Savaştan kaçan kadınlar gözyaşlarıyla Rus saldırılarına haykırdılar - Son Dakika
Güncel

Savaştan kaçan kadınlar gözyaşlarıyla Rus saldırılarına haykırdılar

Savaştan kaçan kadınlar gözyaşlarıyla Rus saldırılarına haykırdılarEDİRNE Rusya'nın Ukrayna'ya açmış olduğu savaş kaçan nedeniyle ülkeden göç etmek zorunda kalan Azerbaycanlı kadın vatandaşlar Edirne Kapıkule Sınır Kapısında Türkiye'ye geldiler.

16.03.2022 11:21  Güncelleme: 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Savaştan kaçan kadınlar gözyaşlarıyla Rus saldırılarına haykırdılar

EDİRNE Rusya'nın Ukrayna'ya açmış olduğu savaş kaçan nedeniyle ülkeden göç etmek zorunda kalan Azerbaycanlı kadın vatandaşlar Edirne Kapıkule Sınır Kapısında Türkiye'ye geldiler.

Rusya ordusunun Ukrayna'ya saldırıları sebebiyle ülkeden göç etmek zorunda kalan Azeri kadınlar Edirne Kapıkule Sınır Kapısından Türkiye'ye giriş yaptılar. Yaşadıkları korku dolu anları anlatan Azerbaycanlı kadın vatandaşlar gözyaşları "bizler savaş istemiyoruz" diye yaşanan saldırılara haykırdı. Ayrıca 7 gün boyunca kadın ve çocukların sığınaklarda aç kaldığını belirttiler.

"Oğlum polis olduğu için onu bırakmadılar"

Ukrayna'da yaşayan Azerbaycanlı Gönül Hibadiyva, 2 kızıyla birlikte Rusya'nın Ukrayna'ya açmış olduğu savaştan kaçarak Kapıkule Sınır Kapısından Edirne'ye geldiler. Oğlu ve eşini Ukrayna'da bırakmak zorunda kalan Gönül Hibadiyva, "Oğlum ve kocam orada kaldılar. Oğlum polis olduğu için bırakmadılar. Evimizi dağıttılar sokaklarda kaldık. 2 tane kız çocuğumla 1 hafta 10 gün sokaklarda kaldık. Azerbaycan'dan ve Türkiye'den destek bekliyoruz. Yuvamız, evimiz dağıldı" dedi.

"Evimize bomba düştü"

Rusya'nın Ukrayna'ya açmış olduğu savaşın ortasında kalan Azeri kadın yaşadıkları zorlukları anlatırken gözyaşlarına engel olamadı.

Evine bomba düşen ve 7 gün boyunca aç bir şekilde sokaklarda kaldığını ifade eden İrade Aleyih, "Benim evim dağıldı. Çocuklarım, kardeşlerim hep sokaklarda kaldılar. 7 gün aç susuz sokaklarda kaldık. Yiyecek bir ekmek yoktu. Evimize bomba düştü. Gözümüzün önünde çoklu ölüm var. Başımızın üstünde bombalar uçuyor, arabalarımız üstüne bombalar düşüyor. Çok çile ve yol çektik daha da yolumuz var. Azerbaycan'a gideceğiz. Ukrayna benim 2'nci vatanım Ukrayna sakin bir ülkeydi. 17 yaşında Ukrayna'ya geldim işim gücüm geçmişim hepsi orada kaldı. Kocam ve kardeşim Ukrayna vatandaşı oldukları için bırakmadılar. Biz savaş istemiyoruz. Bizim bakmamız gereken çocuklarımız var. Sakin bir hayat yaşamak istiyoruz. Hiçbir insan savaş istemiyor. Sokaklara çok bombalar düştü" ifadelerini kullandı.

Savaştan kaçan kadınlar gözyaşlarıyla Rus saldırılarına haykırdılar
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Savaştan kaçan kadınlar gözyaşlarıyla Rus saldırılarına haykırdılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement