Ukrayna'dan Körfez Krizine "Acil Çözüm" Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'dan Körfez Krizine "Acil Çözüm" Çağrısı

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki krize Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) çerçevesinde acil çözüm bulunması çağrısı yaptı.

19.03.2018 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki krize Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) çerçevesinde acil çözüm bulunması çağrısı yaptı.

Kuveyt resmi haber ajansı KUNA'ya konuşan Poroşenko, Ukrayna'nın, bölgesel istikrarı, Körfez ve Orta Doğu'nun güvenliğini son derece önemsediğini ifade etti.

Poroşenko, KİK çerçevesinde Körfez krizine acil çözüm bulunması ve komşular arasındaki anlaşmazlıkların aşılması gerektiğini vurguladı.

Kuveyt'i ziyaret eden Poroşenko, Emir Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile görüşmesinde ise iki ülke arasında ticari, ekonomik, askeri, teknik ve insani alanlardaki iş birliğinin artırılmasını ele aldıklarını söyledi.

Ülkesinin Kuveyt ve Körfez yatırımları için "umut verici bir pazar" olduğunu kaydeden Poroşenko, Emir Sabah ile iki ülke arasındaki vize sisteminin kolaylaştırılmasını da görüştüklerini aktardı.

Poroşenko'nun ziyaretinin, Ukrayna'dan Kuveyt'e 15 yıldan bu yana devlet başkanı düzeyinde gerçekleştirilen ilk ziyaret olduğu belirtiliyor.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır yönetimlerinin 5 Haziran 2017'de Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleri Körfez bölgesinde krize yol açmış, Kuveyt ise bu krizde ara bulucu bir rol üstlenmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'dan Körfez Krizine 'Acil Çözüm' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement