanın Ukrayna'da araç dışı trafik kazası geçirdiğini belirterek, "Hasta Moldova'da 10 gün boyunca yoğun bakımda takip edildi. Hastanın çektirilemeyen tetkikleri vardı. İleri tetkik ve tedavi için hastanemize sevk edildi. Şu an hastamızın tüm tetkiklerini çektirdik. Tüm branşlara danıştık. Hastamız uyutuluyor ve yakın takibi devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Son dakika haberi: Ukrayna\'da trafik kazası geçiren Türk vatandaşı ambulans uçakla İstanbul\'a getirildi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son dakika haberi: Ukrayna'da trafik kazası geçiren Türk vatandaşı ambulans uçakla İstanbul'a getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement