Ukrayna'daki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'daki Gelişmeler

Doğudaki çatışmalarda 5 asker öldü Kısmi seferberlik kapsamında askere alma işlemleri başladı Ordudaki asker sayısı bu yıl 250 bine çıkarılacak.

29.01.2015 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna'nın doğusunda ordu birlikleri ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında son 24 saatte çıkan çatışmalarda beş Ukrayna askeri öldü.

Doğudaki ayrılıkçılara karşı sürdürülen operasyonların yönetildiği Terörle Mücadele Merkezi'nin basın sözcüsü Andrey Lisenko, ayrılıkçıların saldırılarının son dönemde Mariupol ve Debaltsevo kentlerinde yoğunlaştığını, çatışmalarda beş askerin hayatını kaybettiğini ve 29 askerin yaralandığını bildirdi. Lisenko, son üç günde ayrılıkçılara ait 10 tankın yok edildiğini, ayrılıkçıların can kaybının da arttığını açıkladı.

Lisenko, ayrılıkçıların kontrolündeki bölgelerde Rus askeri eğitmen sayısının da arttığını iddia etti.

Kısmi seferberlik -

Bu arada, Ukrayna parlamentosunun "Kısmı Seferberlik Yasası"nın kabul etmesinin ardından ülke genelinde kısmi seferberlik ve bu kapsamda gençleri askere alma süreci başladı.

Kısmı seferberlik çerçevesinde askerlik zorunluluğu olan gençler bugün askerlik şubelerine gitti. Kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından askere gidenlerle onları uğurlamaya gelenler arasında duygulu anlar yaşandı.

Yasa gereği, bu yıl içinde üç kez ilan edilecek seferberlik süreci boyunca 100 bin kişinin askere alınması öngörülüyor.

Asker sayısı 250 bin olacak -

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, bu yıl içinde ulusal ordudaki asker sayısının 250 bine çıkarılacağını belirtti. Poroşenko, seferberlik ilan edilmesinin ardından başlatılan askere alma sürecinin çok başarılı devam ettiğini ve çok sayıda Ukraynalının gönüllü olarak orduya yazıldığını kaydetti.

Poroşenko, acemi askerlerin ayrılıkçılarla silahlı çatışmaların sürdüğü doğu bölgelerine gönderilmesini yasakladığını ifade etti. - Kiev

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement