Ukrayna'daki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'daki Gelişmeler

Ukrayna makamları, ülkenin doğusunda 8 binden fazla Rus askerinin bulunduğunu ileri sürdü.

10.07.2015 21:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna makamları, ülkenin doğusunda 8 binden fazla Rus askerinin bulunduğunu ileri sürdü.

Ülkenin doğusundaki Rus yanlısı ayrılıkçılara karşı sürdürülen operasyonların yönetildiği Terörle Mücadele Merkezi Sözcüsü Dmitriy Gutsulyak, ülkenin doğu bölgelerinde Rusya silahlı kuvvetlerine mensup 8 binden fazla askerin bulunduğunu iddia etti.

Gutsulyak, ayrıca Rus askerlerine ait 512 zırhlı araç, 147 top, 190 tank, 80 çok namlulu roketatar sistemi ile 4 taktik füze sisteminin de bulunduğunu öne sürdü.

Gutsulyak, doğudaki ayrılıkçıların sayısının da 33 bin civarında olduğunu dile getirerek, ayrılıkçıların elinde 268 tank, 940 zırhlı araç ve 375 topun bulunduğunu kaydetti.

2 Ukrayna askeri yaşamını yitirdi

Öte yandan, Devlet Başkanlığı İdaresi'nin Terörle Mücadele Sözcüsü Andrey Lisenko, doğudaki ateşkese rağmen, Rusya yanlısı ayrılıkçıların son 24 saatte 40 kez ateşkes ihlali yaptığını belirterek, ağır silahların da kullanıldığı saldırılarda 2 Ukrayna askerinin yaşamını yitirdiğini, 10 askerin ise yaralandığını belirtti.

Lisenko, ayrılıkçıların Vodyanoe, Avdeevka, Peski, Krimskoe, Opitnoe, Berezovoe, Taramçuk ve Granitnoe kasabalarını hedef aldığını ifade ederek, Krimskoe kasabasında ordu birlikleri ile ayrılıkçılar arasında silahlı çatışmaların yaşandığını dile getirdi.

Son 24 saatte ayrılıkçılara ait istihbarat keşif uçuşu yapan 10 insansız hava aracının tespit edildiğini kaydeden Lisenko, bu İHA'ların üçünün ordu birlikleri tarafından düşürüldüğünü sözlerine ekledi.

Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Ukrayna hükümeti arasında 12 Şubat'ta Minsk'te imzalanan ateşkes anlaşmasına rağmen bazı bölgelerde çatışmalar hala sürüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'daki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement